Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τις Σέρρες (0-3)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανσερραϊκού με 3-0, στις Σέρρες, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, κάνοντας το… καθήκον του και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Το «τριφύλλι» είχε 8/11 αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον Τερίμ να πηγαίνει σε «φρεσκάρισμα» ελέω και του πρώτου ημιτελικού Κυπέλου με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν άλλαξε… συνήθειες, κερδίζοντας ένα ακόμα παιχνίδι κόντρα σε υποδεέστερο θεωρητικά αντίπαλο.

Ο Βέρμπιτς επανήλθε από τραυματισμό και άνοιξε το σκορ στο 8’, ενώ ο Παλάσιος στο 31’ πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα, αμφότεροι από ασίστ του Μπερνάρ.

Για να έρθει ο Γερεμέγεφ και να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στο 45’ ο Ντάνκερλουι είχε δοκάρι για τη νεοφώτιστη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 50 βαθμούς και τo επόμενο Σάββατο (17/02) υποδέχεται την Λαμία, την ώρα που ο Πανσερραϊκός έμεινε στους 23 πόντους και δύο ημέρες αργότερα φιλοξενείται από τον ΟΦΗ.

Το ματς 

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε από νωρίς να πάρει την πρωτοβουλία και να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού, φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή κυρίως από στατικές φάσεις. Οι πράσινοι πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά. Η μπάλα χτύπησε στην συμβολή του δοκαρίου και πέρασε την γραμμή για το 1-0.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά, ο Πανσερραϊκός δοκίμασε να πάρει κάποια μέτρα και στο 15′ είχε υποψία φάσης, όμως ο Ούγκο κατάφερε να ανακόψει τον Τομάς πριν να γίνει επικίνδυνος. Στο 20′ οι πράσινοι είχαν καλή στιγμή, με τον Βιλένα να προσπερνάει Μορέιρα και Θυμιάνη, όμως να αστοχεί από δύσκολη γωνία. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να απαντήσουν με σουτ του Στάικου, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε πάλι να ανεβάσει στροφές και στο 28′ απείλησε με ένα γύρισμα του Σπόραρ. Στο 31′ οι πράσινοι έθεσαν σταθερές βάσεις για το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά, ο Μπερνάρ έκλεψε από τον Θυμιάνη, τροφοδότησε τον Παλάσιος, ο οποίος πέρασε τον αμυντικό των Σερραίων βρέθηκε απέναντι από τον Χοβάν δεξιά της περιοχής και έκανε το 2-0.

Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45′, ο Πανσερραϊκός είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μετά την εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας, ο Ντανκερλούι έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Λοντίγκιν. Οι πράσινοι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ο Πανσερραϊκός κράτησε την μπάλα, αλλά κάτι του έλειπε, ώστε να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Αντίθετα, στο 59ο λεπτό οι πράσινοι ήταν εκείνοι που απείλησαν. Έπειτα από κλέψιμο, ο Κώτσιρας πήρε μέτρα, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Χόβαν να αποκρούει. Ο Παλάσιος πήρε το ριμπάουντ, αλλά αστόχησε στη συνέχεια

Ο Πανσερραϊκός στο 71ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Γιούρι Λοντίγκιν φώναξε παρών. Οι Σερραίοι κέρδισαν κόρνερ μετά το σουτ του νεοεισελθόντα Μπετανκόρ. Το κόρνερ εκτελέστηκε, η άμυνα του Παναθηναϊκού κόλλησε, ο Σοφιανός όμως από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο τρίτο γκολ στο 74′. Ο Βιλένα πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά το γύρισμα του Σπόραρ, με τον Χόβαν να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Μπερνάρ σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Σερραιών μπλόκαρε. Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού οι πράσινοι ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν πιο εύκολα.

Στο 82′ ο Κώτσιρας βρήκε τον Μπερνάρ στα αριστερά της περιοχής, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, αλλά ο Χόβαν απέκρουσε. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ζέκα εκτέλεσε από μακριά, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία των Σερραίων. Στο 90+2′ ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα. Ο Λημνιός πέρασε την μπάλα από τα αριστερά στον Μαντσίνι, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Γερεμέγεφ και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία) : Χοβάν, Ντάνκερλουι, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (25′ λ.τ. Σοφιανός), Ουεντραόγκο (46′ Πεταυράκης), Στάικος (83′ Γούλερι), Ουάρντα, Μορέιρα, Τομάς (69′ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (69′ Μπετανκόρ).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα (89′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (84′ Σένκεφελντ), Παλάσιος (84′ Λημνιός), Σπόραρ (89′ Γερεμέγεφ), Βέρμπιτς (57′ Κώτσιρας).

Πηγή: sport24.gr