Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μητσοτάκης: “Αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των ομάδων ο τελικός του Κυπέλλου, εμείς θα διασφαλίζαμε την τέλεση με φιλάθλους”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ “Σαββατοκύριακο από τις 6” αναφέρθηκε στο ζήτημα της αθλητικής βίας, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και τον τελικό του Conference League.

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ “Σαββατοκύριακο από τις 6” παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα της βίας στα γήπεδα, μιλώντας για βελτίωση της κατάστασης.

Επιπλέον, για το ζήτημα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson τόνισε πως είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των ομάδων και πως η κυβέρνηση θα διασφάλιζε την τέλεσή του με φιλάθλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:
“Να δούμε πού ήμασταν πριν από ένα ή δύο χρόνια. Υπήρχε έντονο πρόβλημα βίας στα γήπεδα και εντός και εκτός γηπέδου. Κάποια στιγμή έπρεπε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, θυμάστε την κριτική που μας ασκήθηκε και από φιλάθλους, επειδή κλείσαμε τα γήπεδα μέχρι να λειτουργήσουν οι κάμερες και να λειτουργήσει καλύτερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο με απόλυτη ταυτοποίηση. Μέχρι σήμερα, χρειάζεται προσοχή γιατί μένει ακόμη μία αγωνιστική και το πρωτάθλημα θα κριθεί αύριο, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

Μοιάζει με ευρωπαϊκά γήπεδα, μπορεί ο οικογενειάρχης να πάρει τα παιδιά του στο γήπεδο και αυτό έγινε, όχι μόνο γιατί βάλαμε το πλαίσιο παρακολούθησης. Οι αυτοματοποιημένες ποινές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και επέμενα σε αυτό. Πέφτει κροτίδα, αυτόματη τιμωρία, ξαναπέφτει, διπλασιασμός της ποινής. Χωρίς πολύ δράμα, χωρίς συζητήσεις. Ναι, παρεμβαίνουμε σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ταυτόχρονα μετά την δολοφονία το Γιώργου Λυγγερίδη, έγινε μία συστηματική δουλειά από την αστυνομία, η οποία έγινε με εχεμύθεια και με υψηλό βαθμό τεκμηρίωσης, με πλούσιο ανακριτικό υλικό, για μία οργανωμένη συμμορία, η οποία ασκούσε συστηματικά βία. Θα αποδοθούν ευθύνες και θα καταδικαστούν άνθρωποι πιστεύω, δεν παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη, αλλά βλέπω ένα πλούσιο υλικό και πολύ τεκμηριωμένο, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου και την αυστηρότητα που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει γι’ αυτά τα περιστατικά.

Για τον τελικό του Κυπέλλου, δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση σε αυτό. Ήταν αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των ομάδων, εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση του τελικού και με φιλάθλους. Όπως το κάνουμε και με τον τελικό του Conference League. Είναι μία επιχείρηση που έχει τις προκλήσεις της, αλλά έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία, σε συντονισμό με την UEFA, γιατί όταν διοργανώνει μία χώρα τέτοια διοργάνωση υπάρχουν και πρωτόκολλα.

Και θα το πω γιατί με ενόχλησε, το επίπεδο του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης, μία ανάρτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, γιατί ορίστηκε βάσει πρωτοκόλλου της UEFA, ένα νοσοκομείο αναφοράς, ο “Ευαγγελισμός” ως το νοσοκομείο για την περίπτωση που οι επίσημοι χρειαστούν περίθαλψη. Γίνεται σε κάθε αγώνα, γιατί έτσι ορίζει το πρωτόκολλο. Πάνω σε αυτό έσπευσαν να κάνουν κάποιοι κριτικοί, ότι έχουμε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων. Έχει το ΕΣΥ τα προβλήματά του, αλλά να βάλουμε φρένο στον λαϊκισμό”.

Οι δηλώσεις αυτές για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για επιμονή της ΕΠΟ για την επιλογή του Πανθεσσαλικού.

sport24.gr