Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Το πληρέστερο ρόστερ που “άδειασε” επικίνδυνα στην εκκίνηση της σεζόν

Μετά την έλευση του Φελίπε Γκαγιέγος στον ΟΦΗ στις 26 Ιουλίου πολύ έσπευσαν να πουν και να σχολιάσουν ότι η κρητική ομάδα έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της και έχει το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών. 

Ο ίδιος ο οργανισμός του ΟΦΗ όμως που μας έχει συνηθίσει κάθε καλοκαίρι πλέον να πουλάει παίκτες έκανε από τότε δύο περήφανες πωλήσεις με τον Ντιουσέ να πηγαίνει στην Οσέρ και τον Μανδά στη Λάτσιο βάζοντας κοντά 2 εκ. ευρώ στα ταμεία του.

Ένα ποσό που ένα μεγάλο μέρος του όπως είχε τονίσει σε ερώτηση που του είχα κάνει στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε  ο ίδιος ο κ. Λυσάνδρου θα δοθεί για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας για την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ.

Και να που λίγο πριν φύγει ο Αύγουστος και το καλοκαίρι αρχίζει τουλάχιστον ημερολογιακά να μας αποχαιρετά ο ΟΦΗ βρίσκεται με αρκετά χρήματα στο ταμείο του και με ένα ρόστερ 26ποδοσφαιριστών (ιδανικός αριθμός κατά τον Νταμπράουσκας) να μοιάζει αλλά να είναι και ελλιπές.

Και αυτό καθώς σε αυτούς τους 26 ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβάνονται οι 3 τερματοφύλακες, ο τραυματίας Θεοδοσουλάκης που θα επανέλθει στις αρχές του 2024 και οι νεαροί Σημαντηράκης, Φαλατάχ , Κουτεντάκης και Αποστολάκης.

Κάπως έτσι αν αφαιρέσουμε τους 3 γκολκίπερ ,τον τραυματία Θεοδοσουλάκη αλλά και τα 4 νεαρά παιδιά ,οι παίκτες που μπορούν να θεωρηθούν εν δυνάμει βασικοί είναι μόλις 18. Αριθμός απαγορευτικός για μια ομάδα που θέλει να λέει ότι έχει πλήρες ρόστερ σε όλες τις γραμμές του.

Με την ποδοσφαιρική λογική και κυρίως με την αλλαγή φέτος στις κίτρινες κάρτες όπου οι τιμωρίες έρχονται στις 3 και στις 6 κάρτες και όχι στις 4 και τις 7 αλλά και το γεγονός ότι πάντα σε μια σεζόν προκύπτουν διάφοροι τραυματισμοί ο αριθμός των 18 εν δυνάμει βασικών ποδοσφαιριστών όχι μόνο φαντάζει αλλά και είναι απαγορευτικός.

Στον ΟΦΗ είχαν κατά νου να κάνουν μια προσθήκη ενός αμυντικού χαφ αλλά πλέον μετά και την λύση της συνεργασίας με τον Μπιφουμά θα πρέπει να κινηθούν για την απόκτηση ενός σέντερ φορ και ενός εξτρέμ καθώς ειδικά στα πλάγια της επίθεσης ο ΟΦΗ είναι εντελώς κενός σε ένα κατά τα άλλα πλήρες ρόστερ αφού μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ αυτή την στιγμή μπορεί να λογίζεται μόνο ο Μοσκέρα και κατά συνθήκη εξτρέμ οι Ντίκο και Ριέρα.

Και με 1 καθαρόαιμο εξτρέμ δεν βγαίνει η σεζόν τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο που θα γίνει η επαναξιολόγηση του ρόστερ. Ο ΟΦΗ λοιπόν των 18 εν δυνάμει βασικών παικτών χρειάζεται άμεσα ενίσχυση με 3-4 προσθήκες πρώτης γραμμής για να υπάρχουν ποσοτικές και ποιοτικές λύσεις στην ομάδα και να μην κάνουμε τον σταυρό μας κάθε Σαββατοκύριακο μην τραυματιστεί κάποιος παίκτης η μην συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και απουσιάσει σε ένα απο τα επόμενα παιχνίδια.

Εν κατακλείδι το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών που πολύ διαφημίστηκε κατά κόρον το φετινό καλοκαίρι , την δεδομένη χρονική στιγμή παρουσιάζεται επικίνδυνα ελλιπές και μετά τις “περήφανες” πωλήσεις των Μανδά και Ντιουσέ θα πρέπει να μπει βαθιά το χέρι από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Μιχάλη Μπόύση για να τρέχει η ομάδα μια πορεία προς τα πλέϊ οφ και όχι προς τα πλέϊ άουτ.