Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Ο ΟΦΗ με τον κόσμο στο πλευρό του και ποδοσφαιρική λογική μπορεί να χαμογελάει

Μια ποδοσφαιρική παράσταση που είχαμε αρκετό καιρό να την δούμε ήταν η χθεσινή που παρακολουθήσαμε στο Γεντί Κουλέ όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του ΟΦΗ και όσοι είδαν το ματς με τον Πανσερραϊκό απο την τηλεόραση τους. 

Η δίψα του κόσμου του ΟΦΗ να ξαναπάει στο γήπεδο μετά από 2 μήνες και κάτι απουσίας λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για την οπαδική βία αγκάλιασε την καταρρακωμένη ψυχολογία των παικτών της κρητικής ομάδας και ανύψωσε το ηθικό στα ύψη σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη ήταν κάτι παραπάνω από μονόδρομος.

Στο χθεσινό ματς φάνηκε ότι η απουσία του φίλαθλου κόσμου του ΟΦΗ από αρκετά ματς επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους παίκτες του ΟΦΗ που όλο αυτό το διάστημα ήταν λες και βρισκόταν σε μια χειμερία νάρκη και χθες ο κόσμος τους έδωσε το έναυσμα για να ξυπνήσουν να πάρουν μπρος.

Είχαν ανάγκη τη στήριξη του κόσμου οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και αυτό φάνηκε και στον τρόπο που ξέσπασαν στα γκολ που σημείωσαν. Κακά τα ψέματα αυτή η ομάδα έχει συνυφασμένο το dna της με τον κόσμο της. Είναι η κινητήριο δύναμη αυτής της ομάδας και αυτό φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι.

Το άλλο στοιχείο που επανέφερε μετά από 4,5 μήνες τα χαμόγελα στο Γεντί Κουλέ τόσο στους φιλάθλους όσο και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ήταν η ποδοσφαιρική λογική με την οποία αντιμετώπισε το ματς ο Τρ. Δέλλας το παιχνίδι στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ.

Ο 48χρονος προπονητής μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να εντοπίσει κυρίως αλλά και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις αδυναμίες αυτής της ομάδας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στην άμυνα ο ΟΦΗ δεχόταν στα προηγούμενα ματς προ Δέλλα γκολ με τον πιο απίθανο τρόπο κάνοντας παιδικά λάθη και χθες ήταν η πρώτη φορά που κράτησε το μηδέν πίσω με άνεση δεχόμενη μόλις μια οργανωμένη επίθεση από τον αντίπαλο σε όλο το παιχνίδι.

Η σημαντική βελτίωση όμως ήταν στην επίθεση στη χθεσινή αναμέτρηση με την ομάδα των Σερρών. Εκεί όπου ο ΟΦΗ έψαχνε με το κιάλι έστω και ένα γκολ στα προηγούμενα ματς χθες σημείωσε 4 τέρματα. Και αυτά δεν προήλθαν από πάρα πολλές τελικές προσπάθειες αλλά από 6-7 τελικές σωστές όπου οι 4 εξ΄αυτών κατέληξαν στα δίχτυα του Χοβάν. Άρα ένα στοιχείο που ξεχώρισε χθες στην επίθεση του ΟΦΗ και του έλειψε πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν η αποτελεσματικότητα.

Παίκτες όπως ο Μπάκου που δικαίως είχε αμφισβητηθεί μέχρι τώρα από δημοσιογράφους και κόσμο για τις μετριότατες εμφανίσεις του έδειξαν αναγεννημένοι μετά από μια εβδομάδα παρουσίας του Τρ. Δέλλα στην ομάδα. Ο Μπάκου χθες και σέρβιρε δύο γκολ και πέτυχε και ένα ακόμα και γενικά κατάπιε κάθε πιθαμή του Γεντί Κουλέ καταγράφοντας πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ του όχι ανούσια όπως έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά ουσιαστικά.

Μετά από 4,5 μήνες λοιπόν ο κόσμος του ΟΦΗ έφυγε με ένα πλατύ χαμόγελο από το Γεντί Κουλέ σε μια αναμέτρηση όπου η συμπεριφορά του σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από άψογη προστατεύοντας και την έδρα της ομάδας τόσο ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική του δευτέρου γύρου όσο και ενόψει των πλέϊ άουτ.

Με τον κόσμο στο πλευρό του λοιπόν και με μια ποδοσφαιρική λογική όπως αυτή του Τρ. Δέλλα ο ΟΦΗ έχει δικαίωμα να χαμογελάει ξανά αρκεί στα δύο εκτός έδρας ματς που έρχονται η χθεσινή εμφάνιση να μην αποτελέσει μια αγωνιστική φωτοβολίδα αλλά ένα προάγγελο ότι το κακόγουστο αστείο των προηγούμενων 4,5 μηνών έχει μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας απομακρύνοντας τα όποια σύννεφα υποβιβασμού είχαν μαζευτεί πάνω από το Γεντί Κουλέ το τελευταίο διάστημα.