Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην μπάντα, στην μπάντα περνάει ο Αμπάντα!

Με γκολ του Αμπάντα στο 95’ ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ!

Το 2Χ2 στο «Γεντί Κουλέ» έκανε ο Όμιλος, ο οποίος πήρε ένα πολύτιμο «τρίποντο» και… γονάτισε στο «κάστρο» του μετά τον Άρη και τον «δικέφαλο». Οι νικητές είχαν ψυχή, πάλεψαν μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν.

Ο Χριστογεώργος υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και την τριάδα στα στόπερ συνέθεσαν οι Βούρος, Πασαλίδης και Καρώ. Στις πτέρυγες χρησιμοποιήθηκαν οι Λάρσον (δεξιά) και Θοράρινσον (αριστερά), ενώ στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μεγιάδο, Γαγιέγος και Μπάκιτς και ο Ριέρα κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φελίπε.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν στο ξεκίνημα διάθεση να ελέγξουν το ματς και είχαν την κατοχή, όμως γρήγορα-γρήγορα το σύνολο του Νταμπράουσκας βρήκε ρυθμό, με την τριάδα στα χαφ να κάνει καλή δουλειά.

Δημιουργούσε, δηλαδή προϋποθέσεις και στο 9’ απείλησε με τον Μεγιάδο, ενώ στο 13’ ο Κοτάρσκι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπάκιτς. Από το 20’, πάντως, κι έπειτα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να κυριαρχήσει.

Ο Διαμαντόπουλος, πάντως, έδειχνε επιείκεια στο συγκρότημα του Λουτσέσκου, όσον αφορά στις κάρτες, κάτι που προκαλούσε εκνευρισμό στους παίκτες του ΟΦΗ. Στο 26’ ο Μουργκ είχε ένα καλό φάουλ για τους Θεσσαλονικείς, με τον ηρακλειώτικο σύλλογο να γίνεται επικίνδυνος ξανά στο 37’ με μακρινό, αλλά άστοχο σουτ του Μπάκιτς. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους τίποτα δεν άλλαξε στο «Γεντί Κουλέ» δεν υπήρχε σκορ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλύτερα και με σωστή κυκλοφορία έφτανε στα καρέ του Ομίλου, ενώ είχε στο 51’ είχαν ένα σουτ με τον Μουργκ, που το έδιωξε ο Χριστογεώργος.

Μετά το 60’ η ομάδα του Νταμπράουσκας θέλησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δημιουργικά δεν μπορούσε ν’ αποδώσει. Ανασταλτικά, βέβαια, δεν ένιωθε ιδιαίτερο κίνδυνο, με τον Πασαλίδη και τον Βούρο να «καθαρίζουν» τα πάντα στα μετόπισθεν.

Η άνοδος του ΟΦΗ, όμως, δεν κράτησε πολύ, αφού ο αντίπαλος δεν του επέτρεψε να πλησιάσει με προϋποθέσεις απέναντι στον Κοτάρσκι. Όσον περνούσαν τα λεπτά ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας πίεζε, αν και δεν είχε σπουδαίες ευκαιρίες.

Οι αλλαγές του Νταμπράουσκας, ωστόσο, «φρέσκαραν» τους νικητές και φτάσαμε στο 95’, όταν ο Νέιρα με υπέροχο τρόπο βρήκε από τα αριστερά τον Αμπάντα, που έκανε την κούρσα και με κεραυνό από πλάγια διαμόρφωσε το 1-0!

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (81’ λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Θοράρινσον,  Μεγιάδο, Γαγιέγος (82’ Νέιρα), Μπάκιτς (73’ Αμπαντά), Ριέρα (65’ Τοράλ), Φελίπε (65’ Ντίκο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76’ Τζίμας), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66’ Μεϊτέ), Οζντόεφ, Σβαμπ (66’ Μπαμπά), Μουργκ (76’ Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας (66’ Σαματά).

Το LIVE:

n