Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκανε και με δέκα την δουλειά ο Ηρόδοτος

Το απόλυτο διατήρησε μία ακόμη αγωνιστική ο Ηρόδοτος που νίκησε με 2-0 την ΑΕ Κατσαμπά στην Ελιά.

Αν και αγωνίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χίντρι στο 58′, ο Ηρόδοτος παρά την πίεση που δέχθηκε, έκαμψε την αντίσταση της ιδιαίτερα μαχητικής ΑΕ Κατσαμπά στο γήπεδο της Ελιάς και επικράτησε με 2-0 για την 4η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ.

Δημιουργός αλλά και σκόρερ ο Βεζιρτζόγλου, που έδωσε την ευκαιρία στον Φραγκουλάκη να σκοράρει στο 32′, ενώ στο 70′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 μετά από σέντρα του Βλαχάβα από αριστερά, όντας ο πρωταγωνιστής του Ηροδότου στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Ηρόδοτος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Φραγκουλάκη να δοκιμάζει τα reflex του Σπανού, ο οποίος εξουδετέρωσε το σουτ του αρχηγού των φιλοξενούμενων με δυσκολία σε κόρνερ μόλις στο 3′.

H ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού, πίεζε συνεχώς με σκοπό να βρει το γρήγορο γκολ, με την άμυνα της ΑΕΚ να αντιστέκεται σθεναρά μέχρι ένα σημείο.

Οι παίκτες του Γιάννη Χατζησεβαστού αρχικά προειδοποίησαν, με τον Χίντρι να αναγκάζει σε νέα μεγάλη απόκρουση τον Σπανό στο 24′, ο οποίος ωστόσο νικήθηκε λίγα λεπτά αργότερα, με τον Βεζιρτζόγλου να πασάρει με το κεφάλι στον Φραγκουλάκη που σκόραρε με κοντινή προβολή για το 0-1 στο 32′.

Στο 35′ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Μυρτέλι που εφόρμησε μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Ζαφείρη να αποκρούει το τετ-α-τετ που είχαν.

Ο Ηρόδοτος άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 39′ όταν ο Νάκας σέντραρε πολύ ωραία από δεξιά, όμως ο Χίντρι με εξουδετερωμένο τον Σπανό δεν κατάφερε να δώσει στη μπάλα πορεία προς το τέρμα.

Με το… μαχαίρι στα δόντια για να βρει γκολ ισοφάρισης μπήκε η ΑΕ Κατσαμπά, που σπατάλησε σπουδαίες ευκαιρίες για να το πράξει με το ξεκίνημα της επανάληψης με τους Φρρόκου και Δάσκο.

Στο 58′ ο Χίντρι πήγε πολύ δυνατά πάνω στον Τσίχλα, γεγονός που του κόστισε την συμμετοχή του στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, αλλά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κλαμπατσέα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Το γεγονός αυτό, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε η ΑΕ Κατσαμπά, αλλά είδε τον Βεζιρτζόγλου έπειτα από σέντρα του Βλαχάβα να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά στο 70′ για το 0-2 του Ηροδότου.

Στα ενοπείμαντα λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο διεκδίκησης του παιχνιδιού, όμως ο Ηρόδοτος πρόβαλε αντίσταση και έφυγε νικητής από την Ελιά.

ΑΕ Κατσαμπά (Γιώργος Φινοκαλιώτης): Σπανός, Ντελία, Μπετεινάκης, Ταγγίνης, Τσίχλας, Δάσκος, Καραφωτιάς Τολ., Καραφωτιάς Τακ. (65’΄Κατσαβούνης), Φρρόκου, Ζηρδέλης (75′ Μαυρουδής), Μυρτέλι (57′ Ζούζουλας)

Ηρόδοτος (Γιάννης Χατζησεβαστός): Ζαφείρης, Νάκας (83′ Γιαννικάκης), Μπάμπης, Μουρτζάκης, Παγώνης, Μαγάκης, Τριάντης, Φραγκουλάκης (83′ Κανδηλάκης), Μπαρδάκης (64′ Βλαχάβας), Βεζιρτζόγλου (73′ Γαρεφαλάκης), Αλμπάν