Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ξέρανε» τον ΠΑΟΚ ο Ν. Κόκκινος – Μεγάλο «διπλό» της Δαμάστας στον Κρουσώνα!

Η Δαμάστα πήρε σπουδαία νίκη, επικρατώντας με ανατροπή του ΠΑΟΚ στον Κρουσώνα με 1-2 για την 7η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ.
 
Από μοιραίος, ωραίος ο Νίκος Κόκκινος που υπέπεσε στο πέναλτι με το οποίο πήρε προβάδισμα στο σκορ ο ΠΑΟΚ, αλλά ήταν επίσης εκείνος, που πέτυχε το γκολ της σπουδαίας ανατροπής της ομάδας του στο 90′, βάφοντας το Μαλεβιζιώτικο ντέρμπι στα “μπλε”.
 
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Σεραφειμίδη στο 31′ από την “άσπρη βούλα”, ο Διακάκης ήταν εκείνος που με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε σε 1-1 για τη Δαμάστα, για να έρθει στο 90′ ο Νικόλας Κόκκινος να πετύχει το γκολ της ανατροπής για να δώσει τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.
 
Έντονα ήταν τα παράπονα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία στο παιχνίδι και τις αποφάσεις των Μαυραντωνάκη – Σταυράκη και Παπαδάκη στη διάρκεια του 90λεπτου.
 
Το ματς:
 
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ανήκε στη Δαμάστα, όταν μετά από σέντρα του Διακάκη ο Ανδρέας Κόκκινος έκανε το ανάποδο ψαλίδι με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ στο 4′.
 
Στο 20′ ήρθε η… απάντηση από πλευράς, με τον Χατζιδάκη ωστόσο να μην απειλείται ιδιαίτερα από το σουτ που επιχείρησε ο Κουράκης.
 
Στο 30′ ο Ανδρέας Κόκκινος απείλησε εκ νέου για τη Δαμάστα, με το σουτ του να αποδεικνύεται εύκολη λεία για τον Σταυρακάκη.
 
Στιγμές αργότερα ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ν. Κόκκινου μέσα στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του διαιτητή.
 
Ο Σεραφειμίδης που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε για το 1-0 της ομάδας του Κρουσώνα.
 
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα έκλεισε με μία μεγάλη φάση για κάθε ομάδα.
 
Στο 37′ η Δαμάστα άγγιξε την ισοφάριση με τον Σταυρακάκη ν’ αντιδρά εντυπωσιακά και εξ επαφής στην προσπάθεια του Γ. Κόκκινου.
 
Λίγα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, όμως η σέντρα σουτ του Λυδάκη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου στον Κρουσώνα.
 
Το ξεκίνημα της επανάληψης, είχε γκολ, με τη Δαμάστα να πληρώνει με το… ίδιο νόμισμα τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας από τα 11 βήματα.
 
Στο 55′ ο Σαριδάκης ανέτρεψε τον Γ. Κόκκινο, με τον Νίκο Διακάκη ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το ματς.
 
Ο ΠΑΟΚ έψαξε να βρει το γκολ που θα το έδινε εκ νέου το προβάδισμα στο ματς, με τον Σεραφειμίδη ωστόσο να μην καταφέρνει να νικήσει από καλή θέση τον Χατζιδάκη που μπλόκαρε σταθερά στο 61′.
 
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ νίκης, όμως η Δαμάστα ήταν αυτή που το πέτυχε.
 
Στο 84′ ο Κουράκης είδε τον Χατζιδάκη να διώχνει με δυσκολία του, ενώ στο 85′ ο Βαρδής είδε την κεφαλια του να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς της Δαμάστας.
 
Στο 90′ ήρθε η φάση που έκρινε τον αγώνα, με τον Οικονομάκη να εκτελεί κόρνερ και τον Ν. Κόκκινο να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νικώντας τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Σταυρακάκη, δίνοντας την σπουδαία νίκη στην ομάδα του!
 
Mετά το τέλος του αγώνα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκεια τους στο διαιτητικό τρίο του αγώνα για τις αποφάσεις που πήραν.
 
ΠΑΟΚ (Β. Πλεσίτης): Σταυρακάκης, Μαυροειδής (43′ λ.τ Βαρδής), Σηφάκης, Σαριδάκης, Καφούσης (77′ Μπέρκης), Μανουσάκης, Στρατάκης, Κουράκης, Σεραφειμίδης, Λυδάκης (66′ Τζουβάρας), Σταυρακάκης (77′ Σημαιάκης)
 
Δαμάστα (Δ. Κόκκινος): Χατζιδάκης, Αποστολάκης, Διακάκης, Πεταλάκης, Φραγκούλης, Κόκκινος Ν., Κατσαρός (88′ Γκιουλμιχάλης), Σκουλάς (75′ Αδαμάκης), Κόκκινος Γ. (82′ Ρουμπάκης), Ζερβάκης (88′ Μηλιαράκης), Κόκκινος Α. (82′ Οικονομάκης)