Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η «πολυφωνία» στην επίθεση και η άμυνα από… ατσάλι δίνουν το πρωτάθλημα στον ΠΟΑ

Η πολυφωνία στην επίθεση και η άμυνα από… ατσάλι είναι αυτές που ετοιμάζουν ν’ αναδείξουν πρωταθλητή   της φετινής Α1 ΕΠΣΗ τον ΠΟΑ.

Μπορεί για ένα γκολ λιγότερο να έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, με 102 γκολ αντί 103 συνολικά του ΠΑΟΚ, όμως η πολυφωνία στο κομμάτι του σκοραρίσματος ήταν μυστικό συστατικό για τον ΠΟΑ, στην επιτυχία που προδιαγράφεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Δεκαπέντε παίκτες του ΠΟΑ, έχουν βρει τα αντίπαλα δίχτυα την φετινή αγωνιστική περίοδο, με τους Γιακουμάκη με 29 γκολ και Καϊμακαμούδη με 20 να είναι τα πρώτα «βιολιά» για την ομάδα του Ατσαλένιου.

Διψήφιο αριθμό τερμάτων έχει και ο Μπάμπης Δαμιανάκης, ο οποίος διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 10 τέρματα έως τώρα, ενώ ακολουθούν ο κεντρικός μέσος της ομάδας, Παπασπύρος με 9 γκολ, ο παρτενέρ του Δαμιανάκη στο κέντρο της άμυνας, Νίκος Λουμπάκης, ο παίκτης “κλειδί” για τον Μηνά Πίτσο στην μεσαία γραμμή, Φίλιπ Ικεότσα και ο Σπύρος Σφυρογιαννάκης με  5 τέρματα.

Βοήθεια στο σκοράρισμα έλαβε ο ΠΟΑ κι από τους μικρούς του, Βοργιά (3 γκολ) και Μπέη (2 γκολ), αλλά και τις «παλιοσειρές» του, Κερμενίδη – Ρουμπάκη που βοήθησαν πολύ περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι, όπως και ο Δημήτρης Κεφαλούκος που ήρθε τον Ιανουάριο από τον Γιούχτα και με τον Τόμας Αρμόα (3 γκολ) αποτέλεσαν τα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα.

Εκτός όμως από την επίθεση, εξαιρετική δουλειά έγινε και στην άμυνα του ΠΟΑ, η οποία σε 30 ματς πρωταθλήματος έχει δεχθεί μόλις 19 τέρματα, εκ των οποίων τα επτά, στην μοναδική ήττα του στην κατηγορία από τον Ρούβα στο Ατσαλένιο με σκορ 2-4 και την ισοπαλία στο ντέρμπι του Κρουσώνα, με τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-2. Αυτό σημαίνει πως έχει δεχθεί 13 γκολ στα υπόλοιπα 28 παιχνίδια μέσα στη σεζόν που διανύουμε.

Οι σκόρερ του ΠΟΑ μέχρι στιγμής