Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρεθυμνιακός: Δεν το… κουνάει ο «βράχος» της άμυνας

Την ανανέωση με τον κεντρικό αμυντικό Θάνο Κώτσιο ανακοίνωσε ο Ρεθυμνιακός. 

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής παραμένει στην ομάδα του Ρεθύμνου για να την ενισχύσει και τη νέα χρονιά. 

Η ανακοίνωση:

“Και ο πρώτος «πύργος» στην «σκακιέρα»…

Όταν στις 23 του προηγούμενου Ιουνίου είχε ανακοινωθεί από το Ρεθυμνιακό μας η απόκτηση του, τότε όλοι στο ποδοσφαιρικό κόσμο της πόλης, έκαναν λόγο για μια μεταγραφή που προερχόταν από το… πάνω ράφι, αλλά και μια κίνηση ενίσχυσης που θα πρόσφερε ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στην αμυντική γραμμή του Ιστορικού.

Εκείνος έσπευσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο να επιβεβαιώσει τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια, φροντίζοντας όμως παράλληλα να επιδείξει και άλλα στοιχεία του ποδοσφαιρικού του ταλέντου όπως για παράδειγμα την υποδειγματική ικανότητα του να περνάει την μπάλα δίπλα από το τείχος στις εκτελέσεις φάουλ και να την στέλνει στα αντίπαλα δίχτυα, χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Η πρώτη χρονιά του έτερου των «πύργων» μας στην οπισθοφυλακή Θάνου Κώτσιου με τα «κυανόλευκα», ήταν ενδεχομένως περισσότερο επιτυχημένη των αναμενόμενων. Και αυτό γιατί μπήκε γρήγορα στο …κλίμα φιλοξενίας των «δελφινιών» και δημιούργησε μια πλούσια και αξιοπρόσεκτη στατιστική, στους 32 επίσημους αγώνες που έλαβε μέρος σε Α’ ΕΠΣΡ, κύπελλο Ερασιτεχνών και μπαράζ ανόδου σε Γ’ Εθνική, συμβάλλοντας ιδιαίτερα σημαντικά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου από την ομάδα μας.

Ο 22χρονος στόπερ δεν ήταν απλά συνεπής στα αμυντικά καθήκοντα, όπου είναι άλλωστε και τα πιο γνώριμα σε εκείνον, αλλά συμμετείχε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και σε πολλούς άλλους τομείς της αγωνιστικής εικόνας των πρωταθλητών, όπως το σκοράρισμα, καθώς για κεντρικό αμυντικό τα 8 γκολ που πέτυχε κάθε άλλο παρά απαρατήρητα μπορούν να περάσουν. Μάλιστα τα 3 από αυτά επήλθαν με σεμιναριακές εκτελέσεις φάουλ, γεγονός που τον καθιστούν αριστοτέχνη του τομέα στην κατηγορία, ενώ ακόμη μια κατέληξε στην δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Ποσειδώνα Γερανίου στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Έφεση έχει όμως και σε σημαντικό ατού του, το ύψος του. Έτσι εκμεταλλευόμενος και την αλτικότητα του πέτυχε ακόμη 3 ενώ ένα σουτ και μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ολοκλήρωσαν τον αριθμό των επιτευγμάτων του. Στα 2958 λεπτά της πρώτης του χρονιάς με τα «κυανόλευκα» είχε ακόμη 2 δοκάρια και μια ασίστ, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή σεζόν και με υποσχέσεις για την συνέχεια.

Μια συνέχεια που έπειτα από την παραμονή του ταλαντούχου στόπερ, ο Ρεθυμνιακός μας διατηρεί την ποιότητα και την ισχύ του στα μετόπισθεν, ενώ έχει μια ακόμη λύση και στον επιθετικό τομέα. Και μάλιστα και στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ από καλά σημεία εκτός περιοχής.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας μας:

«Το Δ.Σ. του Ρεθυμνιακού Α.Ο. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Κώτσιο Αθανάσιο. Ο 22χρονος στόπερ στην πρώτη του χρονιά με τα «δελφίνια» δημιούργησε μια πλούσια στατιστική, ένδειξη του ταλέντου του, καθώς στα 2958 λεπτά επίσημης συμμετοχής των 32 αγώνων που έλαβε μέρος σε Α’ ΕΠΣΡ, κύπελλο Ερασιτεχνών και μπαράζ Γ’ Εθνικής, εκτός της υποδειγματικής εικόνας που είχε στα αμυντικά του καθήκοντα, πέτυχε 8 γκολ, ενώ είχε 2 δοκάρια και 1 ασίστ.

Μάλιστα σκόραρε και στις 3 διοργανώσεις δίνοντας την σιγουριά της έφεσης του και σε αυτό τον τομέα, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΡ. Ευχόμαστε στον Θάνο μια καλή χρονιά, με υγεία και πολλές ομαδικές και προσωπικές επιτυχίες, όντας πεπεισμένοι ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας»