Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Μόνο αν χτιστεί από την αρχή μπορεί να σώσει την παρτίδα αυτός ο ΟΦΗ

O OΦΗ έμεινε το βράδυ της Δευτέρας για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη στην έδρα του και θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Μανδά που τον κράτησε όρθιο και του χάρισε τον πόντο απέναντι σε μια Λαμία που ώρες και φορές έμοιαζε με Μπαρτσελόνα και ήταν δύο ταχύτητες πιο πάνω στην κυριολεξία από την κρητική ομάδα. 

Ο Βάλντας Ντραμπάουσκας θα σηκώσει μανίκια από αύριο για να προσπαθήσει με πολύ κόπο να φτιάξει αυτό το ποδοσφαιρικό μπουλούκι σε μια κανονική ομάδα η οποία μοναδικός της στόχος θα είναι να περισώσει την αγωνιστική της αξιοπρέπεια και μέσα από αυτή να σώσει και την κατηγορία.

Ο Λιθουανός όσες περγαμηνές και αν διαθέτει είναι αναγκασμένος σαν ένας ποδοσφαιρικός χειρούργος να κάνει μαζεμένες επεμβάσεις σε μια ομάδα που χτίστηκε λάθος απο την αρχή μέχρι το τέλος αδειάζοντας το ρόστερ από μέτριους παίκτες, παίρνοντας στη θέση τους ακόμα χειρότερους.

Ο ΟΦΗ κυνηγάει τουλάχιστον δύο νίκες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου μπας και φτάσει τους 12 πόντους και θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν μπας και τσιμπήσει και κανένα  βαθμό σε Βικελίδης και OPAP Arena κόντρα σε Άρη και ΑΕΚ γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο ως το απόλυτο φαβορί για την μια από τις δύο θέσεις του υποβιβασμού.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει η ρεαλιστική πραγματικότητα λέει ότι ο ΟΦΗ την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, ίσως χειρότερη ακόμα και από τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό που μοιράζονται με 3 πόντους την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τι πρέπει να γίνει για να αναστραφεί το κλίμα ; Να χτιστεί ο ΟΦΗ από την αρχή στη διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι η μόνη σωτηρία για την κρητική ομάδα και η τελευταία της ευκαιρία αυτό το ευλογημένο Μουντιάλ για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Ενίσχυση με 5-6 παίκτες ενδεκάδας που θα προσθέσουν την απαραίτητη ποιότητα κυρίως στην επίθεση αλλά και στον άξονα όπου κάνει μπαμ από χιλιόμετρο ότι απουσιάζει από την ομάδα με παράλληλο ξεσκαρτάρισμα παικτών που στις καλές εποχές του ΟΦΗ δεν θα μπορούσαν καν να προσεγγίσουν το ΒΑΚ.

Αν δεν γίνουν αυτά θα κλάψουν και άλλες μανούλες πέρα από αυτές που κλαίνε ήδη από την αρχή της σεζόν για αυτό τον ποδοσφαιρικό θίασο τον οποίο ακριβοπλήρωσαν αρκετοί φίλαθλοι αγοράζοντας ένα εισιτήριο διαρκείας που είμαι σίγουρος ότι φεύγοντας σήμερα από το Γεντί Κουλέ με ευχαρίστηση θα το πετούσαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο ΟΦΗ της μετά Μουντιάλ εποχής θα έχει και άλλο ένα στοίχημα για να πετύχει πέρα από την αγωνιστική και βαθμολογική ανάκαμψη. Την επιστροφή η έστω την διατήρηση αυτού του κόσμου στο γήπεδο γιατί με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ομάδα πολλοί οπαδοί της θα προτιμήσουν μια Κυριακάτικη βόλτα με την οικογένεια τους παρά ένα εφιαλτικό ποδοσφαιρικό βράδυ στο “θρυλικό” αλλά πλέον ευάλωτο για κάθε ομάδα Γεντί Κουλέ.