Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιούχτας- ΠΟΑ 3-0: Μεγάλη νίκη για την ομάδα των Αρχανών

Περίπατο στο κρητικό ντέρμπι με τον ΠΟΑ έκανε ο Γιούχτα ο οποίος στο κατάμεστο γήπεδο των Αρχανών επικράτησε με 3-0 της ομάδας του Ατσαλένιου στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής. 

Ο Γιούχτας μάλιστα καθάρισε τη νίκη του από το πρώτο ημίχρονο όπου σημείωσε και τα τρία τέρματα που έμελλε να κρίνουν την αναμέτρηση με τον ΠΟΑ να απογοητεύει με την παρουσία του γνωρίζοντας ακόμη μια βαριά ήττα μετά από αυτή από τον Α.Ο Τυμπακίου. 

Το ματς 

Ο Γιούχτας ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο όπου σημείωσε τρία τέρματα είχε ένα δοκάρι και άλλες χαμένες ευκαιρίες για να βάλει και άλλα τέρματα με τον ΠΟΑ να κάνει απογοητευτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος. 

Η πρώτη φάση του ματς ήρθε στο 8΄όταν ο Καβουσάκης έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε εκ νέου κόρνερ την εκτέλεση κόρνερ του Μπουρσέλη, ενώ στο 11΄από το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Μπουρσέλη ο Γαϊτανίδης για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα για να πλασάρει από πλεονεκτική θέση.

Στο 16΄η υπεροχή του Γιούχτα καρποφώρησε με την ομάδα των Αρχανών να ανοίγει το σκορ όταν μετά από σέντρα του Πατηνιώτη ο Σουρνάκης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΟΑ άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Μπουτσάκης έκλεψε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ από καλή θέση με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 22΄η ομάδα του Ατσαλένιου απείλησε εκ νέου με εκτέλεση φάουλ του Μπουτσάκη που έδιωξε σε κόρνερ ο Μακατουνάκης.

Στο 29΄ο Γιούχτας άγγιξε το 2-0 αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Πιστικό με τη σέντρα σουτ του να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Καβουσάκη  και στη συνέχεια το σουτ του Παυλίδη  να φεύγει άουτ.

Στο 34΄τελικά ήρθε το 2-0 για την ομάδα των Αρχανών όταν ο Γαίτανίδης μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω στον Καβουσάκη και στην επαναφορά ο Παυλίδης από κοντά διπλασίασε τα τέρματα του Γιούχτα.

Πριν κλείσει το πρώτο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 44΄ο Γιούχτας σημείωσε και τρίτο τέρμα όταν ο Παπαδομιχελάκης έβγαλε μια παράλληλη σέντρα η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε στα δίχτυα του Καβουσάκη με τους παίκτες του ΠΟΑ να διαμαρτύρονται έντονα σε αυτή τη φάση υποστηρίζοντας ότι ο Παπαδομιχελάκης πριν κάνει το γέμισμα στην περιοχή κατέβασε τη μπάλα με τα χέρι.

Το πρώτο μέρος έληξε πάντως με καλή στιγμή για τον ΠΟΑ με τον Μακατουνάκη όμως να μπλοκάρει την κεφαλιά του Αυγουστάκη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο με το 3-0 του πρώτου μέρους να δίνει ισχυρό προβάδισμα στον Γιούχτα για τη νίκη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με την ομάδα των Αρχανών να διαχειρίζεται με ευκολία το υπέρ της σκορ από το πρώτο μέρος και να παίρνει μια άξια και σημαντική νίκη στο κρητικό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής. 

Γιούχτας: Mακατουνάκης, Φαζός, Παπαδομιχελάκης, Σουρνάκης (57΄Ζαχαριουδάκης), Γαϊτανίδης (74΄Χριστόπουλος), Μπουρσέλης (74΄Βουιδάσκης), Παυλίδης (80΄Τζανής), Γελαδάρης, Δασκαλάκης (57 ΄Φουκαράκης), Πατινιώτης, Πιστικός. 

ΠΟΑ: Καβουσάκης, Καραντινός (62΄Γωνιανάκης), Ζέλιος (62΄Καλλέργης), Νύκταρης, Βρετός (46΄Ροβίθης) , Βοργιάς (46΄Καϊμακαμούδης), Μπουτσάκης (62΄Πατραμάνης), Γιαλούσης, Αυγουστάκης, Γιακουμάκης, Ικεότσα.