Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΕΚατσαμπά : “Τα μέλη της διοίκησης μας υπερασπίστηκαν την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας”

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΕΚατσαμπά.

Οι κιτρινόμαυροι εξέδωσαν μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τα κρούσματα λεκτικής και σωματικής  βίας που συμφώνα με την ανακοίνωση εχουν παρουσιαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Μάλιστα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά  σε πρόσφατο αγώνα όπου χρειάστηκε, τα μέλη του συμβουλίου της ΑΕΚ  σύσσωμα υπερασπίστηκαν την σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιχτών και των μελών μας.  

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

 

Το σωματείο μας αισθάνεται την ανάγκη ,με νηφαλιότητα τώρα που κόπασαν οι ιαχές να τοποθετηθεί για τα τεκτενόμενα που συμβαίνουν στα γήπεδα του Ηρακλείου την φετινή σαιζόν.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ομάδα μας προσφέρει πλούσιο θέαμα. Δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο παιχτών ικανό να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 Ηρακλείου.
Μας γεμίζει χαρά , αλλά και ευθύνη, η εικόνα των γεμάτων από κόσμο γηπέδων , και ιδιαιτέρως νέων παιδιών, κάθε εβδομάδα. Αυτός είναι ο σκοπός μας και για τα νέα παιδιά γίνονται όλα.
Μας προβληματίζει όμως η αναπαραγωγή σκηνών βίας – λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής – που έστω και ως μεμονωμένα περιστατικά έχουν συμβεί σε αγώνες. Δεν είναι αυτό που πρεσβεύουμε και εκπροσωπούμε. Δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά μας.
Για εμάς κάθε αγώνας εξελίσσεται εντός του αγωνιστικού χώρου και για όσο χρόνο αυτός διαρκεί. Ουδέποτε και ουδένας από εμάς έχει ανάμειξη με κάτι διαφορετικό πέραν των αγώνων. Σε πρόσφατο αγώνα όπου χρειάστηκε, τα μέλη του συμβουλίου μας σύσσωμα υπερασπίστηκαν την σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιχτών και των μελών μας. Τίποτα άλλο!!!! Και για αυτή μας την πράξη κληθήκαμε ΜΟΝΟ να καταθέσουμε την άποψη μας. ΚΑΜΜΙΑ κατηγορία ή υπόνοια δεν ακούστηκε για εμάς. Και για όλα αυτά ΠΟΤΕ δεν είμασταν ή θα είμαστε απολογούμενοι ή κατηγορούμενοι για τις πράξεις μας.
Ας μας προβληματίσει όμως όλους:
Είναι η βία αυτό που θέλουμε να αναπαράγεται στους αγώνες? Ή θα εργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να είναι το ποδόσφαιρό ο βασιλιάς των σπορ & όλοι εμείς αρωγοί ώστε τα νέα παιδιά να βρίσκουν στον αθλητισμό πρότυπα ζωής!
Ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του….