Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όνειρο του Ρόναλντ Γκόμες να προπονήσει τον ΟΦΗ

Ο Κοσταρικανός παλαίμαχος αστέρας δεν κρύβει την αγάπη του για τον Όμιλο.

Ο Ρόναλντ Γκόμες αποτελεί σημαντικό «κεφάλαιο» για τον ΟΦΗ, αφού τίμησε τη φανέλα του και είναι ένας από τους κορυφαίους ξένους στην ιστορία του ηρακλειώτικου συλλόγου.

Πλέον είναι προπονητής και κάθεται στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ δεν έκρυψε την επιθυμία του να προπονήσει μία μέρα τους «ασπρόμαυρους».

Αρχικά ο Γκόμες ανέφερε πως έγινε η μεταγραφή του στους Κρητικούς και τόνισε: «Ειδοποιήθηκα να μεταβώ στην Ολλανδία για τον ΟΦΗ που έκανε προετοιμασία, ομάδα άγνωστη για μένα. Είχα πενταετές συμβόλαιο άλλωστε, αλλά ο Πρόεδρος με άφησε να πάω, αφού η ομάδα θα έπαιρνε χρήματα.

Πάω λοιπόν για να υπογράψω, αλλά εκείνοι ήθελαν δοκιμή. Παίζω στο πρώτο φιλικό και πετυχαίνω δύο γκολ, λέω οκ, εδώ ήμαστε. Με ενημερώνουν μετά πως θέλουν να παίξω και με τη Ρόντα στο δεύτερο φιλικό. Εκνευρίζομαι, λέω εγώ φεύγω. Πείθομαι, μένω, παίζω, ξανασκοράρω!

Πάλι όμως καθυστερούν. Η Ρόντα εν τω μεταξύ εμφανίστηκε από το πουθενά, αφού με είδαν και ζήτησαν την υπογραφή μου. Ε τότε ο ΟΦΗ μου δίνει τα χαρτιά γρήγορα γρήγορα, υπογράφω και τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Ο Κοσταρικανός θυμήθηκε και το ματς «ορόσημο» με την Προοδευτική, ενώ… στάζει μέλι για τον κόσμο του ΟΦΗ. Αναλυτικά υπογράμμισε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν πάει τίποτα καλά. Δεν βλέπομαι κυριολεκτικά. Στο ημίχρονο μου λένε μέσω του Πέτρου Μαρινάκη που ήξερε ισπανικά, πως αν συνεχίσω έτσι θα μου βγάλουν εισιτήρια επιστροφής. Παθαίνω πλάκα, λέω τι γίνεται εδώ. Μπαίνω μέσα και κάνω τα πάντα.

Βάζω και εκείνο το γκολ της χρονιάς, που ακόμη το θυμούνται όλοι, κι αυτό ήταν. Ναι, εγώ ήθελα και σημάδεψα τη γωνία απέναντι ψηλά. Το γήπεδο πήρε φωτιά κι ο Γκόμεζ έγινε σύνθημα των οπαδών. Οι οπαδοί όντως μας σήκωναν στα ουράνια».