Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα ματς που έχουν σημαδέψει την καριέρα του Χρήστου Μανδά (Videos)

O Xρήστος Μανδάς πριν λίγες ημέρες είχε ακουστεί ότι θα δοθεί από την Λάτσιο ως δανεικός σε άλλη ομάδα για να πάρει παιχνίδια, αλλά μάλλον μετά την χθεσινή του εμφάνιση στον αγώνα Κυπέλλου με τη Ρόμα αυτό το σενάριο μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε. 

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ είναι πρώτο θέμα στην Ιταλία από χθες το βράδυ και όλοι μιλούν πλέον για ένα τερματοφύλακα που έχει δουλέψει αρκετά τους προηγούμενους μήνες και αυτό πλέον αρχίζει να φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο παιχνίδι με τη Ρόμα ο Μανδάς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λάτσιο και σίγουρα θα το θυμάται για όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα.

Γενικά στη μέχρι τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο ο Χρήστος Μανδάς που ήρθε στον ΟΦΗ και αναγεννήθηκε έχει τα τελευταία χρόνια κάποια ματς που έχουν σημαδέψει σίγουρα την περαιτέρω εξέλιξη της καριέρας του.

Στις 11 Οκτωβρίου του 2022 ο ΟΦΗ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ και ο Χρήστος Μανδάς έπαιζε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2022-2023.

Ο ΟΦΗ προηγείται με 1-0 με γκολ του Διαμαντή και κερδίζει πέναλτι στο 51΄με τον Βρουσάι σε ανατροπή από τον Μεγιάδο. Ο νεαρός γκολκίπερ βρίσκεται απέναντι στον σούπερ σταρ Χάμες Ροντρίγκεζ που κάνει μια πολύ καλή εκτέλεση αλλά ο Μανδάς κάνει την απόκρουση του αγώνα και βγάζει το πέναλτι του Χάμες.

Το ματς αυτό έμελλε να καθιερώσει τον Χρ. Μανδά κάτω από τα δοκάρια του ΟΦΗ και να μην χάσει ξανά τη θέση του βασικού τερματοφύλακα.

Το σημαδιακό φιλικό με την Φιορεντίνα 

Στις 12 Αυγούστου ο ΟΦΗ θα δώσει ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι στην Ιταλία  με την περσινή φιναλίστ του Conference League την Φιορεντίνα. Ο Μανδάς είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος στον ΟΦΗ και σε ένα διεθνές φιλικό έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του.

Ο ΟΦΗ αποσπά ιστορική ισοπαλία με 1-1 από την Φιορεντίνα και ο Μανδάς κάνει την μια εκπληκτική επέμβαση μετά την άλλη αναγκάζοντας τους Ιταλούς να πουν “Who is Mandas” αν θέλουμε να παρομοιάσουμε με την γνωστή φράση “Who is Gioukas” που είχε ειπωθεί για τον Σεϊταρίδη.

Ένα μήνα αργότερα και ενώ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ δέχεται πρόταση από την Λάτσιο για τον Χρήστο Μανδά ο παίκτης πάει στην Ιταλία υπογράφει το συμβόλαιο του και ετοιμάζεται να επιστρέψει δανεικός για ένα χρόνο στον ΟΦΗ.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι όμως είχε διαφορετική άποψη κράτησε τον 22χρονο τερματοφύλακα στην Ιταλία οι συνεργάτες του δούλεψαν αρκετά μαζί του και πλέον στο χθεσινό ματς Κυπέλλου με τη Ρόμα ήρθε η ώρα της δικαίωσης και της αναγνώρισης για τον Χρήστο Μανδά.