Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγγλία – Ιράν 6-2! Τα Λιοντάρια βρυχήθηκαν και κατασπάραξαν τους Ιρανούς στο πρώτο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ 2022

Μια Αγγλία να την πιείς στο ποτήρι εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου στο Μουντιάλ 2022! Τα Τρία Λιοντάρια είχαν… έξι κεφάλια και κατασπάραξαν την Εθνική Ιράν. Οι Άγγλοι ήταν ασταμάτητοι κι έκαναν επίδειξη δύναμης επικρατώντας με το εκκωφαντικό 6-2 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης ημέρας του τουρνούα.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έπαιξαν εξαιρετικά, ήταν προσηλωμένοι στον στόχο τους, δεν υποτίμησαν στιγμή τον αντίπαλο και δεν χαλάρωσαν λεπτό σε μια γεμάτη και πολλά υποσχόμενη εμφάνιση. Τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τα έξι συνολικά καταδεικνύουν το total football των Άγγλων, που, εκτός των άλλων, έδειξαν ότι διαθέτουν και μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους καθώς ήρθαν απ’ τον πάγκο στη διάρκεια του αγώνα παίκτες όπως ο Φόντεν, ο Γκρίλις και ο Ράσφορντ με τους δυο τελευταίους μάλιστα να σκοράρουν σε συνέχεια των έτερων σκόρερ ΜπέλιγχαμΣάκα (2) και Στέρλινγκ.

Ήταν μια σπουδαία παράσταση που θα βάλει βεβαίως και πάλι τους Άγγλους οπαδούς σε mood… its coming home, μολονότι πρόκειται απλώς για το πρώτο ματς σε μια μακρά και δύσκολη σειρά αγώνων. Ήταν πάντως ιδανική η εκκίνηση για μια ομάδα που πάντοτε κουβαλάει το άγχος του «πρέπει» για την επιτυχία, έστω κι αν έχει φτάσει μέχρι τέλους μόνο μία φορά, το μακρινό 1966 παίζοντας εντός έδρας…

Αυτή ήταν  η μεγαλύτερη νίκη της Εθνικής Αγγλίας σε εναρκτήριο παιχνίδι Μουντιάλ καθώς μέχρι σήμερα το 3-1 επί της Γαλλίας στην Ισπανία το 1982 κατείχε τα πρωτεία. 

Πριν από τη σέντρα οι παίκτες και των δύο ομάδων διαμαρτυρήθηκαν αθόρυβα, καθεμιά με τον τρόπο της…

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς στο ματς για το Ιράν καθώς μόλις στο 9′ ο γκολκίπερ της ομάδας Μπεϊρανβάντ είχε σφοδρή σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Χοσεϊνί. Προσπάθησε να συνεχίσει αλλά στο 20′ έγινε αναγκαστική αλλαγή. Έκτοτε ακολούθησε μια ομοβροντία από φάσεις και γκολ για την Αγγλία που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο.

Την πρώτη προειδοποιητική βολή έριξε ο Μαγκουάιρ, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ έπειτα από τρία λεπτά (35′) ο Μπέλιγχαμ άνοιξε το σκορ. Ο Σο επιχείρησε τη σέντρα και ο άσος της Ντόρτμουντ με κεφαλιά σκόραρε για τα Τρία Λιοντάρια (1-0).

Η Αγγλία έμεινε με το πόδι στο… γκάζι και στο 43′ έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Ο Σο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά και ο Σάκα με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο «γάμα» για το 2-0. 

Και προτού κλείσει το ημίχρονο, ήρθε και το τρίτο αγγλικό γκολ από τρομερή αντεπίθεση. Ο Σάκα άνοιξε για τον Κέιν, ο οποίος σέντραρε προς τον Στέρλνινγκ που εκτέλεσε ιδανικά για το 3-0. 

Παρά το προβάδισμα ασφαλείας η Αγγλία δεν σταμάτησε να πιέζει και να κυνηγά κι άλλα γκολ, κάτι που κατάφερε στο 62′ και πάλι με τον Σάκα. Ο άσος της Άρσεναλ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς για το 4-0 των Άγγλων.

Το Ιράν έδειξε σημάδια ζωής στο 65′, οπότε ο Ταρεμί, το αστέρι της ομάδας, μείωσε σε 4-1 με διαγώνιο σουτ.

Η Αγγλία όμως δεν πτοήθηκε και μετά τις τέσσερις μαζεμένες αλλαγές του Σαουθγκέιτ στο 70′, σκόραρε για πέμπτη φορά. Στο 71′ ο Ράσφορντ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μόλις δέκα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, τελείωσε ιδανικά τη φάση, μετά από ωραία πάσα του Κέιν, γράφοντας το 5-1.

Οι Άγγλοι δεν σταμάτησαν ούτε στις καθυστερήσεις με τον Γκρίλις να εκτελεί από κοντά στο 91′ για το άκρως εντυπωσιακό 6-1.

Οι Ιρανοί διαμόρφωσαν το τελικό 6-2 στο 103′ (λόγω καθυστερήσεων) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρεμί, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Αγγλία: Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ (70′ Ντάιερ), Στόουνς, Τρίπιερ, Μπέλιγχαμ, Ράις, Μάουντ (70′ Φόντεν), Στέρλινγκ (70′ Γκρίλις), Σάκα (70′ Ράσφορντ), Κέιν (75′ Γουίλσον).

Ιράν: Μπεϊρανβάντ (20′ Χουσεΐνι), Μοχαραμί, Μοχαμάντι (63′ Τοράμπι), Χοσεϊνί, Χατζισαφί, Τσεσμί (46′ Καανί), Τζαχανμπάς (46′ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκάντζι, Καρίμι (46′ Εζατολάχι), Νουρολαχί (78′ Αζμούν), Ταρεμί.

 

ΠΗΓΗ: ΕΤΗΝΟS.GR