Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι δήλωσαν Ανυφαντάκης και Πετράκης μετά το τέλος του ματς Επισκοπή- Κηφισιά

Για την επόμενη ημέρα της Επισκοπής μετά τον υποβιβασμό στη Γ΄Εθνική μίλησε μετά το τέλος του ματς με την Κηφισιά ο προπονητής της Ρεθυμνιώτικης ομάδας Κώστας Ανυφαντάκης. 

Ο Γιώργος Πετράκης από την άλλη που ετοιμάζεται πλέον να πανηγυρίσει την άνοδο με την Κηφισιά στη Super League 1 αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε όλη την σεζόν από την ομάδα του για να πετύχει τον στόχο της ανόδου.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών: 

Κ. Ανυφαντάκης: “Νέες αποφάσεις αλλά και αναστοχασμοί”

“Εντάξει, στο ματς αυτό δεν μπορούμε να σταθούμε πολύ. Ήταν μια αναμέτρηση όπου υπήρχε δεδομένη διαφορά ποιότητας. Επίσης σήμερα (4/6) παραταχθήκαμε με τρία παιδιά στα χαφ που προέρχονται από την Κ19 (Τσιλεδάκης, Λέκα, Αραμπατζής) και γι’ αυτά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, έχοντας καλή συμμετοχή προκειμένου να τα αξιολογήσουμε και φυσικά να δούμε αν σ’ αυτά τα παιδιά μπορεί να “ακουμπάει” η Επισκοπή για το μέλλον.

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα, έχουμε άλλη μία αγωνιστική υποχρέωση για να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα  (εκτός έδρας με την ΑΕΚ Β’). Είναι σημαντικό ότι αυτή η ομάδα έχει δείξει πράγματα. Ο στόχος δεν επετεύχθη αλλά αυτό είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα που χρειάζεται πολλή μεγάλη ηρεμία για να μπορεί να γίνει όπως και η αποτίμηση όλης της χρονιάς

Γεγονός είναι, ότι κλείνει ένας κύκλος. Η Επισκοπή μ’ έναν άνθρωπο που έχει όραμα και που με πολύ μεγάλη προσπάθεια έχει καταφέρει να διαθέτει μια ομάδα σε επαγγελματικές κατηγορίες επί χρόνια, μπορεί να κοιτάξει την επόμενη μέρα για την οποία χρειάζονται νέες αποφάσεις. Γι’ αυτή τη μέρα λοιπόν θα χρειαστούν καινούριοι συνδυασμοί σκέψεων και κινήσεων, αναστοχασμοί κ.α..

Εύχομαι να υπάρχει αυτή η επόμενη μέρα και να είναι καλά τα πράγματα. Για μένα το γνωρίζετε. Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον πρόεδρο και θα μιλήσουμε για να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.”

Γ. Πετράκης: “Ανυπομονησία για το φινάλε – Η Επισκοπή έχει ανθρώπους για να επιστρέψει”

“Είναι τιμητικό για την ομάδα μου όλο αυτό. Είναι μια σπουδαία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τις 20 Ιουλίου και φτάνουμε στο τέλος. Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε. Είναι μια καλή μέρα για μας. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν. Σήμερα βέβαια (4/6) συνδυάστηκε η νίκη μας με μια απώλεια βαθμών του συνδιεκδικητή μας (σ.σ. η Καλλιθέα έχασε από την Ηλιούπολη). Μας χαροποιεί όλα όσα έγιναν αλλά εγώ επιτρέψτε μου να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Θέλουμε έναν βαθμό σε δύο αγώνες. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να τον πάρουμε για να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου.”

Ερωτηθείς για την επιτυχία αυτή της ομάδας του, ο νεαρός τεχνικός ανέφερε:

“Όταν πρωτοπήγα στην ομάδα αυτή είπα ότι, η Κηφισιά είχε τις προϋποθέσεις γιατί: Είχε κάνει βήματα προόδου από πριν έχοντας τις βάσεις. Είχε ένα ωραίο ρόστερ, ένα πολύ καλό προπονητικό σταφ, καλή οργάνωση με δύο διευθυντές με εξαιρετική δουλειά στο αντικείμενό τους, μια συνεπέστατη διοίκηση, από τον πρόεδρό μας ως και τα μέλη του Δ.Σ.. Όλα αυτά συντελούν στο να καταφέρει μία ομάδα να πρωταγωνιστεί και να φτάνει σ’ έναν μεγάλο στόχο.
Παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο όπως το ότι, μείναμε αγωνιστικά πολύ συνεπείς με πολύ μικρά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή και στα αποτελέσματά μας που κι αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε χαρούμενοι λοιπόν. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά όπως πρέπει, για να χαρούμε έτσι όπως πρέπει!”

Για το δικό του άτομο και τις προσωπικές του φιλοδοξίες:
“Στα δικά μου όνειρα ταβάνι δεν υπάρχει. Από κει και πέρα, πρέπει να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί… Το ποδόσφαιρο δεν είναι ο πιο εύκολος χώρος δουλειάς. Αυτό που βάζω ως προτεραιότητα σε σχέση με τότε που ήμουν νεότερος -αν και δε νομίζω να με έχουν πάρει τα χρόνια (γέλια)- κάνοντας αυτή τη δουλειά τα τελευταία 10 χρόνια θεωρώ ότι: Η κάθε μέρα που μπορεί κάποιος να βελτιώνεται αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση για να κάνει μεγάλα όνειρα. Αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω και εγώ. Το ποδόσφαιρο τρέχει πολύ γρήγορα. Πρέπει να είσαι πολύ πιστός, πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις σου σαν επαγγελματίας και αυτό είναι που μπορεί να σε πάει ψηλά.”

Για το Ρέθυμνο και την Επισκοπή:

“Το ξέρετε ότι έχω μεγάλη αγάπη στο Ρέθυμνο και μ’ αρέσουν ομάδες όπως, η Επισκοπή. Γνωρίζω άλλωστε πρόσωπα και καταστάσεις όπως, τον πρόεδρο κ. Νικολιδάκη, τον προπονητή κ. Ανυφαντάκη κ.α.. Το επίπεδο των αξιών του ήθους και του επαγγελματισμού που έχει αυτή η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Καμιά φορά τα λάθη γίνονται και είναι μοιραία. Στην ουσία όμως αποτελούν κάποιες μικρές αστοχίες που φέρνουν τις ομάδες σε δύσκολη θέση όπως είναι αυτή τη στιγμή η Επισκοπή σήμερα (και μιλώ από τα λίγα που γνωρίζω αυτή τη στιγμή για τον σύλλογο).
Θεωρώ ότι, ο νομός του Ρεθύμνου και η Επισκοπή πρωτίστως, αν βάλουν σωστές βάσεις, μπορεί να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το θεωρώ υποχρέωση για την πόλη του Ρεθύμνου γιατί, έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Έχει ποδόσφαιρο από πολύ παλιά. Έχει την υποχρέωση να επενδύσει, να βρεθούν άνθρωποι για να βοηθήσουν. Εγώ αυτό που εισπράττω από όλη την Ελλάδα στα γήπεδα που πηγαίνουμε είναι ότι, η Επισκοπή έχει ανθρώπους ακέραιους και δεν μπορεί να τους προσάψει κανείς τίποτα για το ήθος τους και σε μια κατηγορία που έχει πολλές δυσκολίες.

Με λίγη οργάνωση και με τους ανθρώπους που διαθέτει, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα και το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.”