Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ: H αξιολόγηση του Δέλλα , ο στόχος στα Play Out και η φυσική κατάσταση

Tην καθιερωμένη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ είχε σήμερα ο Τραϊνός Δέλλας πριν από το παιχνίδι της πρεμιέρας των Play Out με την Κηφισιά εκτός έδρας που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο. 

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφερόμενος στο στόχο της κρητικής ομάδας στα Play Out τόνισε ότι στόχος είναι να βγει η ομάδα πρώτη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και αυτό τόνισε και προς τους παίκτες του.

Ο Δέλλας αναφέρθηκε και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης των παικτών για τον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που χρήζει συζήτησης αν και δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να γίνει η σωστή αξιολόγηση πάνω σε αυτό το κομμάτι,.

Το πιο σημαντικό κομμάτι των όσων είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ στους δημοσιογράφους όμως σήμερα ήταν το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του για το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα σεζόν τονίζοντας ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται υπό αξιολόγηση και θα πρέπει να αποδείξουν μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Τρ. Δέλλα προς τους δημοσιογράφους: 

Για τον στόχο του ΟΦΗ στη διαδικασία των Play Out και το ματς με την Κηφισιά: 

«Έκλεισε η κανονική περίοδος, μπαίνουμε στην διαδικασία ενός mini πρωταθλήματος και αυτό που ζήτησα από τα παιδιά είναι να βγούμε πρωταθλητές αυτής της διαδικασίας. Προφανώς, για να συμβεί αυτό, χρειαζόμαστε νίκες και βαθμούς. Όλα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με την Κηφισιά, θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δουλέψαμε αρκετά, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν καλά σε όσα ζητήσαμε και στον τομέα της φυσικής κατάστασης που χρήζει συζήτησης αν και η περίοδος είναι δύσκολη για να δούμε αποτελέσματα. Εκτός από αυτό που έχουμε πει ξανά και είναι να βρούμε ισορροπία στα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Το τι μας συμβαίνει όταν προηγούμαστε, όταν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ προκειμένου να βρούμε λύσεις.

Για την διαφορά του ΟΦΗ στον τρόπο αντιμετώπισης των αγώνων με τις μεγάλες και τις λεγόμενες “μικρομεσαίες” ομάδες: 

“Είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε, οι παίκτες έχουν καταλάβει από αυτά που έχουμε συζητήσει στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτά. Το ζητούμενο είναι να εμφανιστούμε πιο διαβασμένοι σε τέτοια παιχνίδια, με μικρούς αντιπάλους και τέτοιου βεληνεκούς. Δεν χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο όταν ο αντίπαλος είναι μεγάλος, όπως το δείξαμε με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό μας στοίχησε φέτος ως ομάδα, στα μικρά παιχνίδια χάθηκαν πολλοί βαθμοί. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ενώ η ομάδα σκοράρει σε κάθε παιχνίδι από δύο γκολ και πάνω, δέχεται και αρκετά. Αυτό πρέπει να μειωθεί και είμαστε σε αυτήν την διαδικασία, να δούμε πως θα εμφανιστούμε στο επόμενο παιχνίδι.”

Για το αν αυτοί οι επτά αγώνες αποτελούν και ένα κομμάτι αξιολόγησης του υπάρχοντος ρόστερ: 

“Όλοι οι παίκτες είναι υπό αξιολόγηση με την έννοια τι μπορούν και αν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, στο τέλος της χρονιάς θα πάρουμε αποφάσεις για το ποιος μπορεί και το ποιος δεν μπορεί να είναι στην ομάδα.

Σίγουρα δεν με απασχολεί τώρα το τι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Με απασχολεί το τι θα κάνουμε στο επόμενο παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες είναι υπό αξιολόγηση και θα πρέπει ν’ αποδείξουν μέσα στο γήπεδο, σε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα. Χωρίς αυτό να είναι απειλή για κάθε παίκτη, αυτό είναι ένα γεγονός και το αναφέρουμε».