Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Η “σφαλιάρα” στην Τρίπολη κατέδειξε την άμεση ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση

Ο ΟΦΗ μετά τη σημαντική νίκη επί του Άρη στην πρεμιέρα κατέρρευσε σαν  χάρτινος πύργος χθες στην Τρίπολη σκορπώντας απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του. 

Απογοήτευση που προήλθε όχι τόσο από την έκταση της ήττας αλλά από τα πολλά κενά που εμφάνισε η κρητική ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ειδικά στην αμυντική της λειτουργεία.

Πέντε γκολ, δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες στα δύο πρώτα ματς με Άρη και Αστέρα Τρίπολης δεν τα λες και καλό απολογισμό στην εκκίνηση του πρωταθλήματος για μια ομάδα που πέρυσι είχε μια πολύ καλή σταθερότητα στην αμυντική της συμπεριφορά με τον ίδιο προπονητή στην άκρη του πάγκου.

Τα γεμίσματα εντός περιοχής και οι χαμένες μονομαχίες χτύπησαν ένα μεγάλο καμπανάκι ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και κατέδειξαν από την άλλη και την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της κρητικής ομάδας με 2-3 ποιοτικές λύσεις σε συγκεκριμένες γραμμές. Με τον Μπάκιτς να είναι ντεφορμέ και τους Μεγιάδο και Γκαγιέγος να είναι τα μοναδικά χαφ που μπορούν να βοηθήσουν και στην ανασταλτική λειτουργία στο χώρο της μεσαίας γραμμής είναι επιβεβλημένη η απόκτηση ενός υψηλόσωμου αμυντικού χαφ που θα καλύψει το κενό τόσο του Ντιουσέ όσο και του Περέα που θα φαινόταν πολύ χρήσιμος στο χθεσινό ματς με την Τρίπολη όπου ο ΟΦΗ έχασε όλες τις εναέριες μονομαχίες.

Επίσης ενίσχυση χρειάζεται και στην κορυφή της επίθεσης όπου ο Φελίπε δεν είναι ο παλιός Φελίπε που ξέραμε όλοι και ο Ντίκο είναι γνωστός για την αναποτελεσματικότητα του στο τελείωμα των φάσεων όσο και αν είναι ένας παίκτης που τρέχει ασταμάτητα και πιέζει συνεχώς την αντίπαλη άμυνα.

Κίνηση ίσως θα έπρεπε να γίνει και για ένα επιπλέον δεξιό μπακ που θα αποτελέσει το μπακ απ του Λάρσον που φέτος στην εκκίνηση της σεζόν δείχνει ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά και έχει μεγάλη αστάθεια στην αμυντική του συμπεριφορά πράγμα που το έχει πληρώσει ο ΟΦΗ τόσο με τον Άρη όσο και τον Αστέρα Τρίπολης.

Καλές οι προσδοκίες για την είσοδο στα πλέί οφ αλλά η νίκη επί του Άρη μάλλον έκρυψε κάτω από το χαλί τις αγωνιστικές αδυναμίες του ρόστερ του ΟΦΗ και θα πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη από τον Μιχάλη Μπούση τώρα που υπάρχουν ακόμη περίπου δύο εβδομάδες για την λήξη της κανονικής περιόδου στις μεταγραφές.

Υ.Γ 1 Χθες ήταν η χειρότερη μέρα από τότε που ανέλαβε τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Και στην Τούμπα πέρυσι έχασε με 3-0 πέρυσι αλλά οι παίκτες του έδειξαν ένα μαχητικό πρόσωπο και δεν παραδόθηκαν στις ορέξεις του αντιπάλου με κάτω τα χέρια.

Πιο αδιάφορο ΟΦΗ επί εποχής Νταμπράουσκας δεν έχουμε ξαναδεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και τον ίδιο τον Λιθουανό τεχνικό που έχει τις δικές του εμμονές σχετικά με το σύστημα του ΟΦΗ με αποτέλεσμα παίκτες όπως ο Μοσκέρα και ο Μπιφουμά που μπορούν να βοηθήσουν στο επιθετικό παιχνίδι από τα άκρα να μην λογίζονται στα βασικά πλάνα.

Και ο ΟΦΗ πρέπει να μάθει να παίζει και με ‘άλλο σύστημα πέραν του γνωστού 3-4-1-2 προσαρμόζοντας το σύστημα του ανάλογα και με τον αντίπαλο που έχει απέναντι του.

Υ.Γ 2 Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι δεδομένο ότι θα στηρίξει την φετινή προσπάθεια της ομάδας αλλά έχω ξαναγράψει ότι είναι σκληρός κριτής. Και η κριτική πολλές φορές φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα παρά τα χαϊδολογήματα και οι φανφάρες.