Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Βάλντας μας πήρανε χαμπάρι

Με μια αποκαρδιωτική εμφάνιση που ξύπνησε μνήμες του πρώτου γύρου ο ΟΦΗ ηττήθηκε χθες με κάτω τα χέρια από τον Λεβαδειακό που δεν προέρχονταν από το βαρύ 6-0 από τον Ολυμπιακό αλλά κόντρα στον ΟΦΗ φόρεσε αυτός την φανέλα των “ερυθρόλευκων” με την κρητική ομάδα να μοιάζει με τον Λεβαδειακό.

Πέρα από τους παίκτες που έχουν τεράστια ευθύνη για το χθεσινό ποδοσφαιρικό χάλι στη Βοιωτία, μεγάλη ευθύνη έχει και ο προπονητής της ομάδας που με τις αλχημείες που έκανε και τις ποδοσφαιρικές του εμμονές έδειξε ότι και ο ίδιος περνάει μια παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος όπως και ο ΟΦΗ.

Άλλωστε και ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος από τον εαυτό του μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό και όταν αυτό το λέει ο ίδιος ο προπονητής σου τότε αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Ο ΟΦΗ του 3-5-2 του Νταμπράουσκας που δεν το αλλάζει ακόμα και αν έχει χτυπητές αδυναμίες στα στόπερ βαφτίζοντας κεντρικούς αμυντικούς παίκτες που αποδεδειγμένα δεν κάνουν για αυτό τον ρόλο (βλέπε Τοράρινσον), και βάζοντας σέντερ φορ που δεν είναι καν φορ όπως οι Τοράλ και Ντίκο προσπαθεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο κατοχής με πρέσινγκ.

Εδώ και καιρό ο ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας έχει γίνει αρκετά προβλέψιμος και είναι εύκολο να τον διαβάσει κάθε αντίπαλος προπονητής καθώς ο Λιθουανός δεν ανακατεύει την τράπουλα ορθολογικά αλλά προσπαθεί να δώσει διαφορετικούς ρόλους σε παίκτες που δεν παίζουν στις θέσεις τους απλά για να διατηρήσει το 3-5-2 η 3-4-3.

Πέρα από την εμμονή του Λιθουανού τεχνικού στο ίδιο σύστημα στο γήπεδο μέσα βγαίνει και μια κούραση από τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που είναι εμφανές ότι δεν μπορούν την δεδομένη χρονική στιγμή να ακολουθήσουν το σύστημα με το συνεχόμενο πρέσινγκ σε όλες τις γραμμές και αυτό δημιουργεί εύλογα πολλά κενά σε όλες τις γραμμές.

Ο ΟΦΗ είχε βελτιώσει αρκετά την άμυνα του αλλά στα 3 από τα 4 τελευταία ματς με εξαίρεση τον αγώνα με τον Ιωνικό όπου και πάλι ήταν μέτριος, δέχθηκε 8 συνολικά γκολ και το χειρότερο είναι ότι δεν σημείωσε κανένα τέρμα με Άρη, ΑΕΚ και Λεβαδειακό.

Θα μου πείτε έλειπε ο Φελίπε που ήρθε για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας όμως ο ΟΦΗ ποτέ δεν είχε τον κλασικό φορ στο φετινό πρωτάθλημα και είχε μάθει να ζει με αυτό.

Ο Γκρόνινγκ που ουσιαστικά αντικατέστησε τον Ντουρμισάι στις ολιγόλεπτες συμμετοχές που έχει παίξει έχει απογοητεύσει πλήρως και το επιιθετικό πρόβλημα του ΟΦΗ όσο παραμένουν εκτός παίκτες με την ποιότητα του Νέιρα και του Φελίπε θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει χειροκροτήσει αρκετές φορές τους παίκτες της ομάδας φέτος αλλά έχω ξαναγράψει ότι δύσκολα μπορεί να δεχθεί την ποδοσφαιρική αδιαφορία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και να είστε σίγουροι ότι στο απυρόβλητο στο επόμενο εντός έδρας ματς δεν θα βρεθεί ούτε ο προπονητής της ομάδας που την αναγέννησε ποδοσφαιρικά με την έλευση του ,αλλά που την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έχει στερέψει από λύσεις και ιδέες για να παρουσιάσει ξανά ένα ελκυστικό προς τα μάτια των φιλάθλων ΟΦΗ.

Η κρητική ομάδα καλείται στα πλέϊ άουτ να κάνει το αυτονόητο και να παίξει σαν μεγάλη ομάδα και όχι σαν ο φτωχός συγγενής της διαδικασίας η οποία με το δικό μου μάτι δεν είναι και εντελώς αδιάφορη καθώς ο ΟΦΗ θα πρέπει στα 7 ματς να σημειώσει τουλάχιστον δύο νίκες για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και για να μην κυνηγάει φαντάσματα τύπου Σίμου με δέκα συνεχόμενες ήττες.

Ο Νταμπράουσκας λοιπόν είναι υπεύθυνος στην παρατεταμένη αγωνιστική κρίση που περνάει ο ΟΦΗ να γυρίσει τον διακόπτη και να αφυπνίσει τους παίκτες του από την ποδοσφαιρική ραστώνη στην οποία έχουν πέσει.

Διαφορετικά για τον κόσμο του ΟΦΗ είναι πολύ εύκολο να πάμε από το χειροκρότημα στις πρώτες αποδοκιμασίες για τον Λιθουανό που έχει τον απόλυτο σεβασμό απ΄όλους μας αλλά θα πρέπει να μας πείσει και εντός αγωνιστικού χώρου στα πλέϊ άουτ ότι έχει καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα της ομάδας του ειδικά εντός έδρας έτσι ώστε να μην ψάχνουμε μαγικά ξόρκια για να σταυρώσει ο ΟΦΗ μια νίκη στο Γεντί Κουλέ και να γελάσει λίγο και το χειλάκι του κόσμου μια Κυριακή φεύγοντας από την έδρα της ομάδας.