Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ: Μια ποδοσφαιρική καρικατούρα με την υπογραφή Νταμπράουσκας

Ο ΟΦΗ οδεύοντας προς την λήξη του πρώτου γύρου και αν δεν πάρει κάτι από το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που είναι και το πιθανότερο θα τελειώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με 15 πόντους. 

15 πόντοι που τους 9 τους έχει πάρει με τις σημαντικές νίκες που έκανε στην έδρα του επί του Άρη , του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αλλά και με τις ισοπαλίες με ton ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), τον Βόλο (εντός) , τον Ατρόμητο (εντός),  τον Παναιτωλικό (εκτός), τη Λαμία (εκτός) και την Κηφισιά (εκτός) .

Ομάδες δηλαδή που είναι οι ισόβαθμες μαζί του πριν την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής η κάτω από αυτόν στο βαθμολογικό πίνακα. Από τους λεγόμενους πιο βατούς αντιπάλους ο ΟΦΗ στον πρώτο γύρο κέρδισε μόλις 6 πόντους και έχασε ταυτόχρονα μαζί και με τις δύο ήττες από Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκό συνολικά 18 ολόκληρους βαθμούς.

Για μια ομάδα λοιπόν που το καλοκαίρι οι παράγοντες της διατυμπάνιζαν ότι βλέπουν μόνο την είσοδο τους στην εξάδα και θα χτίσουν μια τέτοια ομάδα αυτή η απώλεια βαθμών με αυτές τις ομάδες συνιστά μέγιστη αποτυχία.

Και στην αποτυχία πρώτος που ευθύνεται καλώς η κακώς είναι ο προπονητής όπως τις περισσότερες φορές συμβαίνει το ίδιο και στην επιτυχία. Ο Νταμπράουσκας και κόντρα στο Βόλο έκανε αλλοπρόσαλλά πράγματα στη διάρκεια του ματς που ξεφεύγουν από κάθε ποδοσφαιρική λογική. Ξεκινώντας το δεύτερο μέρος ο Φελίπε ορθώς μπήκε στο ματς (άσχετα ότι είναι πλέον σκιά του εαυτού του και ποδοσφαιρικά αδιάφορος) αλλά κακώς βγήκε από αυτό ο Γκαγιέγος και όχι ένα από τα τρία στόπερ.

Η δεύτερη κίνηση που προκάλεσε έντονο προβληματισμό και στις κερκίδες ήταν η αλλαγή του Μοσκέρα στο 62΄, Δύο λεπτά που ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 1-1 με την γκολάρα του Τοράρινσον ο Νταμπράουσκας αποφάσισε να βγάλει από το ματς τον πιο ουσιαστικό και κινητικό του παίκτη που ήταν και ο μόνος στην τελική που μπορούσε να απειλήσει την εστία του Βόλου των 10 παικτών και να βάλει τον Ριέρα που περισσότερο περπατούσε παρά έτρεχε μέσα στο γήπεδο.

Ο Μοσκέρα έδειξε στο χθεσινό παιχνίδι ότι έχει αδικηθεί κατάφορα από τον Νταμπράουσκας που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα χθες με την εμφάνιση του Κολομβιανού εξτρέμ .

Με την έξοδο του Μοσκέρα από το παιχνίδι χάθηκε το ματς για τον ΟΦΗ που κατέβασε ρυθμούς από εκείνο το λεπτό με τον Λιθουανό υπό την πίεση του κόσμου που φώναζε ρυθμικά το όνομα του Νέιρα από το 65΄να ρίχνει στη μάχη τον Αργεντινό που αν ήταν πιο προσεκτικός στη φάση με τον Κόστις θα είχε κάνει το 2-1 και θα πήγαινε η καρδιά του κόσμου στη θέση της.

Ακόμη και η αλλαγή του θετικού αλλά μη επιθετικογενούς δεξιού μπακ Μαρινάκη με τον πιο επικίνδυνο επιθετικά Λάρσον έγινε στο 85΄και όχι νωρίτερα. Ο Βόλος έκανε συνεχώς αλλαγές στο ματς έκλεισε την τρύπα που εντόπισε ο Λόπεθ στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Μύγα και η κρητική ομάδα για ακόμη ένα παιχνίδι ολοκλήρωσε ένα αγώνα κάνοντας 4 αλλαγές και σε ματς μάλιστα που ο αντίπαλος του έπαιζε για ένα ημίχρονο και κάτι παραπάνω μαζί με τις καθυστερήσεις με δέκα παίκτες.

Ο Νταμπράουσκας κατά την προσωπική μου άποψη έπαιξε χθες το τελευταίο του χαρτί με τον ΟΦΗ και αν δεν καταλάβει και ο ίδιος ότι πλέον η παρουσία του στην ομάδα περισσότερο κακό κάνει παρά καλό κινδυνεύει να γκρεμίσει και ότι καλό μας άφησε σαν προπονητής τους προηγούμενους μήνες.

Και αυτό θα είναι άδικο για την συνολική του παρουσία στην ομάδα . Όμως όσο ο Νταμπράουσκας είναι εγκλωβισμένος στις ποδοσφαιρικές του εμμονές κάνει κακό τόσο στον ίδιο του τον εαυτό όσο και στον ΟΦΗ. Με Νταμπράυοσκας έχει πειστεί πλέον και ο τελευταίος φίλαθλος της ομάδας ότι δεν αλλάζει η κατάσταση και μόνο μια αλλαγή προπονητή την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί τουλάχιστον να αλλάξει το κλίμα εντός της ομάδας που είναι κάτι παραπάνω από βαρύ όσο και αν κάποιοι άνθρωποι εντός των τειχών του ΟΦΗ αν τους ρωτήσεις θα σου πουν μα ισόβαθμοι με την Λαμία βρισκόμαστε στην 6η θέση τι γκρινιάζετε.

Στην τελική δεν είναι μόνο τα 5 ανεπιτυχή αποτελέσματα στη σειρά αλλά η αποκρουστική εικόνα του ΟΦΗ εντός αγωνιστικού χώρου που μοιάζει με μια ποδοσφαιρική καρικατούρα με την υπογραφή του Λιθουανού φαρδιά πλατιά πάνω σε αυτή.

Υ.Γ Αυτή την στιγμή ο ΟΦΗ βρίσκεται στα μισά του Σίμου που λέμε . Είναι 5 ματς χωρίς νίκη και με βατούς αντιπάλους πλην του Ολυμπιακού. Καλό είναι λοιπόν στον ΟΦΗ πριν χαθούν οι στόχοι της σεζόν από τον Δεκέμβριο να κάνουν αυτά που πρέπει έγκαιρα γιατί έτσι όπως το πάνε θα αδειάσουν οι ίδιοι το γήπεδο το οποίο γέμισαν με φιλοδοξίες και ελπίδες την αρχή της χρονιάς που αποδείχθηκαν μάλλον φρούδες στην πορεία.