Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ηράκλειο: Απαγόρευσαν σε μαθητή να πηγαίνει σε ειδικό σχολείο!

Μια απόφαση για τον μαθητή που προκαλεί αντιδράσεις

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα σε Ειδικό Σχολείο του Ηρακλείου και στην οικογένεια ενός μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretaone.gr, με απόφαση της διεύθυνσης, ο ανήλικος δεν επιτρέπεται να πηγαίνει στο σχολείο αλλά να παραμένει κατ΄οίκον, γεγονός που του στερεί την κοινωνικοποίηση, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για το παιδί, όπως άλλωστε εκτιμούν και ιατρικοί κύκλοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους, η διεύθυνση του σχολείου έκρινε πως ο μαθητής δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να παραμένει στο σπίτι του, λόγω της συμπεριφοράς που επιδείκνυε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στη Μονάδα. Όμως την ίδια ώρα, ιατρικές πηγές αναφέρουν πως – έπειτα από σχετική εξέταση του ανήλικου – η «λύση» που δόθηκε δεν θα βοηθήσει το παιδί, αντίθετα η συμμετοχή του στις σχολικές δραστηριότητες και η συναναστροφή του με τους άλλους μαθητές θα είναι ευεργετική.

Παρ όλα αυτά όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το παιδί δεν παρακολουθεί τα μαθήματά του, καθώς η απόφαση της διεύθυνσης είναι σε ισχύ, με συνέπεια ο μαθητής να παίρνει απουσίες και να κινδυνεύει – αν δεν αλλάξει η κατάσταση – να χάσει τη σχολική χρονιά, πριν καλά – καλά αυτή αρχίσει.

Το Cretaone.gr επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου, ωστόσο αυτή αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

ΠΗΓΗ: cretaone.gr