Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ραντεβού με την ιστορία για ΑΟΑΝ και Αλμυρό

AOAN και Αλμυρός διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους “16” αλλά και να μείνουν στην ιστορία.

Μετά τις προκρίσεις επί της Επισκοπής (πέναλτι), Νίκης Βόλου ο ΑΟΑΝ υποδέχεται τον Αλμυρό, σε ένα ντέρμπι «αίμα κι άμμος», καθώς και γοήτρου, αφού αμφότερες έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους στην Γ’ Εθνική, στην οποία και θα αγωνίζονται. Πέρα από την ιστορία που θα γράψουν οι δύο αντίπαλοι, με την ενδεχόμενη πρόκριση της, κίνητρο αποτελεί και το γεγονός, ότι θα έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια, μιας και το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Έχοντας ξεπεράσει τα εμπόδια τεσσάρων ομάδων για να φτάσει έως εδώ (Αετός Λουτρών, Απόλλων Ευπαλίου, Ελασσόνα και Πανθρακικός), ο Αλμυρός μπορεί να μην έχει την εμπειρία του ΑΟΑΝ, που και πέρυσι είχε κάνει μεγαλειώδη πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος, ωστόσο έχει θέληση και πίστη για την πρόκριση στους “16”.

Οι δύο κόουτς Μανόλης Σκύβαλος και Μανώλης Παπαματθαιάκης, έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για το παιχνίδι, ο πρώτος μάλιστα βρέθηκε στο Γάζι την προηγούμενη Τετάρτη στο Γάζι για να παρακολουθήσει τον αντίπαλο του στους “24” του θεσμού μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Νίκης Βόλου.

Θεωρητικά φαβορί δεν υπάρχει, ωστόσο ο κόσμος του ΑΟΑΝ, θα δημιουργήσει μία καυτή έδρα, γεγονός που θέλησε να “αποτρέψει” ο Αλμυρός, ο οποίος θα ναυλώσει πούλμαν για τους φιλάθλους προκειμένου και εκείνος να έχει 12ο παίκτη.

Για τον ΑΟΑΝ δεν θα αγωνιστούν στο σημερινό παιχνίδι οι Μπότε (δεν έχει εκδοθεί το δελτίου του) και Μαρκάκης (δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τον τραυματισμό του), ενώ από τον Αλμυρό μοναδική απουσία θα είναι ο Κρις Ξενοκτιστάκης.

Το “στραγάλι” της αναμέτρησης θα είναι ο Ντάουλας από την Δυτική Αττική και βοηθοί του οι Δασκαλομαρκάκης και Βλαχάκης από τον σύνδεσμο Ρεθύμνου, με 4ο τον Κουκουράκη από τα Χανιά.