Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Εγκλωβισμένος στις εμμονές του και το μικρό ρόστερ του ΟΦΗ ο Β. Νταμπράουσκας

Στο Αγρίνιο ο ΟΦΗ πέταξε ακόμη δύο βαθμούς σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να το καθαρίσει στα πρώτα 50 λεπτά αλλά δεν το έκανε και με την φλυαρία που είχε παρέμεινε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με ομάδες όπου στα αντίστοιχα περσινά ματς είχε πάρει 6 βαθμούς και όχι 2. 

Αν δεν υπήρχαν οι νίκες επί του Άρη και του ΠΑΟΚ τώρα θα μιλούσαμε πολύ διαφορετικά , αλλά με τον ΟΦΗ να έχει 9 πόντους σε 6 ματς και να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα πριν από το σημερινό ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο την συγκομιδή δεν την λες και άσχημη.

Και όμως η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου του ΟΦΗ εξακολουθεί να είναι προβληματισμένη και στεναχωρημένη γιατί βλέπει μια ομάδα που δείχνει ότι έχει αγωνιστικές δυνατότητες για να μπει στα πλέί οφ αλλά τα χαλάει σε κάποιες λεπτομέρειες που από την στιγμή που είναι επαναλαμβανόμενες τότε παύουν να είναι απλές συμπτώσεις.

Και στις τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες του ΟΦΗ η κρητική ομάδα είχε στο χέρι της αυτά τα παιχνίδια αλλά δεν τα καθάρισε έγκαιρα και αυτό το πλήρωσε εντός αγωνιστικού χώρου και τις τρεις φορές πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων 6 πολύτιμους βαθμούς που αν τους είχε σήμερα πιθανόν θα ήταν από τώρα το ισχυρό φαβορί για να μπει στην πρώτη εξάδα των πλέϊ οφ.

Πάμε και στον Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο τεχνικός του ΟΦΗ τείνει να επιβεβαιώσει τα στατιστικά του στοιχεία που θέλουν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να είναι οι πιο δύσκολοι στην καριέρα του.

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2022 έλυσε την συνεργασία με την Χάϊντουκ, στις 3 Οκτωβρίου του 2021 διέκοψε την συνεργασία του με την Λουντογκόρετς, ενώ στις 23 Οκτωβρίου του 2017 έλυσε την συνεργασία του με την Ζαλγκίρις και 19 Σεπτεμβρίου με την Εκράνας.

Κοινώς στα ξεκινήματα των πρωταθλημάτων ο Νταμπράουσκας βάσει στατιστικών στοιχείων παρουσιάζει προβλήματα και αυτό φέρνει και πολλά διαζύγια με τις ομάδες που έχει δουλέψει εξού και το γεγονός ότι δύσκολα μένει πάνω από 1,5 χρόνο σε μια ομάδα εκτός από την RFS στην οποία έχει δουλέψει για τρία χρόνια από το 2017 μέχρι το 2020.

Ο Νταμπράουσκας φαίνεται ότι στην εκκίνηση του πρωταθλήματος έχει εγκλωβιστεί στο 3-5-1-1 η 3-5-2 αν προτιμάτε που σε άλλα ματς που έχει βγει (π.χ απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Άρη) αλλά σε άλλα έχει αποδειχθεί καταστροφικό.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα πως με το ίδιο σύστημα πέρυσι ο Λιθουανός κατάφερε να σουλουπώσει αρκετά την ευάλωτη άμυνα του ΟΦΗ και φέτος με την ίδια συνταγή η άμυνα του ΟΦΗ πελαγοδρομεί και έχει δεχθεί σε 6 ματς 9 τέρματα.

Eκεί κάπου μπαίνει η ατομική ευθύνη του Λιθουανού τεχνικού που ουδείς αμφισβητεί τις προπονητικές του ικανότητες αλλά δείχνει να έχει εγκλωβιστεί σε ένα σύστημα που δύσκολα μπορεί και να το αλλάξει αφού δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία κυρίως στο επιθετικό κομμάτι για να παίξει με τα εξτρέμ η με δύο κανονικά φορ.

Το ρόστερ των 27 παικτών (ουσιαστικά 26 με τον μακροχρόνια τραυματία Θεοδωσουλάκη) που πολυδιαφημίστηκε ως το πιο πλήρες των τελευταίων ετών κατέρευσε σαν χάρτινος πύργος μόλις ήρθαν οι πρώτοι τραυματισμοί που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αλλά και οι πρώτες τιμωρίες από κίτρινες κάρτες που αποτελούν ακόμη ένα μελανό σημείο για τον ΟΦΗ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με την κρητική ομάδα να είναι δεύτερη σε αυτή την κατηγορία έχοντας δεχθεί συνολικά 20 κίτρινες σε 6 ματς.

Ο Νταμπράουσκας λοιπόν στην πιο δύσκολη εποχή από τότε που ανέλαβε τον ΟΦΗ καλείται να διαψεύσει τον κακό Σεπτέμβριο και τα στατιστικά και να μπει στον Οκτώβριο με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ προκειμένου να κάνει το δικό του προπονητικό restart για να δείξει μέσα στο γήπεδο ο ΟΦΗ ότι πραγματικά είναι ομάδα  για την πρώτη εξάδα.