Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ωμή παρέμβαση του προέδρου της Κροατίας στην ελληνική δικαιοσύνη: « Αν κρατηθούν και οι 100, θα ανοίξει βεντέτα»

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, μίλησε για το φονικό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Θέση αναφορικά με το φονικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή σε επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, την περασμένη Δευτέρα, με τη συμμετοχή οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πήρε ο πρόεδρος της Κροατίας.

Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς έκανε δήλωση για τα όσα συνέβησαν στη χώρα μας, ζητώντας μάλιστα από την αστυνομία να αφήσει τους Κροάτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς ξεπεράστηκε το πενθήμερο δικαίωμα κράτησής τους.

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές. Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσει και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

πηγή thestandarnt.gr