Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σχόλιο: Κάποιος να βγει και να πει μία απλή λέξη… «ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ»!

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στον μήνα Οκτώβριο ωστόσο ο ΟΦΗ όπως φαίνεται έχει βγει εκτός όλων των βασικών του στόχων για την σεζόν 2022-23 αλλά κανείς ως τώρα δεν έχει βγει να το παραδεχθεί από την ΠΑΕ.

Και ποιοι ήταν οι στόχοι της Κρητικής ομάδας οι οποίοι ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της προετοιμασίας στην Ολλανδία;

Από την Διοίκηση (π.χ. Λυσσάνδρου και Σαμαράδες) μέχρι τους ποδοσφαιριστές (νεοαποκτηθέντες και μη) έβγαινε από το στόμα τους ένας και μόνο στόχος. Η είσοδος του ΟΦΗ στην 6αδα και η συμμετοχή στα Play Off.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος αλλά η χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας, σε συνδυασμό με την ως τώρα παρουσία των ανταγωνιστών του ΟΦΗ, δείχνει το εντελώς αντίθετο.

Σε 8 λοιπόν παιχνίδια ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να πετύχει μόλις 1 νίκη (0-1 εκτός έδρας τον Βόλο) και 2 ισοπαλίες (1-1 εντός με ΠΑΟΚ και 2-2 εκτός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα). Με πέντε λοιπόν μόλις βαθμούς και διαφορά 8 βαθμών από την 6αδα (ο Άρης είναι 6ος με 13 βαθμούς), με αγωνιστική παρουσία που δεν εμπνέει σιγουριά, έλλειψη πάθους και αγωνιστικού πλάνου… είναι αλήθεια ότι ακόμα πιστεύουν στην είσοδο της ομάδας στα play off;

Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί επισήμως από τους αρμόδιους είναι το εξής: Έχει βγει η ομάδα εκτός στόχων; Είναι κακό δηλαδή να βγουν και να μιλήσουν έτσι ώστε να το παραδεχθούν ότι το όποιο πλάνο υπήρχε και αν υπήρχε, πλέον έχει «καεί».

Ο ΟΦΗ από το απόγευμα της Πέμπτης τέθηκε εκτός στόχου του Κυπέλλου Ελλάδος (από την 5η φάση – δηλαδή των «32»), έναν θεσμό στον οποίο όπως αναφέρουν κάθε χρόνο ενδιαφέρονται για να φτάσουν όσο μακρύτερα γίνεται, με όνειρο την κατάκτηση του τροπαίου. Χάνοντας από μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας (Κηφισιά 1-0) και δείχνοντας σε όλο το παιχνίδι ότι δεν είχε ούτε τον τρόπο για να ανατρέψει την κατάσταση αλλά ούτε καν προσπάθησε να το κάνει!

Είναι τόσο δύσκολο να βγει κάποιος να μιλήσει στον κόσμο και να πει μία απλή λέξη. «ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ!!!» αλλά τουλάχιστον να μην τα παρατήσουν και να προσπαθήσουν να σώσουν την χρονιά έτσι ώστε να μην κινδυνέψει η ομάδα, διότι αυτή η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ φαίνεται ξεκάθαρα πως όχι απλά δεν μπορεί να μπει στην 6αδα (φαίνεται ουτοπικό με τα τωρινά δεδομένα) αλλά κινδυνεύει να βρεθεί σε θέση που δεν θέλει κανείς να σκεφτεί… να υποβιβαστεί!

Η σημερινή συνάντηση του κ. Λυσσάνδρου με τον προπονητή του ΟΦΗ Νίκο Νιόπλια φαίνεται πως σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η έκβαση της συνάντησης, υπάρχουν «ψίθυροι» που κάνουν λόγο για λύση συνεργασίας, το σίγουρο όμως είναι ότι η ομάδα χρειάζεται το «ηλεκτροσόκ» έτσι ώστε να φανούν τα αντανακλαστικά των παικτών και βέβαια να αλλάξει η ψυχολογία.

Τον Γενάρη είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να γίνουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ διότι να μην γελιόμαστε παίκτης Γιοχού και τερματοφύλακας Στίβενς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ζερκάν επίσης δεν υπάρχει στο ρόστερ και το κυριότερο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται κατά βάση ενίσχυση στην επίθεση και στα «φτερά»!

Αναμένουμε λοιπόν… να δούμε αν θα «πληρώσει» ο προπονητής τα «σπασμένα» και τι αποφάσεις θα παρθούν αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν είναι κακό και από πλευράς Διοίκησης να υπάρξει παραδοχή των λαθών, διότι η ομάδα σε αυτό που είχε στοχεύσει απέτυχε!