Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλεϊ: Πρώτη ήττα για τον ΟΦΗ από την πανίσχυρη Λέφσκι Σόφιας (3-1 σετ)

Ο ΟΦΗ πήρε το πρώτο σετ, απέναντι στην Λέφσκι Σόφιας (24-26), αλλά μετά έμεινε απο δυνάμεις, ενώ ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιάννης Καλμαζίδης, έδωσε στα δυο τελευταία σετ, χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ξεκουράζοντας τους βασικούς, καθώς η ομάδα του, δεν είναι ακόμη έτοιμη, για τρία παιχνίδια σε τρείς μέρες.

Ετσι, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας,  Λέφσκι Σόφιας, του γνώριμου μας, απο τη θητεία τουμ στην Ελλάδα, Νίκι Ζελιάσκοφ, ανέτρεψε το 1-0 και πήρε τη νίκη με 3-1.

Ο ΟΦΗ στο τελευταίο παιχνίδι δεν είχε και τον Ρουμελιωτάκη που είχε προγραμματισμένη επιστροφή στην Κρήτη, για προσωπική του υπόθεση, αλλά και τον στρατευμένο κεντρικό Αναγνώστου, που δεν κατάφερε να ταξιδέψει στο Νόβι Σαντ.

Ο ΟΦΗ, στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία, ολοκλήρωσε , το “Memorijal Velikana” με δυο νίκες και μια ήττα, παίζοντας με σπουδαίους αντιπάλους.

Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ, κατάφερε να κερδίσει την Βοιβοντίνα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Σερβίας,  και την Αρκάντα Γκαλάτι περσινή δευτεραθλήτρια Ρουμανίας και με μεγάλο μπάτζετ, λέει πολλά, για την ομάδα που χτίζει φέτος ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Ο ΟΦΗ επιστρέφει στην Κρήτη, για να συνεχίσει την προετοιμασία και τα φιλικά, με στόχο να είναι έτοιμος, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, στις 26 Οκτωβρίου.

Σίγουρα πάντως, ο ΟΦΗ, έδειξε στο Νόβιν Σαντ, ότι θα είναι σκληρό καρύδι.

Στο παιχνίδι με τη Λέφσκι Σόφιας, ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλά και με πόντους του Ανδρεάδη και άσο του Μιχαίλοβιτς, προηγήθηκε με 1-4.

Με δυνατό σερβίς οι Βούλγαροι, ισοφάρισαν 5-5, ο ΟΦΗ με δυο πόντους του Μάκινεν, ξέφυγε 6-8, αλλά ξανά με όπλο το σερβίς, που δυσκόλεψε την υποδοχή του ΟΦΗ, η Λέφσκι, ισοφάρισε 10-10 και πέρασε και για πρώτη φορά μπροστά με 13-12.

Με τον ΟΦΗ να έχει κακή υποδοχή, η Λέφσκι προηγήθηκε και με 16-13, με τον Καλμαζίδη, να παίρνει ταιμ-άουτ.

Με δυο πόντους του Ανδρεάδη, ο ΟΦΗ, μείωσε σε 16-15 και ισοφάρισε 18-18 με δυο συνεχόμενους πόντους του Μιχαίλοβιτς.

Ο Φορμέλα με ωραίο διαγώνιο καρφί έκανε το 20-20, απέναντι στην πολύ καλή στο σερβίς και την επίθεση, Λέφσκι.

Ο Μιχαίλοβιτς, ισοφάρισε ξανά (21-21) και ο Φορμέλα με μπλοκ, έφερε τον ΟΦΗ μετά απο αρκετή ώρα μπροστά με 21-22.

Ο Φορμέλα, με έξυπνο πλασέ έκανε το 22-23 για τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ με το χαμένο σερβις των Βουλγάρων, έφτασε στο πρώτο σετ μπολ (23-24), αλλά οι παίκτες της Λέφσκι, έβγαλαν άμυνα στο καρφί του Μάκινεν και πήραν τον πόντο (24-24).

Ο Μιχαίλοβιτς, με εκπληκτικό διαγώνιο χτύπημα έκανε το 24-25 και στο δεύτερο σετ μπολ, ο Μάκινεν, μετά την κακή υποδοχή των Βούλγαρων στο σερβίς του Λέσκοφ, κάρφωσε δυνατά για το 24-26 και έδωσε στον ΟΦΗ το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Καλμαζίδης, εδωσε χρόνο και στον Καφαντάρη, για να πάρει ανάσες ο Ανδρεάδης.

Ενώ χρησιμοποίησε και τον λίμπερο Σπιταδάκη (στο πρώτο σετ, είχε χρησιμοποιήσει και τους Γκόνα και Μπαρντακτζιάν).

Ο ΟΦΗ έμεινε μπροστά 11-12 και 13-14, χωρίς να ξεφύγει.

Οι πεισματάρηδες Βούλγαροι πέρασαν μπροστά με 17-15, με δυο συνεχόμενους πόντους απο το μπλοκ, ενώ προηγήθηκαν και με +3 για πρώτη φορά στο σετ (18-15), με τον Καλμαζίδη να παίρνει ταιμ-άουτ, καθώς η Λέφσκι έτρεξε ένα σερί 5-1 και το 13-14, έγινε 18-15.

Ξανά με το μπλοκ η Λέφσκι, πέρασε και με +5 (20-15) με το σερί να ανεβαίνει στο 7-1 και τον ΟΦΗ, που είχε τρία παιχνίδια συνεχόμενα, να εμφανίζει σημάδια κόπωσης.

Με άσσο η Λέφκσι έκανε το 23-17, έχοντας τον έλεγχο του σετ. Για να το κλείσει  με 25-20 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο τρίτο σετ, ο ΟΦΗ ξεκίνησε με πασαδόρο τον Μπαρντακτζιάν, για να πάρει ανάσες ο Λέσκοφ. Με μπλοκ του Μάκινεν, ο ΟΦΗ, πέρασε μπροστά (5-6) και με δυο άσσους του Φινλανδού ακραίου 6-9.

Με έξυπνο πλασέ του Φορμέλα, ο οποίος πέρασε τη μπάλα απο το μπλόκ ο ΟΦΗ, βρέθηκε στο +4 (9-13).

Με ένα σερί 3-0, οι Βούλγαροι μείωσαν σε 12-13 και ο Καλμαζίδης, πήρε τάιμ-άουτ.

Η Λέφσκι ισοφάρισε 15-15, αλλά ο ΟΦΗ με τον Καφαντάρη σε πρώτο χρόνο, πήρε ξανά προβάδισμα (15-16).

Η Λέφσκι με άσσο, κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά στο σετ προβάδισμα (18-17) και να περάσει και  με 22-17, τρέχοντας ένα σερί 7-1.

Η Λέφσκι προηγήθηκε με 23-19 στο χαμένο σερβίς του Καφαντάρη.

Με το σερβίς του Μιχαίλοβιτς, ο ΟΦΗ, επιχείρησε ένα μεγάλο come back.

Μείωσε σε 23-21 και 24-23 στο σερβίς του Φορμέλα, αλλά οι Βούλγαροι τελείωσαν το σετ με 25-23.

Με Λέσκοφ, Μιχαίλοβιτς, Ανδρεάδη,  εκτός και διαγώνιο τον Γκόνα, ξεκίνησε ο ΟΦΗ, το τέταρτο σετ.

Οι πρωταθλητές Βουλγαρίας, ξεκίνησαν με 8-4 και 13-9 με τον Καλμαζίδη να καλεί το πρώτο ταιμ-άουτ.

Οι Βούλγαροι με άσσο ξέφυγαν με +5 (14-9) και +7 (19-12), με τον ΟΦΗ να συνεχίζεινα παίζει χωρίς Λέσκοφ, Μιχαίλοβιτς, Ανδρεάδη, δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες.

Το σετ έκλεσε για τη Λέφσκι με 25-16 και το παιχνίδι με 3-1.