Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από το “Κλ. Βικελίδης” επί του Άρη (1-2)

Τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας άφησαν πίσω τους με εμφατικό τρόπο στον Ολυμπιακό, επικρατώντας πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος και με σκόρερ τους Ναβάρο (17’), Ροντινέι (21’ πεν.) επικράτησαν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Στοιχείο «κλειδί» για τους νικητές, το πρέσινγκ ψηλά, με το οποίο απέτρεψαν τους αντιπάλους τους στο να φτάσουν στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Από τη μεριά τους οι Θεσσαλονικείς φάνηκε πως έμειναν στην πρόκριση επί της ΑΕΚ και πραγματοποίησαν μια κακή εμφάνιση. Οι έξι αλλαγές του Άκη Μάντζιου δε βοήθησαν τους γηπεδούχους, που γνώρισαν μια δίκαιη ήττα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90′ με το αυτογκόλ του Κίνι.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στους 38 βαθμούς όντας τέταρτοι και άφησαν οκτώ πίσω τους «κιτρινόμαυρους», που παραμένουν στην πέμπτη θέση.

Το ματς

Το πρέσινγκ ψηλά από τους «ερυθρόλευκους» ήταν σημείο αναφοράς και εκείνο που έβαζε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο σύνολο του Μάντζιου. Αξιοσημείωτο μάλιστα του πρώτου μέρους ήταν και η αδυναμία των γηπεδούχων να φτάσουν σε κάποια τελική!

Ο Άρης έμοιαζε «παγωμένος» από την εξέλιξη του παιχνιδιού, μην μπορώντας να δημιουργήσει φάση. Αντίθετα ο Ολυμπιακός «έφτιαχνε» τελικές, με τον Αλεξανδρόπουλο στο 28’ να απειλεί από μακριά, δίχως επιτυχία. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μάρτινς.

Στο 42’ ο Πορτογάλος πέρασε τους πάντες, έφτασε απέναντι στον Χουτεσιώτη από διαγώνια θέση, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό και πέρασε άουτ.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου, 2-0 για τον Ολυμπιακό, με το… ένα σουτ (πάνω σε σώματα) για τους Θεσσαλονικείς στο 45+2’, να είναι κάτι το πρωτόγνωρο…

Με τον Μορόν να απειλεί άρχισε το δεύτερο μέρος. Ο Ισπανός βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε, όμως ο Ντόη τον πρόλαβε και έβαλε την κόντρα για το πρώτο κόρνερ του ματς.

Παρά την προσπάθειά του να βρει το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση αποτελέσματος, ο Άρης δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του Ολυμπιακού. Και όσες φορές το έκανε, τα χαλούσε στην τελική πάσα…

Ο χρόνος περνούσε έτσι, με τους Πειραιώτες να κρατούν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Φάσεις δεν είχαμε, με τον ρυθμό του αγώνα να κινείται σε πολύ χαμηλό τέμπο.

Στο 80΄ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη τους καλή ευκαιρία μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Καρβάλιο έπιασε ένα φανταστικό σουτ από μακριά, η μπάλα κόντραρε τόσο-όσο, ώστε να περάσει εκατοστά έξω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, με τον Δανό ρέφερι να μη δίνει κάτι. Στο 90′ ο Άρης βρήκε γκολ από… αντίπαλο, με τον Κίνι να σκοράρει καταλάθος στην εστία του Πασχαλάκη.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Χουτεσιώτης,  Οντουμπάτζο (67’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ροζ, Φεράρι,  Βερστράτε, Πάρντο (56’ Σαμόρα), Νταρίντα,  Σουλεϊμάνοφ (56’ Σαβέριο), Παναγίδης (76’ Φετφατζίδης), Μορόν (67’ Μάνου Γκαρθία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη (85’ Μπιανκόν), Κίνι, Αλεξανδρόπουλος (78’ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς (64’ Ποντένσε), Ναβάρο (85’ Φορτούνης).

Πηγή:novasports.gr