Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τρελές» πτήσεις από και προς την Κρήτη! – Απανωτά περιστατικά με θερμόαιμους επιβάτες

Ανήλικος θεριακλής επιβάτης άναψε τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο και κατέληξε με χειροπέδες
 

Απανωτά είναι – και φέτος το καλοκαίρι – τα περιστατικά με αρνητικούς «πρωταγωνιστές» θερμόαιμους επιβάτες σε πτήσεις προς (ή από) το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, και όχι μόνο. Πρόκειται συνήθως για τουρίστες, οι οποίοι είτε υπό την επήρεια μέθης, είτε… νηφάλιοι, προκαλούν αναστάτωση με τα καμώματά τους τόσο στους υπόλοιπους επιβάτες, όσο και στο πλήρωμα. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ταραξίες συλλαμβάνονται.

Το πλέον πρόσφατο σχετικό περιστατικό σημειώθηκε προχθές Πέμπτη σε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Τελ Αβίβ. Λίγο πριν το αεροσκάφος απογειωθεί από τον αερολιμένα Ηρακλείου με προορισμό το Ισραήλ, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας ενός… οριακά ανήλικου επιβάτη. Ο λόγος για έναν 17χρονο άνδρα ισραηλινής εθνικότητας. Ο νεαρός φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν μέσα στο εν λόγω αεροπλάνο να άναψε τσιγάρο.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους, που αντιλήφθηκε το τι συνέβαινε, έκανε συστάσεις στον 17χρονο, ο οποίος, ωστόσο, αντί να συμμορφωθεί, φέρεται να αντέδρασε οργισμένα. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, ο νεαρός άρχισε να χτυπά κάθισμα του αεροσκάφους, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση.

Ο πιλότος της πτήσης ενημέρωσε τις Αρχές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο αεροσκάφος και συνέλαβαν τον 17χρονο, ο οποίος έμελλε να χάσει την πτήση της επιστροφής για την πατρίδα του.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές ημέρες από το αμέσως προηγούμενο σχετικό συμβάν. Συγκεκριμένα, πριν από λίγα 24ωρα, ένας 30χρονος Δανός προκάλεσε μεγάλη ταραχή κατά τη διάρκεια πτήσης που πετούσε από αεροδρόμιο της πατρίδας του με προορισμό το “Νίκος Καζαντζάκης”. Ο συγκεκριμένος επιβάτης φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με το οποίο «πέταξε» για Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος άρχισε να φωνάζει την ώρα της πτήσης, αλλά και να μη συμμορφώνεται στις συστάσεις που του έγιναν από μέλη του πληρώματος. Ως αποτέλεσμα, κατά την άφιξη της πτήσης στο αεροδρόμιο, αστυνομικοί ανέμεναν τον ταραξία, ο οποίος συνελήφθη. Μάλιστα, στον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα ποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους περιστατικά καταγράφονται αρκετά συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής σεζόν σε πτήσεις από – ή προς – το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, και όχι μόνο. Ειδικότερα, πέρυσι το καλοκαίρι έλαβαν χώρα πολλά παρόμοια συμβάντα: Ίσως το πιο… χαοτικό από τα εν λόγω επεισόδια καταγράφηκε τον Μάιο του 2022, κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους από το Λονδίνο με προορισμό τα Χανιά. Δύο Βρετανοί, ηλικίας περίπου 30 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν συνεπιβάτες τους, αλλά και τον ίδιο τον πιλότο!

Στις αρχές του ίδιου μήνα, αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Ηράκλειο πραγματοποίησε υποχρεωτική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας λόγω μεγάλης αναστάτωσης που προκάλεσαν δύο αδέρφια από τη Βρετανία. Οι αδερφοί, οι οποίοι ήταν μεθυσμένοι, πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια της πτήσης, επειδή ο ένας εξ αυτών… «ούρησε πάνω στον άλλο»!

 

ΠΗΓΗ: NEAKRITI.GR