Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτοί οι πέντε του το… χρωστούσαν

Ήταν τέλη Μαΐου του 2021 όταν πέντε παίκτες από το υπάρχον ρόστερ του Γιούχτα, είχαν στερήσει στον προπονητή τους, Νίκο Σουργιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΑΟΑΝ, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στον 10ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, με την φανέλα του Ηροδότου. Χθες ο ικανός τεχνικός έχοντας αυτούς τους παίκτες στην ομάδα του, κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής.

Στις 30 Μαΐου του 2021, ο Ηρόδοτος του Μανόλη Σκύβολου, με γκολ του Νίκου Λουμπάκη λίγα λεπτά πριν την λήξη, νίκησε στον «τελικό» πρωταθλήματος τον ΑΟΑΝ με 1-0 και κατέκτησε τον τίτλο στον 10ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Προπονητής του ΑΟΑΝ τότε, ήταν ο Νίκος Σουργιάς ο οποίος παρά την υπερπροσπάθεια της ομάδας του εκείνη τη σεζόν, έμεινε με το Κύπελλο της ΕΠΣ Λασιθίου.

Δύο χρόνια μετά το 2023, ο ικανός τεχνικός, έζησε όλα αυτά που στερήθηκε το 2021 στην τεχνική ηγεσία του Γιούχτα, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής του 5ου Ομίλου, σε μία χρονιά «όνειρο» για τον ίδιο και την ομάδα των Αρχανών, η οποία έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Ντάνι Αργκιλέσι, Αντώνης Δασκαλάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Ρενάτο Γκίνη και Γιώργος Κίσσας κατάφεραν να… δώσουν, όσα «χρωστούσαν» στον Νίκο Σουργιά προ διετίας, με τους δύο τελευταίους να έρχονται τον Ιανουάριο, ώστε να «δέσουν» άψογα με το υπόλοιπο ρόστερ και να οδηγήσουν τους “πράσινους” προς την κούπα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ για τον Ηρόδοτο! - Γ Εθνική - Athletic Radio 104,2

Οι Ρενάτο Γκίνη, Ντάνι Αργκιλέσι και Γιώργος Κίσσας είχαν αγωνιστεί ως βασικοί για τον Ηρόδοτο τότε στον «τελικό» πρωταθλήματος με τον ΑΟΑΝ, με τον Γιώργο Κοντογιάννη να περνά ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά του αγώνα και τον Αντώνη Δασκαλάκη να μην χρησιμοποιείται στο παιχνίδι από τον Μανόλη Σκύβαλο.