Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σπουδαία προσθήκη για την ακαδημία του ΠΟΑ!

Εξελίσσεται και κάνει βήματα μόνο προς το καλύτερο η ακαδημία του ΠΟΑ

Σε μια πολύ σημαντική προσθήκη προχώρησε ο σύλλογος του ΠΟΑ, επενδύοντας σε ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο που σκοπό έχει την εξέλιξη και βελτίωση της Ακαδημίας, των ομάδων αλλά και του κάθε ποδοσφαιριστή ατομικά.

Πρόκειται για την κάμερα τεχνητής νοημοσύνης Pixellot.

Η Pixellot υπάρχει από το 2013 χτίζοντας συνεργασίες σε τοπ επίπεδο, όπως με την Μπαρτσελόνα από το 2017, την Ρεάλ Μαδρίτης από το 2019 αλλά και σε επίπεδο Λίγκας με την Serie A από το 2020.

Η Pixellot τοποθετείται σε ημιμόνιμη βάση έχοντας δυνατότητα διπλής παραγωγής με broadcast και tactical view.

Παρέχει την δυνατότητα να την συνδέσεις με πολλές διαφορετικές συσκευές, δουλεύοντας πάνω στο παιχνίδι κόβοντας ή μαρκάροντας σημεία του παιχνιδιού που σε ενδιαφέρουν.

Η κάμερα αυτή “διαβάζει” ουσιαστικά το παιχνίδι, δημιουργώντας και καταγράφοντας στατιστικά δεδομένα ανάλυσης, ομαδικα αλλά και ατομικά, όπως και ανά κατηγορία ενδιαφέροντος. Και όλα αυτά «ετοιμάζονται « μέσα σε μόλις 4 ώρες.

Ο Υπεύθυνος Ακαδημιών του ΠΟΑ, Νίκος Μακράκης, αναφέρει:

“Με δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες ομάδες συνεχώς διευρύνουν τα τμήματα ανάλυσης τους, είναι ζήτημα χρόνου αυτό να συμβεί και στις χαμηλότερες κατηγορίες και στις Ακαδημίες.

Ο Π.Ο.Α ως πρωτοπόρος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ηρακλείου, θέτει στην διάθεση των προπονητών του αυτό το πολύτιμο εργαλείο, ώστε οι εξελίξεις να μας βρει έτοιμους!

Γιατί, όταν τα παιδιά που σήμερα παίζουν ποδόσφαιρο και είναι 12 ετών έχουν μια πρώτη καθοδήγηση μέσα από την ανάλυση δεδομένων, αργότερα δεν σταματούν να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές φυσικά”.