Ο προβληματισμός στο στρατόπεδο του ΟΦΗ μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό και την κακή εμφάνιση συνάμα είναι έντονος με τον Τρ. Δέλλα να ψάχνει τις λύσεις ώστε να διορθωθεί άμεσα η εικόνα της κρητικής ομάδας αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.
Πρόσωπα μπορεί να αλλάξει και να δοκιμάζει ο τεχνικός του ΟΦΗ όμως αυτό που δεν έχει τολμήσει να αλλάξει μέχρι στιγμής είναι η διάταξη της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς εμπιστεύεται τυφλά το σύστημα 4-2-3-1.
Ένα σύστημα που ταιριάζει στον ΟΦΗ αλλά βγάζει και κάποιες αδυναμίες. Με αυτό το σύστημα το παιχνίδι του ΟΦΗ μεταφέρεται κατά κύρια βάση από τα πλάγια με τους δύο μπακ να προωθούν συχνά πυκνά την μπάλα σε Νους και Σενγκέλια που με την ατομική τους ποιότητα μπορούν να δημιουργήσουν πολλά ρήγματα.
Εκεί που πάσχει ο ΟΦΗ είναι στη δημιουργία φάσεων από τον άξονα. με τον Μπαϊνοβιτς να μοιάζει απελπιστικά μόνος όσο ο Μπάκιτς δεν βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό, και ο Κουτεντάκης προσπαθεί να κερδίσει εμπειρίες και να προσφέρει ακόμα περισσότερα μέσα από το χρόνο συμμετοχής που παίρνει.
Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη θέση “10′ . Ο Τοράλ μας αποχαιρέτισε το καλοκαίρι, ο Νέιρα που θα μπορούσε να δώσει λύσεις έστω και για λίγα λεπτά είναι εδώ και καιρό στα πίτς και ο Φούντας σε καμία περίπτωση δεν έχει ανταποκριθεί στο ρόλο που πρέπει να έχει ένα “δεκάρι” στο 4-2-3-1 του ΟΦΗ. Κοινώς μπορεί ο ίδιος να λέει ότι του ταιριάζει αυτή η θέση αλλά η συνολική του συνεισφορά από αυτή τη θέση στο παιχνίδι της ομάδας και στο μοίρασμα της μπάλας από τον άξονα είναι μηδαμινή.
Το καλό δεκάρι πρέπει να συνεργάζεται και να πασάρει και ο Φούντας πέρα από το Βόλο που έκανε ένα καλό ματς όχι μόνο λόγω του γκολ που πέτυχε δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί μέχρι στιγμής στα δεδομένα αυτής της θέσης.
Μήπως ελλείψει ενός κλασικού δεκαριού που μάλλον πρέπει να το ψάχνει από τώρα ο ΟΦΗ για τον Ιανουάριο (μαζί με ένα ποιοτικό παίκτη στη θέση 8) θα πρέπει ο Τρ. Δέλλας να αναπροσαρμόσει λίγο τα αγωνιστικά του πλάνα και να δοκιμάσει και ένα διαφορετικό σύστημα χωρίς το κλασικό δεκάρι.
Ένα 4-4-2 με το οποίο έπαιξε και ο Γ. Πετράκης στο δεύτερο ημίχρονο του πρόσφατο αγώνα με τον ΟΦΗ και γύρισε το ματς. Ο ΟΦΗ διαθέτει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του 4 ουσιαστικά παίκτες που μπορούν να παίξουν στην κορυφή της επίθεσης η λίγο πίσω από τον φορ περιοχής. Γιούνγκ, Σαλσέδο, Φούντας και ο νεαρός Θεοδοσουλάκης.
Μήπως ο Φούντας θα ήταν πιο χρήσιμο ως παρτενέρ ενός εκ των Σαλσέδο η Γιούνγκ αντί να αναλώνεται σε ανούσιες ατομικές ενέργειες από τον άξονα . Έτσι ίσως απελευθερωθεί και ο ίδιος και μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα που περιμένουν από τον ΟΦΗ όταν μιλάμε για τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της κρητικής ομάδας.
Εμείς καταθέτουμε τις σκέψεις μας βάσει της δομής του ρόστερ του ΟΦΗ για το πως θα μπορούσε να ανακατέψει την τράπουλα ο Τρ. Δέλλας και να βελτιώσει την εικόνα του ΟΦΗ.
Το τι θα πράξει φυσικά είναι στο δικό του μυαλό και στο δικό του χέρι. Η δομή του ρόστερ του πάντως του δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό. Το αν θα το πράξει θα το διαπιστώσουμε στα επόμενα ματς που έρχονται.