Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διεθνείς ποδοσφαιριστές: «Δεν αντέχουμε άλλο»

Κατήγγειλαν την FIFA για το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα – Η FIFPRO Europe συμμάχησε με τη LaLIga

Η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών, η FIFPRO Europe και η LaLIga υπέβαλαν σήμερα (14/10) καταγγελία στην Επιτροπή της ΕΕ κατά της FIFA για κατάχρηση για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της σχετικά με αλλαγές στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων και τη συνεχιζόμενη επέκταση των τουρνουά, με ιδιαίτερη αναφορά σε το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων 2025 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

H FIFPRO Europe, η ένωση ευρωπαϊκών λιγκών και η ισπανική LaLiga ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι «το υπερβολικά κορεσμένο διεθνές ποδοσφαιρικό ημερολόγιο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παικτών και απειλεί την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα σημαντικών εθνικών διοργανώσεων που εκτιμώνται για γενιές από τους φιλάθλους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Η FIFPRO, είναι η παγκόσμια ομοσπονδία παικτών, ενώ τοι ευρωπαϊκές λίγκες συγκεντρώνουν περισσότερους από χίλιους συλλόγους από 33 ευρωπαϊκές χώρες.

Η καταγγελία, λεπτομερής και τεκμηριωμένη από αποδεικτικά στοιχεία, παρουσιάστηκε επίσημα στη γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με νομικές ενέργειες που κρίθηκαν «απαραίτητες για την προστασία του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού τομέα».

Η υποβολή ακολουθεί εκτεταμένη εξέταση της υπόθεσης από δικηγόρους που εκπροσωπούν τη FIPRO Europe και τις Ευρωπαϊκές Λίγκες, οι οποίοι ενέκριναν την καταγγελία τον Ιούλιο.
zougla.gr