Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τελικά αναστολή στα πρωταθλήματα των Χανίων! – Υπό το βάρος εξοντωτικών ποινών

Παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ δήλωνε πως οι αγώνες θα γινόντουσαν κανονικά, με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής, τελικά αργά το βράδυ της Παρασκευής (16/9), η Ένωση Χανίων αποφάσισε να αναστείλει τα πρωταθλήματά της, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίο

 

Δεν κράτησε και πολύ η χαρά των ανθρώπων του Χανιώτικου ποδοσφαίρου, το οποίο δεν γλιτώνει τελικά το προσωρινό λουκέτο. 

Υπό το βάρος των αυστηρών κυρώσεων στις ομάδες που δεν είχαν γραφτεί στο Μητρώο της ΓΓΑ, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του sportcaster.gr, η ΕΠΣΧ  και έπειτα από επικοινωνία με την ΕΠΟ, υποχρεώθηκε τελικά να ανακρούσει πρύμναν και να αποφασίσει αργά το βράδυ της Παρασκευής (16/9) να αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Έτσι αναβάλλεται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΧ που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο (17-18/9) ενώ τα δυο ματς του κυπέλλου που έχουν οριστεί για το Σαββατοκύριακο θα γίνουν κανονικά. Το Νεος Σαμψών – Α.Π Σούδας και το Τιτάν – Ασπίδα θα διεξαχθούν κανονικά καθώς και οι 4 ομάδες είναι εγγεγραμένες στο μητρώο. Από κει κι έπειτα επειδή στην Β΄φάση του κυπέλλου έχουν προκριθεί και αρκετές ομάδες που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο ΚΑΙ το κύπελλο θα πάρει αναστολή μέχρι νεοτέρας.

 

 

Η ΕΠΣΧ αναγκάστηκε να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, καθώς οι ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες που δεν είναι εγγεγραμμένες ή δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο του Αυγενάκη, είναι εξοντωτικές. 

Χαρακτηριστικά, αν μια ομάδα εκτός Μητρώου λάμβανε μέρος σε αγώνα, θα τιμωρούνταν με διετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις, ενώ ακόμα και η ομάδα που είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο αλλά αγωνιζόταν απέναντι σε ομάδα που δεν ήταν, τότε η ποινή της θα ήταν διετής αποκλεισμός από το Μητρώο. Οι πρόεδροι των ομάδων δε, θα συλλαμβάνονταν με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, που βέβαια ήταν ήδη γνωστές, η ΕΠΣΧ αποφάσισε να κάνει πίσω, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κωνσταντινίδης δήλωνε, με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής, πως οι αγώνες θα γινόντουσαν κανονικά. 

Προς το παρών επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει από την ΕΠΣΧ, αλλά αυτή αναμένεται άμεσα.