Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σχόλιο: Ο Καρέλης έκανε ή όχι στον ΟΦΗ;

Ο Χάρης Σκανδάλης σχολιάζει στο Primesport.gr την φετινή εκκίνηση που έχει κάνει με την ομάδα του Παναιτωλικού ο Ηρακλειώτης επιθετικός Νίκος Καρέλης και θέτει το ερώτημα «Ο Καρέλης έκανε ή όχι στον ΟΦΗ»;

Σε μία περίοδο όπου οι περισσότερες Ελληνικές ομάδες στρέφονται στην ξένη αγορά για να βρουν «λαβράκια» τα οποία είτε θα μεταπουλήσουν στο εξωτερικό είτε στις ομάδες του BIG 5, βλέπουμε ότι ξεπετάγονται όλο και λιγότεροι ποδοσφαιριστές από την χώρα μας.

Ιδίως στον ΟΦΗ όπου μας ενδιαφέρει για να μπούμε στο θέμα μας, είδαμε ότι φέτος έγιναν 12 μεταγραφικές προσθήκες εκ των οποίων κανένας δεν ήταν όχι απλά από το Ελληνικό πρωτάθλημα (Super League 1 – Super League 2) αλλά ήταν όλοι ξένοι!

Παίκτες δηλαδή για τους οποίους τους περισσότερους δεν γνωρίζαμε την «ταυτότητα» τους και επιπλέον πάντα αποτελεί ρίσκο το να φέρεις κάποιον ποδοσφαιριστή ο οποίος μετέπειτα μπορεί να μην σου ταιριάξει. Ένα σωστό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Μεχντί Ζερκάν, ο οποίος όπως ήρθε… θα φύγει.

Το πρόβλημα του ΟΦΗ από πριν καν αρχίσει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ήταν το τι θα γίνει με τον επιθετικό Λουίζ Φελίπε, του οποίου ο δανεισμός έληξε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο έγιναν προσπάθειες για να τον κρατήσουν. Plan B όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε και αν υπήρχε καθυστέρησε τόσο… που φτάσαμε στον Σεπτέμβριο για να αποκτηθεί ο Γκερέρο.

Το πως όμως μας απασχολεί η περίπτωση του Νίκου Καρέλη και το αν υπήρξε η όχι ποτέ προσέγγιση από τους Διοικούντες του ΟΦΗ για να διαπραγματευτούν μαζί του, αποτελεί ερωτηματικό. Όπως ερωτηματικό αποτελεί και το αν κάνει η όχι στον ΟΦΗ αυτός ο ποδοσφαιριστής.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…

Μία καριέρα που έχει ξεκινήσει από Εργοτέλη, συνεχίστηκε στην Ρώσικη Αμκάρ. Έπαιξε στον Παναθηναϊκό όπου αναγεννήθηκε κερδίζοντας το Κύπελλο Ελλάδος και έχοντας πετύχει αρκετά γκολ. Πήρε την μεταγραφή του στην Γκενκ όπου επίσης πέτυχε αρκετά γκολ. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς αρκετές φορές αλλά δεν τα παράτησε. Κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ (με λιγοστές συμμετοχές). Έπαιξε στην Αγγλία με την Μπρέντφορντ, πήγε στην Ολλανδία για σύντομο χρονικό διάστημα για να αγωνιστεί στην Άντο Ντεν Χααγκ και από τον Φλεβάρη του 2021 τον βλέπουμε πάλι αναγεννημένο στον Παναιτωλικό.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: 31 συμμετοχές – 1 γκολ
ΑΜΚΑΡ: 10 συμμετοχές
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 113 συμμετοχές – 36 γκολ – 17 ασσίστς
ΓΚΕΝΚ: 75 συμμετοχές – 33 γκολ – 8 ασσίστς
ΠΑΟΚ: 10 συμμετοχές – 3 γκολ
ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: 4 συμμετοχές
ΆΝΤΟ ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ: 11 συμμετοχές
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: 53 συμμετοχές – 16 γκολ – 2 ασσίστς

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: 19 συμμετοχές – 3 γκολ

Η φετινή του εκκίνηση όπως είπαμε είναι εκπληκτική έχοντας ήδη 6 γκολ σε 6 συμμετοχές με την ομάδα του Αγρινίου και δεν ξέρουμε το που μπορεί να σταματήσει.

Σίγουρα είναι ευχάριστο να βλέπουμε ένα συντοπίτη μας να διαπρέπει στην καριέρα του αλλά θα νιώθαμε ακόμα καλύτερα εφόσον αγωνίζεται στην Ελλάδα, να φορούσε την φανέλα μίας ομάδας της πόλης και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή του ΟΦΗ.

Και δεν είναι μονάχα η περίπτωση του Καρέλη. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει και άλλοι Ηρακλειώτες, τους οποίους είτε δεν τους δόθηκε η ευκαιρία είτε τους αγνόησαν, όπως είναι οι Γιώργος Γιακουμάκης, Πέτρος Γιακουμάκης, Μανώλης Σάλιακας, Μάνος Τζανακάκης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Κώστας Προβυδάκης και άλλοι πολλοί!