Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Ελληνικό πόλο δεν έχει μόνο παρόν αλλά και λαμπρό μέλλον – Στο τελικό του Ευρωπαϊκού οι Εθνική εφήβων!

Σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ17 για την Εθνική ομάδα που επικράτησε της Ισπανίας με 14-13 στα πέναλτι, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 14-13 πεν. (9-9. Καν. διάρκεια)

Μετά από ένα απίστευτο θρίλερ, η εθνική Ελλάδος πόλο στους έφηβους, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κερδίζοντας στα πέναλτι την Ισπανία με 14-13 (9-9 η κανονική διάρκεια).

Αν και προηγήθηκε με 8-5 έξι λεπτά πριν τη λήξη, βρέθηκε να χάνει με 9-8 μέσα σε ένα τρίλεπτο, αλλά ο Λυκούδης (πρωταγωνιστής του ματς), έστειλε το ματς στα πέναλτι όπου οι Ισπανοί αστόχησαν μια φορά (σημάδεψαν δοκάρι), η εθνική μας έκανε το 5 στα 5 και αύριο θα παίξει για το χρυσό μετάλλιο στις 20:30 με την Ουγγαρία ή την Σερβία.

Το ματς

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κατά ριπάς και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα (2-1 η Ελλάδα, 2-3 και 3-4 η Ισπανία, 5-4 η Εθνική μας στο τέλος του πρώτου 8λεπτου), με τον ρυθμό να πέφτει στην δεύτερη περίοδο και τις άμυνες να κρατούν το σκορ σε χαμηλότερα επίπεδα (ημίχρονο 5-5).

Η επιθετική απραξία συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, έως ότου σκόραρε η εθνική στο 1:39 με τον Λυκούδη στην κόντρα, για να κάνει το 6-5. Στα 00:06, ήρθε το 7-5 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον παραπάνω (Ζερβουδάκης ο σκόρερ από θέση φουνταριστού), με την εθνική μας να έχει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Ο Σιαμάς με την έναρξη της 4ης περιόδου έκανε το 8-5.

Το προβάδισμα αυτό όμως «γκρεμίστηκε μέσα σε ενάμιση λεπτό.

Οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν με τον Φέγκες (6:07) και τον Πόρκαρ μέσα σε ένα λεπτό (8-7 στα 4:45 πριν το τέλος), για να ισοφαρίσουν στα 4:20 με τον Νούνιες.
Στην επόμενη επίθεση των Ισπανών ήρθε η ανατροπή καθώς ο Γκαρίδο από την περιφέρεια τους έδωσε προβάδισμα με 9-8 στα 3:35 πριν το τέλος.

Η εθνική μας έδειξε να τα έχει χαμένα, αλλά στα 2:02 και πάλι ο Λυκούδης την έβαλε μέσα στο ματς (9-9). Μετά από κλέψιμο, η ελληνική ομάδα πήρε την τελευταία επίθεση, αλλά δεν σκόραρε και το ματς θα κρινόταν στα πέναλτι.

Εκεί οι Ισπανοί αστόχησαν στο τρίτο πέναλτι, με τον Σιαμά να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να στέλνει την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 14-13 πεν. (9-9. Καν. διάρκεια)

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 0-1, 2-0, 2-4, (5-4 πεν.)

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 1, Καρατζάς 1, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς 1, Μπελέσης, Μαραγκουδάκης, Κρατημένος.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντίας Γκαρσία, Φέγκες 2, Νούνιες 2, Γκαρίδο 2, Ούις, Πόρκαρ 1, Λαπούρ, Κουέστα, Κορμπέλα, Σάλες 1, Μορένο 1, Εστέπα, Πράδας.

Πηγή: gazzetta.gr