Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τούμπαρε» τον Ποσειδώνα και έκανε σεφτέ ο Ανθεστίων

O Aνθεστίων έφυγε με το διπλό από το γήπεδο Περιφέρειας και Πανεπιστημίου επικρατώντας με 1-3 του Ποσειδώνα, πανηγυρίζοντας τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιώργου Βλατά, με τα γκολ των Κεφάκη, Κουτάντου και Πεχυνάκη, «τούμπαρε» τον Ποσειδώνα, που παρά το καλό του ξεκίνημα με το γκολ του Μερκουλίδη από το 7′, δεν είχε ανάλογη συνέχεια με αποτέλεσμα να υποστεί δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα του.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τον Χότζα να αποβάλλεται στο 81′ για τον Ανθεστίωνα, ενώ και ο σκόρερ Μερκουλίδης άφησε τον Ποσειδώνα με 10 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην πρώτη του επίσκεψη στα “καρέ” του Ανθεστίωνα ο Ποσειδώνας ευτύχησε να σκοράρει. Μόλις στο 7′ ο Παπουτσιδάκης εκτέλεσε φάουλ και ο Μερκουλίδης που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 19′ μεγάλη ευκαιρία με τον Καρπαθάκη να πλασάρει μέσα από την περιοχή έπειτα από ωραία ενέργεια του Δάλλα από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καρλή, στην πρώτη καλή ευκαιρία του Ανθεστίωνα στο παιχνίδι.

Λιγοστές οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες και έπρεπε να φτάσουμε στο 40ο λεπτό για να δούμε ξανά κάτι αξιόλογο στο ματς.  Στο 39′ ο Κοκκας κέρδισε πέναλτι και ο Κεφάκης που ανέλαβε την εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ανθεστίωνα, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 65′ ο Ανθεστίων έφτασε στην ανατροπή, με τον Κουτάντο που μπήκε με το ξεκίνημα της επανάληψης να βγαίνει από δεξιά σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Καρλή και με υποδειγματικό πλασέ να σκοράρει για το 1-2 στο 65′.

Στο 71′ το σουτ του Μπερνίκου μετά από ωραία προσπάθεια έφυγε άουτ, ενώ στο 75′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει αέρα δύο τερμάτων με τον Αουϊντά να νικά τον Καρλή, όχι όμως και τους αμυντικούς του Ποσειδώνας που απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.

Τελικά το 1-3 ήρθε μερικά λεπτά αργότερα, με τον Κουτάντο που μπήκε ορεξάτος στο ματς, μετά το γκολ του που σημείωσε, να δημιουργεί ακόμα ένα για τον Πεχυνάκη που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο 79′.

Στο 81′ ο Χότζα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ωστόσο αυτό δεν επηρέασε την ομάδα του ώστε να φτάσει στην πρώτη νίκη της χρονιάς, με το 1-3 να είναι το τελικό σκορ.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, επανήλθε η αριθμητική ισορροπία μετά την αποβολή του Μερκουλίδη.

Ποσειδώνας (Γιώργος Ποντίκαλης): Καρλής, Λυμπερίδης, Μαυράκης, Ντελάκης (66′ λ.τ Αποστολάκης), Λαμπράκης, Σαϊτάκης, Μολλά. Γιαννόπουλος, Χαριστάκης, Μερκουλίδης, Παπουτσιδάκης

Ανθεστίων (Γιώργος Βλατάς): Χαραλαμπάκης, Παρασκάκης, Κόκκας, Νοικοκυράκης, Δάλλας (84′ Αουϊντα), Φωτόπουλος (49′ Λιοδάκης), Χότζα, Καρπαθάκης (46′ Κουτάντος), Τρουλάκης, Μπερνίκου (74′ Πεχυνάκης), Κεφάκης (84′ Καρτάκης)