Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο ΚΑΠ στέλνει τον Ηρόδοτο στην Γ΄ Εθνική;

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει συζήτηση με ποιο τρόπο θα αναπληρωθούν οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική.

Μπορεί βάσει των όσων ακούστηκαν, η αντικατάσταση των ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή, πιθανότατα να γινόταν με τις επιλαχούσες, τέταρτες ομάδες των μπαράζ προβιβασμού των ΕΠΣ, κάτι το οποίο επιβεβαίωνε και η ΕΠΟ, εντούτοις  ένα ειδικό άρθρο του ΚΑΠ αλλάζει τα δεδομένα. 

Συγκεκριμένα ο ΚΑΠ αναφέρει σε περίπτωση που μία ομάδα δικαιούμενη να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ή μία πρωταθλήτρια Α’ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. δικαιούμενη να προβιβαστεί, δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίστανται από την επόμενη δικαιούχο ομάδα του Α’ τοπικού πρωταθλήματος της ιδίας (με την ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή) ΕΠΣ.

Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που αποχώρησε οικειοθελώς από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Αλμυρός, τότε μία ομάδα από την ΕΠΣ Ηρακλείου έχει τον πρώτο λόγο για τoν αντικαταστήσει και στην προκειμένη περίπτωση, αυτός είναι ο δευτεραθλητής της Α1 ΕΠΣΗ, Ηρόδοτος

Πλέον απόφαση θα πάρει για το θέμα η νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Αν αντικατασταθούν ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ από ομάδες ιδίων Ενώσεων ή από τον καλύτερο τέταρτο των ομίλων των μπαράζ.