Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Ανακάτεμα της τράπουλας με σκάρτα χαρτιά δεν γίνεται

Η χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό δεν πείραξε τόσο σαν αποτέλεσμα αλλά περισσότερο η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο που έδειχνε να είναι παραιτημένη εντός αγωνιστικού χώρου.

Κανείς μας δεν θα μάθει γιατί ο Ν. Νιόπλιας στις τρεις αναγκαστικές αλλαγές που έκανε δεν φρέσκαρε παραπάνω την ομάδα του από τον πάγκο από την στιγμή που και ο ίδιος παραδέχεται ανοικτά σε κάθε συνέντευξη τύπου ότι μετά από 3,5 μήνες από την έναρξη της προετοιμασίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην ομάδα.

Ο προπονητής του ΟΦΗ αρέσκεται πάντα να κάνει ποδοσφαιρικές αλχημείες για να κατεβάσει κατά τον ίδιο την καλύτερη ενδεκάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άλλες του βγαίνουν και άλλες όχι. Ο Μεγιάδο σαν οκτάρι χθες μαζί με τον Τοράλ βοήθησε αρκετά ανασταλτικά στην πίεση του αντιπάλου αλλά κλάταρε από το πολύ τρέξιμο. Ο Ντιουσέ που αποκτήθηκε για παρτενέρ η αλλαγή αν θέλετε του Μεγιάδο πάει να βαφτιστεί αριστερό εξτρέμ ενώ δεν είναι εκεί η θέση του .

Ο Λάρσον που αποκτήθηκε ως μια αξιόπιστη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε σαν δεξί εξτρέμ χωρίς να βοηθήσει καθόλου επιθετικά και μέχρι το τέλος του ματς μεταφέρθηκε στον άξονα σαν οκτάρι.

Γενικός και στο χθεσινό ματς φάνηκε η τρομερή έλλειψη που έχει ο ΟΦΗ στα άκρα της επίθεσης του και η μοναξιά του Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ντίκο αποκτήθηκε για σέντερ φορ και καθιερώνεται ως εξτρέμ, ο Λάρσον βαφτίζεται δεξί εξτρέμ και το κανονικό σου δεξί εξτρέμ ο Μπιφουμά μένει στον πάγκο και δεν παίρνει λεπτό συμμετοχής, με τον Νιόπλια να επιλέγει να ρίξει στο ματς αντί του Μπιφουμά τον 23χρονο Τζου που έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν μέσα στο γήπεδο.

Γενικά ο Ν. Νιόπλιας προσπαθεί να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα για να βρει το ιδανικό σύστημα και σχήμα για την ομάδα του αλλά με σκάρτα χαρτιά καλό ανακάτεμα όσο και αν ανακατεύεις αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό έκανε και αυτός από την μεριά του τραγική διαχείριση του ματς.

Βαφτίζοντας το ψάρι κρέας ουδείς προπονητής κατάφερε να πάρει μπροστά. Και ο Νιόπλιας ναι είναι ένας κανονικός προπονητής με αρκετές γνώσεις αλλά με ένα αλλοπρόσαλλο ρόστερ στα χέρια του αρχίζει να εκτίθεται και ο ίδιος ανεπανόρθωτα.

Το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα του ΟΦΗ αυτή την στιγμή δεν είναι οι ήττες αλλά το γεγονός ότι δεν σκοράρει ούτε με αίτηση στο αντίπαλο τέρμα μην μπορώντας να δημιουργήσει παιχνίδι από τα άκρα της επίθεσης του και να πατήσει ορθολογικά την περιοχή του αντιπάλου αφού ελλείψει Νέιρα και με ένα μέτριο και ανέτοιμο Τοράλ ούτε κάθετες πάσες από τον άξονα μπορούν να βγουν.

Μετά από 5 ήττες σε 7 ματς με μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία προφανώς όπως θα γινόταν σε όλες τις ομάδες και ο Νιόπλιας βρίσκεται πλέον υπο πίεση και αυτό αποτυπώνεται ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο μιλάει στις συνεντεύξεις τύπου, γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι με αυτό το υλικό και χωρίς 3-4 ποιοτικές προσθήκες τον Ιανουάριο ο ΟΦΗ θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή του στην κατηγορία.

Εκτός και αν γίνει ο Ατρόμητος του περσινού δεύτερου γύρου και μπει πιο άνετος στα πλέι άουτ γιατί αυτή η ομάδα για να είμαστε ρεαλιστές είναι πολύ χειρότερη και από τον Παναιτωλικό, και από τον Βόλο, και από τον Αστέρα Τρίπολης.

Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό να τα συζητάμε. Αυτό που προέχει τώρα είναι με αυτά τα υλικά που έχει ο ΟΦΗ να μπορέσει να κλείσει τον πρώτο γύρο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και έχοντας 4-5 πόντους διαφορά από την προτελευταία ομάδα , ώστε τον Νοέμβριο να κάνει μια εκ νέου προετοιμασία από το μηδέν μπας και σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.

Υ.Γ Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αλλά εγώ αν ήμουν στη θέση του Νιόπλια θα ζητούσα τρεις παίκτες (δυο εξτρέμ και ένα σέντερ φορ) από την ελεύθερη αγορά τώρα προκειμένου να δουλέψουν με την ομάδα για 2,5 μήνες και να είναι έτοιμοι όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ίσως έτσι ο ΟΦΗ κερδίσει χρόνο και χτίσει την ομάδα που πρέπει σε γερές βάσεις μη χάνοντας τον καιρό του για να ψάχνει “λαβράκια” και δανεικούς μέσα στο χειμώνα.