Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χατ-τρικ Βεζιρτζόγλου και νίκη στο ντέρμπι για τον Ηρόδοτο!

Σαν οδοστρωτήρας ο Ηρόδοτος νίκησε στο ντέρμπι τον ΠΑΟΚ με 3-0

Ο Ηρόδοτος έκανε το 5×5 στο φετινό πρωτάθλημα, νικώντας και τον ΠΑΟΚ με 3-0 σε ένα ντέρμπι που έμεινε μόνο στα… λόγια, αφού η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού επέβελε την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο, με τον Δημήτρη Βεζιρτζόγλου να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς σκόραρε και τα τρία γκολ των “κυανόλευκων”.

Άτυχος στο ματς ο ΠΑΟΚ που είδε δοκάρια με τους Μανουσάκη και Κουράκη να τα σημαδεύουν στο τέλος του κάθε ημιχρόνου.

Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Ηρόδοτος, βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο, αυτή τη φορά λόγω αποβολής του Γιαννικάκη, αλλά όπως συνέβη στην Ελιά απέναντι στην ΑΕΚ, έτσι και σήμερα στην έδρα του, έβγαλε χαρακτήρα, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα τρίτο τέρμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Το ματς

Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ απείλησε με το σουτ του Καφούση, να μπλοκάρεται από τον Ζαφείρη, ενώ η ομάδα του Κρουσώνα είχε και δεύτερη ευκαιρία στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα με την κεφαλιά του Σταυρακάκη να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ηρόδοτος στην συνέχεια ισορρόπησε με τον Νάκα να χάνει σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, δεχόμενος το μπλοκ από τον Σαριδάκη στο 13′ σε μία φάση που τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων.

Στο 14′ ο Φραγκουλάκης απείλησε από μακριά χωρίς αποτέλεσμα για να φτάσουμε στο 24ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Νάκα, ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Βεζιρτζόγλου σκόραρε για το 1-0 όντας αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι.

Εκατέρωθεν φάσεις για δύο φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ηρόδοτο να απειλεί με τους Φραγκουλάκη και Μπάμπη και τον ΠΑΟΚ να χάνει απωλεί σπουδαίες ευκαιρίες να φτάσει στην ισοφάριση.

Αρχικά ο Σεραφειμίδης δεν αξιοποίησε την κάθετη του Κουράκη, καθώς νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ζαφείρη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μανουσάκης με σουτ βολίδα σημάδεψε το δοκάρι του Ηροδότου, με το σκορ του ημιχρόνου να παραμένει στο 1-0.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μανουσάκη να κάνει το επικίνδυνο γύρισμα και τον Ζαφείρη να μπλοκάρει.

Στο 53′ ο Ηρόδοτος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Φραγκουλάκη με τον Βεζιρτζόγλου να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα για το 2-0.

Στο 61′ οι «κυανόλευκοι» έμειναν για δεύτερο σερί παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, με τον Μανδαλενάκη να αποβάλει με δεύτερη κάρτα τον Γιαννικάκη.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού αν και με αιρθμητικό μειονέκτημα συνέχισε να κυριαρχεί εντός αγωνιστικού χώρου και με τον Βεζιρτζόγλου που πέτυχε χατ-τρικ στο παιχνίδι διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 83′ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φραγκουλάκη από δεξιά.

Νωρίτερα ο Ζαφείρης με εκπληκτική απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Κουράκη είχε αποσοβήσει τη μείωση του σκόρ από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε και δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι με τον Κουράκη να το σημαδεύει στο 89′

Ηρόδοτος (Γιάννης Χατζησεβαστός): Ζαφείρης, Κανδηλάκης, Μουρτζάκης, Τριάντης, Μπάμπης, Γιαννικάκης, Μαγάκης, Φραγκουλάκης, Βεζιρτζόγλου, Μπαρδάκης, Νάκας

ΠΑΟΚ (Βασίλης Πλεσίτης): Κορνηλάκης, Σημαιάκης, Σηφάκης, Μανουσάκης, Καφούσης, Κουράκης, Σταυρακάκης, Σαριδάκης, Στρατάκης, Μαυροειδής, Σεραφειμίδης