Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Ας έχει το κεφάλι του ήσυχο την τελευταία αγωνιστική για πολλούς λόγους

Να λοιπόν που δύο στροφές πριν από το τέλος φτάσαμε ο ΟΦΗ να έχει 34 βαθμούς να είναι πρώτος σε τριπλή ισοβαθμία στα Play Outs αλλά να μην έχει σώσει ακόμα μαθηματικά την κατηγορία , τουλάχιστον μέχρι την διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής. 

Ο ΟΦΗ πρακτικά στα δύο ματς για να μην μπλέξει σε κανέναν σενάριο διπλών, τριπλών και πάει λέγοντας ισοβαθμιών στους 34 πόντους χρειάζεται έναν πολύτιμο όπως ήρθαν τα πράγματα βαθμό στα δύο παιχνίδια με Αστέρα στην “καταραμένη” για αυτόν Τρίπολη και με Παναιτωλικό στο Ηράκλειο προκειμένου να έχει ήσυχο το κεφάλι του και να μην βγάλει κομπιουτεράκια.

Και θα μου πείτε τώρα με τρεις ομάδες (Βόλος, Παναιτωλικός, Κηφισιά) την δεδομένη χρονική στιγμή να κινδυνεύουν ο ΟΦΗ θα είναι το εξιλαστήριο θύμα. Επειδή στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουμε δει πολλά , και επειδή όπως όλα δείχνουν το έχουν βάλει αμέτι μουχαμέτι να διατηρήσουν ντε και καλά την Κηφισιά με κάθε τρόπο στη Super Leauge καλό θα είναι η ομάδα του Τρ. Δέλλα να πάρει αυτό τον βαθμό που θέλει στην Τρίπολη και να πάει αδιάφορα στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό που μόνο αν έχει κερδίσει τον Ατρόμητο η φέρει ισοπαλία θα έχει ενδιαφέρον.

Αν η ομάδα του Γ. Πετράκη χάσει από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο λογικά αποχαιρετά την κατηγορία καθώς ακόμη και αν κερδίσει στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική με 33 πόντους ναι καλά διαβάσατε με 33 πόντους είναι πολύ πιθανόν να μην σωθεί αν ο Βόλος και η Κηφισιά πάρουν τα δύο ματς που έχουν στο φινάλε των Play Outs με Πανσερραϊκό εντός και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός ο πρώτος, και με ΠΑΣ Γιάννινα εντός και Πανσερραϊκό εκτός ο δεύτερος. Θεωρητικά ο Πανσερραϊκός είναι ο βασικός ρυθμιστής για την δεύτερη ομάδα που θα αποχαιρετίσει την Super League με τον ΟΦΗ να είναι το αουτσάιντερ στην περίπτωση που δεν πάρει ένα ρημάδι βαθμό στην Τρίπολη απέναντι στον κακό του δαίμονα τον Αστέρα.

Ο ΟΦΗ θα βρει το Σάββατο απέναντι του ένα Αστέρα Τρίπολης που είναι η μοναδική ομάδα που στους 34 πόντους δεν φαίνεται να έχει θέματα με ισοβαθμίες με τις υπόλοιπες ομάδες που μπορούν να φτάσουν σε αυτούς τους πόντους. Και μιλάμε για ένα Αστέρα που στα 5 ματς των Play Outs έχει 4 ήττες και έχει κερδίσει με το ζόρι και με πολύ δόση τύχης τον υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες με 0-1. Από την άλλη ο ΟΦΗ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα πλέον στα Play Outs έχοντας συγκεντρώσει 9 πόντους όμως όταν δεν έχεις κερδίσει ποτέ στην Τρίπολη τον Αστέρα σε 12 αναμετρήσεις και ο τελευταίος σου πόντος χρονολογείται δέκα χρόνια πριν τη σεζόν 2013-2014 όπου οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 τότε μόνο ασφαλής δεν μπορείς να νιώθεις για το ματς του Σαββάτου.

Δέκα χρόνια μετά μια νέα ισοπαλία βολεύει 100% και τους δύο που πάνε χέρι χέρι στους 35 και αφήνουν όλους τους άλλους να “κουρεύονται” την τελευταία αγωνιστική αλλά επειδή ο ΟΦΗ δεν είναι ομάδα του συστήματος και το απέδειξε περίτρανα στα Play Outs μέχρι τώρα καλείται να το κάνει για ακόμη μια φορά φέτος το Σάββατο στην Τρίπολη και να πάρει τη νίκη που θα σπάσει μια αρνητική παράδοση που κρατάει σε επαγγελματικό επίπεδο από τη σεζόν 2007-2008 δηλαδή συνολικά 16 χρόνια.

Υ.Γ 1 Μάλλον είχε δίκιο ο Αχ. Μπέος για τον ορισμό του Βάτσιου στο παιχνίδι του Ατρομήτου με την Κηφισιά αφού και οφσάϊντ δεν ήταν ο Βέργος και καθαρό πέναλτι έγινε εις βάρος του από τον Νικοπολίδη.

Υ.Γ 2 Σε αντίθεση με το ματς του πρωταθλήματος όπου ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και έγινε στενός κορσές του Ανδριανού στην εξέταση από το VAR για το γκολ του Μεγιάδο , στο προχθεσινό παιχνίδι ο Αχ. Μπέος πέρασε απαρατήρητος στο Γεντί Κουλέ. Ούτε στον πάγκο έκατσε λόγω της τιμωρίας του, αλλά ούτε και στα επίσημα του Γεντί Κουλέ έγινε εμφανής η παρουσία του. Στο γήπεδο ήταν πάντως απ΄ότι μάθαμε και μάλιστα ήρθε μόνος του με ταξί χωρίς την αποστολή του Βόλου. Λέτε αυτή η ησυχία του πάντα λαλίστατου Μπέου να οφείλεται στο γεγονός ότι έχει δύο θεωρητικά εύκολα ματς στο φινάλε και με 35 πόντους ξέρει ότι σώζει μια και καλή την παρτίδα ;