Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Ένα ποδοσφαιρικό νοσοκομείο σε αποσύνθεση με υπογραφή και του προπονητή του

Το ότι έγιναν τραγικά λάθη το καλοκαίρι στον σχεδιασμό της ομάδας είναι γνωστό, το ότι ο ΟΦΗ έκανε μια προετοιμασία για γέλια και για κλάματα στην Ολλανδία και ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες πέφτουν σαν τα “κοτόπουλα” και θυμίζουν περισσότερο νοσοκομείο παρά ομάδα επίσης γνωστό.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως η δεν είχαμε μάθει ακόμα είναι ότι το βαρέλι του φετινού τερατουργήματος που έχει στηθεί από τους υπεύθυνους του ΟΦΗ δεν έχει πάτο.

Οι Σαμαράδες που είχαν την κύρια ευθύνη για τον μεταγραφικό σχεδιασμό αποχώρησαν μετά τις πρώτες ήττες αλλά το κακό πλέον έχει γίνει και έχει φολιάσει για τα καλά μέσα στο αίμα της κρητικής ομάδας. Ο ΟΦΗ πλέον εχει μικρύνει επικίνδυνα σαν ομάδα και σε αυτό έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης πλέον και ο Ν. Νιόπλιας που ναι μπορεί να μην έχει τα κατάλληλα υλικά από πλευράς ποιότητας για να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα , αλλά πλέον δεν έχει και τα ψυχικά αποθέματα και ο ίδιος για να ανατρέψει την κατάσταση.

Η διαχείριση των αλλαγών και γενικότερα του ματς με την Κηφισιά από τον Ν. Νιόπλια απέδειξε πλέον περίτρανα ότι ο ΟΦΗ είναι ένα ακυβέρνητο καράβι εντός αγωνιστικού χώρου με τους παίκτες του σε πλήρη αποσύνθεση τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, αλλά και τον ίδιο τον προπονητή του να τα έχει πλέον χαμένα.

Ο Νιόπλιας είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης και καλής ιστορίας της κρητικής ομάδας έχει προσφέρει τα μέγιστα και σαν προπονητής αλλά πάνω από την ίδια την ομάδα που λέγεται ΟΦΗ δεν είναι κανείς.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται ένα ταρακούνημα και ίσως είναι το σωστό ταϊμινγκ για να γίνει και μια αλλαγή στην άκρη του πάγκου μήπως αλλάξει κάτι και εντός αγωνιστικού χώρου. Όχι γιατί ο Νιόπλιας από την μια ημέρα στην άλλη έγινε κακός προπονητής, αλλά γιατί πλέον κινδυνεύει να φτάσει το ασύλληπτο ρεκόρ του Γ. Σίμου με τις 10 σερί ήττες αν αθροίσουμε πόσα επίσημα ματς έχει χάσει από την αρχή της σεζόν αλλά και από τα περσινά πλέϊ άουτ. Και αυτό πιστέψτε με δεν θα ήθελε και ο ίδιος ο Νιόπλιας να το κουβαλάει ως αρνητικό παράσημο στην πλούσια προπονητική του καριέρα.

Ευθύνης για τον τραγικό ΟΦΗ που βλέπουμε έχουν άπαντες από τον φροντιστή της ομάδας μέχρι και την κορυφή της ομάδας που λέγεται Μιχάλης Μπούσης που οφείλει πλέον να προστατεύσει πάνω απ΄ολα το ίδιο το πρότζεκτ του που πηγαίνει ολοταχώς στα βράχια.

Τις επόμενες ημέρες ο ισχυρός άνδρας του ΟΦΗ θα βρίσκεται απ΄ότι μαθαίνω στο Ηράκλειο και αυτό από μόνο του πρέπει να σηματοδοτήσει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι όπου θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές άμεσα από την τεχνική ηγεσία μέχρι και τους παίκτες.

Δεν ξέρω πως μπορεί αυτός ο ΟΦΗ που βρίσκεται σε αγωνιστική αποσύνθεση να κερδίσει τα ματς “τελικούς” μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου με Λαμία, Λεβαδειακό και Ιωνικό εντός μπας και βρεθεί σε καλή βαθμολογική θέση σχετικά με την παραμονή του στην κατηγορία ,που πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι ο ένας και μοναδικός στόχος που του έχει απομείνει φέτος μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Κηφισιά.

Υ.Γ Ο Νοικοκυράκης έδωσε μια πολύ καλή απάντηση σε όλους μέσα στον ΟΦΗ σήμερα με την ασίστ του στο γκολ της Κηφισιάς αλλά και την εν γένει παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, για το πως ο ΟΦΗ έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια να γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη στα παιδιά των τμημάτων υποδομής του χρησιμοποιώντας αντι αυτών κάτι “κουρασμένα παλικάρια” που μάλλον ήρθαν για τουρισμό στην όμορφη Κρήτη.