Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φυλάκιση 109 χρόνων σε πρώην προπονητή στη Βραζιλία για βιασμούς αθλητών

Άλλη μια υπόθεση βιασμού στον χώρο του αθλητισμού βγήκε στο φως, αυτήν τη φορά από τη Λατινική Αμερική.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυμναστικής της Βραζιλίας, Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, καταδικάστηκε σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης για τον βιασμό τεσσάρων αθλητών, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένας ανήλικος 13 ετών τότε. Ο πρώην προπονητής αναμένεται να ασκήσει έφεση, καθώς ισχυρίζεται πως είναι αθώος.

Σύμφωνα με την «Globo Esporte», ο Λόπες καταδικάστηκε πρωτόδικα από δικαστήριο στην πόλη Σάο Μπερνάντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σάο Πάολο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για τέτοιου είδους αδίκημα, καθώς πριν τέσσερα χρόνια περίπου 40 αθλητές είχαν ισχυριστεί στο κανάλι «Globo TV» ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής, σωματικής και ηθικής κακοποίησης από τον Λόπες.

Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, είχαν πάρει μέρος στη νομική διαδικασία ως μάρτυρες των γεγονότων, που έλαβαν χώρα μεταξύ 1999 και 2016, όταν ο πρώην προπονητής ήταν επικεφαλής του συλλόγου MESC στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο.

Το 2016, ο Λόπες απομακρύνθηκε από το επιτελείο της εθνικής ομάδας, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από καταγγελία γονέων μιας νεαρής αθλήτριας.

Τον Απρίλιο του 2019 του απαγορεύτηκε ισοβίως οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το άθλημα.

Πηγή: sport-fm.gr