Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη : Κατάντησαν τον ΟΦΗ καρπαζοεισπράκτορα εντός και εκτός γηπέδων

Μετά και το χθεσινό buzzer beater του Ν. Καρέλη στο άδειο Γεντί Κουλέ αποδείχθηκε περίτρανα πλέον ότι ο ΟΦΗ είναι ο καρπαζοεισπράκτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου τη φετινή σεζόν. 

Δέχεται το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο αυτή η ομάδα και γυρίζει το μάγουλο της να φάει ένα χαστούκι και από το άλλο. Λες και έχει παραδοθεί στη μοίρα του ο ΟΦΗ για να κάνει τον Τζανετάκο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια ομάδα με συγκεκριμένες αγωνιστικές δυνατότητες και συγκεκριμένες φυσικές δυνάμεις μέσα στο γήπεδο όπου μετά το 55-60 κατεβάζει απότομα στροφές και παραδίδεται αμαχητί στις ορέξεις της αντιπάλου ομάδας ασχέτως ονόματος. Είτε παίζει με την Κηφισιά είτε με την ΑΕΚ το ίδιο και το αυτό.

Αυτός ο ΟΦΗ έχει συγκεκριμένες δυνάμεις και σε αυτό ευθύνεται από την μια το γερασμένο ρόστερ των πολλών 30αρηδων και βάλε και από την άλλη η τραγική φυσική τους κατάσταση για την οποία θα έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις άμεσα η διοίκηση από αυτούς που έχουν αναλάβει το κομμάτι της εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών.

Μια εβδομάδα πριν τη λήξη των μεταγραφών ο ΟΦΗ παραμένει με δύο προσθήκες η μια εκ των οποίων ο Μπάκου δείχνει στα τρία ματς που έχει παίξει ότι δεν είναι ο εξτρέμ που θα κάνει την διαφορά αλλά ένας παίκτης του σορού θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό αυτό τον απίθανό τύπο τον Πορτογάλο Τζου που σκόνταφτε μονάχος του  και προκαλούσε γέλιο σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Εύχομαι ο Μπάκου να μην είναι κάτι ανάλογο αν και τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.

Τι πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ για να μην συνεχίσει να είναι ο καρπαζοεισπράκτορας του πρωταθλήματος . Ριζικές αλλαγές άμεσα στη μια εβδομάδα που απομένει για τη λήξη των μεταγραφών. Απόκτηση 4-5 παικτών πρώτης γραμμής που θα κάνουν την διαφορά μπας και ταιριάξουν με άλλους 4-5 ποιοτικούς παίκτες που έχουν απομείνει στο ρόστερ της ομάδας και μπορέσει ο ΟΦΗ τουλάχιστον να έχει μια αξιόμαχη ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που θα παλέψει με σοβαρές πιθανότητες για την παραμονή του στην κατηγορία.

Γιατί όσοι πιστεύουν ότι ο ΟΦΗ με το +8 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή από ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά έχει σωθεί τότε μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με την ρεαλιστική πραγματικότητα. Αυτός ο ΟΦΗ που βλέπουμε εδώ και κοντά 4 μήνες είναι μακράν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Χρειάζεται στα συνολικά 14 ματς που απομένουν για την κανονική διάρκεια και τα πλέϊ άουτ της Super League τουλάχιστον 4 νίκες για να πει κανείς ότι σώζει την παρτίδα. Όσες ακριβώς έχει πετύχει σε 19 παιχνίδια μέχρι στιγμής άρα αυτό το στατιστικό από μόνο του θα πρέπει να μην εφησυχάζει κανένα μέσα στην ομάδα του ΟΦΗ.

Και αφού εντός αγωνιστικού χώρου ο ΟΦΗ παρουσιάζει μια αποκρουστική εικόνα για κάθε φίλαθλο του που θα το σκεφτεί πολύ πλέον να ξαναπάει στο γήπεδο όταν επιτραπεί και πάλι η είσοδος στον κόσμο , εσχάτως έχει αρχίσει να παρουσιάζει ανάλογη εικόνα και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Και αναφέρομαι από την ώρα όπου ο CEO της ομάδας Μηνάς Λυσάνδρου ανέλαβε παμψηφεί την προεδρία της Super League ενώ λίγο διάστημα νωρίτερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ενεργοποιήσει την συμφωνία της με τον Αλέξη Κούγια στη θέση του αντιπροέδρου της ομάδας.

Ο Κούγιας πριν ακόμη αναλάβει ο Λυσάνδρου την θέση του προέδρου ξεκίνησε ένα ανελέητο πόλεμο προς το μέρος του και μια σειρά από επιθέσεις που μέχρι στιγμής όλες έχουν μείνει αναπάντητες από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Τι κάνει λοιπόν ο Λυσάνδρου την στιγμή που ο Κούγιας τον έχει βάλει στα σχοινιά και τον …. βαράει αλύπητα. Ότι κάνει και η ομάδα του ΟΦΗ εντός αγωνιστικού χώρου . Γυρίζει το μάγουλο να δεχθεί χαστούκι και από το άλλο μάγουλο. Καμία αντίδραση , καμία επίσημη η ανεπίσημη θέση για τα όσα τον έχει κατηγορήσει τον τελευταίο καιρό ο Αλέξης Κούγιας.

Και εντάξει ξέρουμε ότι ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι ένας άνθρωπος που δύσκολα θα σηκώσει το γάντι και θα απαντήσει σε μια τέτοια αντιπαράθεση αλλά όταν στη μέση μπαίνει και ο ΟΦΗ που εκπροσωπεί ως CEO οφείλει να πάρει επίσημη θέση και να ξεκαθαρίσει το αν αυτοπροτάθηκε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώ είναι CEO στον ΟΦΗ. Αυτό οφείλει να το κάνει απέναντι στον κόσμο της ομάδας που τον έχει στηρίξει απεριόριστα αλλά είναι ο τελευταίος που θα γυρίσει το μάγουλο για να φάει χαστούκι και από την άλλη.

Προσωπικά μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που ο Αλέξης Κούγιας δεν κάνει κάποια ανάλογη επίθεση την δεδομένη χρονική στιγμή σε κάποιον υψηλά ιστάμενο εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που αποτελούν τους βασικούς του αντιπάλους στη μάχη του τίτλου ,αλλά επιτίθεται διαρκώς στον εκπρόσωπο του 10ου στη βαθμολογία ΟΦΗ που είναι και πρόεδρος της Super League.

Aν θέλει λοιπόν ο ΟΦΗ να σώσει μια χρονιά που έχει γίνει ποδοσφαιρικός περίγελος σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει αυτός που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι ο Μιχάλης Μπούσης να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούγονται εδώ και αρκετούς μήνες εντός των τειχών του Ηρακλείου και τον θέλουν να ψάχνεται έντονα για να “ξεφορτώσει” τις μετοχές του και να τραβήξει για άλλες πολιτείες.

Το ότι ο κόσμος του ΟΦΗ μέσα σε μια εξαετία έχει αρχίσει και αμφισβητεί πλέον ανοικτά τις προθέσεις του Μιχάλη Μπούση για την ομάδα θα έπρεπε να προβληματίσει έντονα τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του. Το Ηράκλειο τον έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως και έχει δεχθεί την λιγότερη κριτική απ΄όλους τους προέδρους που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την ομάδα τηρουμένων των συνθηκών που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο ΟΦΗ.

Και ένα είναι σίγουρο. Ότι σε έναν άνθρωπο που έχει αποδεδειγμένα βάλει πάνω από 10 εκ. ευρώ στην ομάδα σε μια εξαετία είναι άδικο να φύγει από αυτή με τον τρόπο που έφυγε ο Φ. Βατσινάς , ο Μάνθος Πουλινάκης και ο Φώτης Τσάλος τους οποίους στην αρχή ο κόσμος τους στήριξε αλλά στη συνέχεια έφυγαν κακήν κακώς από τον ΟΦΗ.

Υ.Γ 1 Θα μας εξηγήσει άραγε κάποιος εντός του ΟΦΗ πως γίνεται ο Χριστογέωργος που μέχρι χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα και ήταν να επιστρέψει στις προπονήσεις αρχές Φεβρουαρίου ξαφνικά σε μια ημέρα έγινε ως δια μαγείας καλά και μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, και πως ο Μπάουμαν που υπέστη θλάση α΄βαθμού  στις 19 Ιανουαρίου μέσα σε 4 ημέρες ουσιαστικά ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα.

Υ.Γ 2 Και μόνο η εικόνα των πάγκων στο χθεσινό ματς και της σύνθεσης των προπονητικών επιτελείων αποτυπώνει και την ριζική αλλαγή φιλοσοφίας αυτής της ομάδας. Από την μια μεριά στον πάγκο του Παναιτωλικού τρεις Κρητικοί προπονητές ο Γιάννης Πετράκης, ο Γιάννης Κατσούλης και ο Μιχάλης Επιτροπάκης και από την άλλη σε αυτόν του ΟΦΗ δύο Ισπανοί ο Μελ με τον βοηθό του και ένας Πορτογάλος ο Καραβέλα. Με λίγα λόγια το προπονητικό επιτελείο του Παναιτωλικού γνώριζε πολύ καλύτερα τι σημαίνει ο ΟΦΗ για την Κρήτη. Οι υπόλοιποι ας φροντίσουν να μάθουν ποια ομάδα εκπροσωπούν .