Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τζώρτζογλου σε Φιλιππούση: «Ήθελες να ρίξεις τον Μπαλτάκο – Γιατί δεν κατήγγειλες και τον Μαρινάκη που σε είπε ρόμπα;»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου, κατά την ομιλία του στην τακτική ΓΣ της ΕΠΟ “έδειξε” τον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Ιάκωβο Φιλιππούση ότι ήταν εκείνος που ουσιαστικά την διοικούσε και “ο Μπαλτάκος ήταν πρόεδρος τύποις”, τον αποκάλεσε δε “φίλο του” (τον Φιλιππούση) και σε εκείνο το σημείο ο CEO της Ομοσπονδίας παρενέβη, λέγοντάς του πως “δεν είμαι φίλος σας”.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου απάντησε:

«Ανακαλώ το φίλος. Πήρα ερέθισμα από αυτά τα χάλια που συμβαίνουν στην ΕΠΟ, που κυρίως δημιουργεί ο κ.Φιλιππούσης. Εγώ δεν είμαι καμία κοτούλα. Το γεγονός ότι με καταγγείλατε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, 4-5 μέρες μετά που έγινε γνωστή η υποψηφιότητά μου…»

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη εκ νέου ο Ιάκωβος Φιλιππούσης: «Λέτε ψέματα, σας κατήγγειλα στις 14 Μαΐου».-Τζωρτζογλου:«4-5 μέρες, πριν δηλώσω την υποψηφιότητά μου με καταγγείλατε, προκειμένου να μου απαγορεύσει να είμαι υποψήφιος. Γιατί δεν κάνατε καταγγελία στον κ. Μαριάκη που σε αποκάλεσε ρόμπα ή σε άλλους συναδέλφους που σας έλεγαν διάφορα. Έψαξα πολύ για να βρω χαρακτηρισμούς που να ταιριάζουν με τον κ.Φιλιππούση.

Κάποια στιγμή φυτεύτηκε στην ΕΠΟ κι έρχεται ο κ.Φιλιππούσης να κάνει καταγγελία σε μας: Δεν βρήκα τίποτα που να προσεγγίζει το μέγεθος αυτών που έκανε. Ένας άνθρωπος που κοστίζει στην ΕΠΟ περίπου 150.000 τον χρόνο, θεωρώ ότι είναι χρυσοπληρωμένος.

Το να στοιχίζεις 150.000 αν αξίζεις, χαλάλι. Εγώ δεν είμαι κατά των υψηλόμισθων. Είχε προτείνει η FIFA και η UEFA η θέση του εκτελεστικού διευθυντή να γίνει με διεθνή διαγωνισμό.Κάνετε ζημιά στην ΕΠΟ μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο Άρειος Πάγος πήρε απόφαση να πληρώσουμε όλοι εμείς εδώ 500.000 ευρώ (σ.σ. για την απόλυση του πρώην οικονομικού διευθυντή κ.Κολολιού).

Επίσης 200.000 ευρώ πρόστιμο από τη FIFA από λάθος χειρισμούς του κ.Φιλιππούση. Άλλαξε το οργανόγραμμα σε ένα βράδυ. Έβγαλε τον κ.Δημητρίου κι έβαλε τον κ.Σαράκη που ήταν υπό τον κ.Μπάρτζη ο οποίος ήταν υπό την δική σας επίβλεψη», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Πήγατε να ρίξετε τον Μπαλτάκο, μαζί κι εσείς κ.Φιλιππούση. Εσείς, υπάλληλος της Ομοσπονδίας, να μπαίνετε σε μία τέτοια διαδικασία εκείνη τη στιγμή με μία τεχνητή έλλειψη απαρτίας για να αναγκάσετε αυτόν τον άνθρωπο να φύγει, πώς το βλέπετε; Ηθικό;Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Είναι κι άλλα πολλά, και επειδή ο καλός ο παίκτης κρατάει τα ατού για το τέλος, κρατάω κάποια για την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Εσείς θα φύγεται από εδώ, είναι η τελευταία φορά που σας βλέπουμε, εγώ θα συνεχίσω να είμαι εδώ. Εγώ δεν είμαι κοτούλα, ούτε εκβιάζομαι, ούτε απειλούμαι, ούτε με κρατάει κανένας.Να μου δοθεί η ευκαιρία στα οικονομικά, να πω ένα μπράβο στον κ.Μπαλτάκο γιατί είναι η πρώτη φορά όσα χρόνια είμαι πρόεδρος στην ΕΠΣ Ηρακλείου, που μπήκαν κάποια σημαντικά χρήματα στα ταμεία των Ενώσεων». 

Πηγή: SDNA