Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Πήρε το κρητικό ντέρμπι με την ΡΕΑ και πάτησε κορυφή ο Εργοτέλης (3-1)

O Eργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής του κρητικού ντέρμπι κορυφής που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στο Μαρτινέγκο ανάμεσα στην αήττητη και πρωτοπόρο μέχρι και σήμερα Ρεθυμνιακή Ένωση Αθλητών την οποία και κέρδισε με 3-1.  

Σε ένα ματς που παρά τις κακές καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το παρακολούθησε αρκετός κόσμος με τον Εργοτέλη να δείχνει τα δόντια του απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα η οποία όμως δεν κατάφερε να τον απειλήσει σχεδόν καθόλου στο ματς με το συγκρότημα του Ανδρέα Ξυδάκη να φτάνει πλέον τους 10 πόντους και να μοιράζεται την κορυφή μαζί με την Ολυμπιάδα Υμηττού που κέρδισε άνετα με 5-0 τον Λεοντικό Κηφισιάς

Το ματς 

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε δυναμικά το ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς μόλις στο 5΄μετά από εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή η Τζόνσον. 

Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και είχε και άλλες καλές στιγμές για να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 17΄με σουτ της Ζερβα και στο 22΄με σουτ της Δρακωνάκη, αλλά την μεγαλύτερη στιγμή για το 2-0 πριν την λήξη του πρώτου μέρους την είχε η ομάδα του Ανδρέα Ξυδάκη στο 38΄όταν η Κούντου είπε όχι στο τετ α τετ με την Ραπάνη.

Με γκολ κυριολεκτικά από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Εργοτέλη με την Ραπάνη να εκμεταλλεύεται στα 23 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου την εξαιρετική ασίστ της Κωνσταντοπούλου και με εξαιρετικό εξωτερικό πλασέ να κάνει το 2-0 για τις “κιτρινόμαυρες”.

Η ΡΕΑ μη έχοντας άλλη επιλογή πλέον ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές της μετά το 2-0 του Εργοτέλη και κατάφερε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του ματς στο 65΄όταν η Μαρκουτσά με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1 για την Ρεθυμνιώτικη ομάδα. 

Η φιλοξενούμενη ομάδα πίεσε ανορθόδοξα όμως για να ισοφαρίσει όμως άφησε ανοικτούς χώρους και ο Εργοτέλης με την ταχύτατη Μπράουν κατάφερε στο 84΄με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ με την Μαρκουτσά και πάλι με φάουλ στο 90΄να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ σε 3-2 με την τερματοφύλακα του Εργοτέλη Γιαννακούλη να κάνει εξαιρετική απόκρουση.

Εργοτέλης (Α. Ξυδάκης): Γιαννακούλη, Ζέρβα (77’ Δρακογιαννάκη), Δρακωνάκη (88’ Ξυλούρη), Κωνσταντοπούλου, Σιδηρά (88’ Μαρκάκη), Φανγουίκ, Μολίν, Τζόνσον, Μπράουν, Ραπάνη.
 
Ρ.Ε.Α. (Ν. Κυριακόπουλος – Α. Πλατής): Κούντου, Χατζηγιαννίδου, Σμιλίκοβιτς, Βορριά, Κιαχίδου (70’ Μανωλίτση), Εράσο, Κοτσάκι, Δαφέρμου (86’ Καραμουσαδάκη), Κουτρή, Μαρκουτσά, Μπετανκούρ.
Φωτογραφία: Image-services
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στο Νότιο Όμιλο της Α΄Εθνικής γυναικών: 

ΟΦΗ-Τριαντών Ιαλυσού 7-0 

Ολυμπιάδα Υμηττού-Λεοντικός Κηφισιάς 5-0

Εργοτέλης-ΑΟ ΡΕΑ 3-1

Οδυσσέας Μοσχάτου-Δόξα Πηγαδακίων Αναβλήθηκε

H Bαθμολογία 

1. Εργοτέλης 10
2. Ολυμπιάδα Υμηττού 10
3. ΑΟ ΡΕΑ 9
4. ΟΦΗ 9
5. Οδυσσέας Μοσχάτου 6*
6. Τριαντών Ιαλυσού 0
7. Λεοντικός Κηφισιάς 0
8. Δόξα Πηγαδακίων 0*

*Έχουν 3 αγώνες