Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ : To χέρι στην τσέπη για να σωθεί η χρονιά και βλέπουμε…

Μετά και το 9ο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη ο ΟΦΗ πλέον έχει φτάσει ένα βήμα από το να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ του Γ. Σίμου που είχε όταν ήταν προπονητής στον ΟΦΗ και είχε να κερδίσει 10 συνεχόμενα παιχνίδια. 

Πλέον αυτό που φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας πριν από λίγες εβδομάδες είναι κατάματα μπροστά μας με τον ΟΦΗ να κυνηγάει με μανία να σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ τη φετινή σεζόν παίζοντας πλέον για τα καλά με την φωτιά.

Με 10 ματς πλέον να απομένουν και το πρόγραμμα να είναι αρκετά δύσκολο ο ΟΦΗ καλείται να αλλάξει πορεία και στόχους μεσούσης της σεζόν αν δεν θέλει να ζήσουμε σκηνές τύπου Ναμπί με τον Πλατανιά στο τέλος της χρονιάς, η εποχές Σίμου που μπήκαμε ως αουτσάϊντερ για την παραμονή στα πλέϊ αουτ αλλά με τον Νιόπλια στον πάγκο σώθηκε η παρτίδα.

Οι Σαμαράδες και η παρέα τους (τουλάχιστον οι περισσότεροι) μπορεί να έφυγαν από την ομάδα αλλά μάλλον έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της νοοτροπίας μικρής ομάδας στον ΟΦΗ και του δε βαριέσαι βρε αδερφέ και αν χάσω.

Για να είμαστε δίκαιοι λοιπόν Σαμαράδες και λοιποί σκάουτερ του σωρού δεν υπάρχουν πλέον στον ΟΦΗ αλλά η κρητική ομάδα συνεχίζει να έχει την ίδια αγωνιστική νοοτροπία και να χάνει το ένα ματς πίσω από το άλλο ελαφρά την καρδία.

Ευθύνες προφανώς και υπάρχουν από τον πρώτο που είναι ο Μιχάλης Μπούσης μέχρι και τον τελευταίο μέσα στην ομάδα. Και εδώ που φτάσαμε ο πρόεδρος της ομάδας η θα ξηλώσει την τσέπη του για να σώσει την παρτίδα παίρνοντας 5-6 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως έκανε όταν πρωτοήρθε στον ΟΦΗ αποκτώντας τότε 8 παίκτες τον Ιανουάριο η θα κλαίει από το καλοκαίρι και μετά τα λεφτά που έχει βάλει στην ομάδα αυτά τα έξι χρόνια.

Και τα έχει βάλει . Πολλά η λίγα δεν έχει σημασία ίσως για το μέγεθος του επιχειρηματικά αλλά και για το μέγεθος του ΟΦΗ ποδοσφαιρικά λίγα αν θες να είσαι ομάδα που κάθε χρόνο θα χτυπάει την είσοδο της στα πλέί οφ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης αυτή την στιγμή στον ΟΦΗ.

Παράλληλα θα πρέπει να πάρει και μια γενναία σκούπα από την στιγμή που το υλικό που έχει ο ΟΦΗ δεν είναι όχι για εξάδα άλλα ούτε για παραμονή στην κατηγορία καλά καλά . Να αποχωρήσουν με το όποιο κόστος παίκτες οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι επί εποχής του μεγάλου Ολλανδού δεν θα τολμούσαν να κάνουν ούτε βόλτα έξω από το ΒΑΚ για να δουν την προπόνηση.

Το 2024 μπήκε πολύ στραβά για τον ΟΦΗ και τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν ακόμη χειρότερα στην πορεία του πρωταθλήματος. Ο Μπούσης εδώ και λίγες ώρες είναι πλέον στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα κατέβει και στο Ηράκλειο. Ελπίζω όχι για βόλτα η για διακοπές αλλά για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να σώσει την παρτίδα με κινήσεις ουσίας στην ενίσχυση της ομάδας για να μην πάει στράφι στην τελική και η όποια επένδυση έχει κάνει και ο ίδιος και τα όποια μελλοντικά σχέδια έχει για την ομάδα.

Και όταν με το καλό τελειώσει αυτή η δύσκολη σεζόν με τον ΟΦΗ να πετυχαίνει το στόχο του που είναι πλέον η παραμονή στη Super League θα πρέπει να αξιολογήσει αυστηρά όλους αυτούς που μετέτρεψαν ένα μεγάλο σύλλογο της Ελλάδας σε ποδοσφαιρικό θίασο που δίνει κάθε εβδομάδα κακόγουστες παραστάσεις.

Υ.Γ Η επιλογή Μελ φάνηκε ότι ήταν πρόχειρη από την στιγμή που υπέγραψε για έξι μήνες και έφερε μαζί του μόλις ένα συνεργάτη του αποδεχόμενος την ίδια ώρα για συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ ανθρώπους που δεν τους ήξερε. Ένας προπονητής που σέβεται τον εαυτό και θέλει να παράγει έργο σε μια ομάδα και όχι να κάνει απλά μια αρπαχτή έχει και τους δικούς τους συνεργάτες και με αυτούς πορεύεται όπου και αν πάει.