Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Στης ΕΠΟ και του Πογέτ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα τις κλήσεις για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας ενόψει των αγώνων της για την προκριματική φάση του EURO 2024 με την Ιρλανδία (16 Ιουνίου, OPAP Arena) και την Γαλλία (19 Ιουνίου, Stade de France) με την αποστολή να αποτελείται από 15 συνολικά παίκτες σε πρώτη φάση οι οποίοι θα ενσωματωθούν σταδιακά στην προετοιμασία. 

Στους 15 αυτούς παίκτες μέσα για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε ο δεύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ο Χανιώτης Κώστας Τζολάκης που φέτος στο πρωτάθλημα βρέθηκε στη σκιά του Πασχαλάκη και πήρε ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής μόνο όταν ο βασικός γκολκίπερ των “ερυθρολεύκων” αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού η στο Κύπελλο.

O 20χρονος Τζολάκης των 7 συνολικά ματς στο φετινό πρωτάθλημα των 36 αγωνιστικών της Super League κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική και αυτό το γεγονός μας δημιουργεί μια υπερηφάνεια ως Κρητικούς αλλά και μια απορία παράλληλα πως αυτό το παιδί αλλά και ο Κουλιεράκης ξενιτεύτηκαν αμούστακα παιδιά ακόμα σε ηλικία 14 και 15 ετών σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για να κάνουν καριέρα και δεν επέλεξαν τον ΟΦΗ της Super League για παράδειγμα την ομάδα του τόπου τους που για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς με αυτό που γράφουμε μπορεί και να μην είχε ξεχωρίσει και το ταλέντο τους αν και τα ονόματα και των δύο ήταν γνωστά από μικροί ηλικία στις ελληνικές ομάδες που ασχολούνται σοβαρά με τις υποδομές .

Την ίδια ώρα που ο Τζολάκης με 3 ματς στα πλέϊ οφ κλήθηκε στην Εθνική ομάδα μαζί με τον Πασχαλάκη, ο κορυφαίος κατά πολλούς Έλληνας τερματοφύλακας της σεζόν 2022-2023 ο Χρήστος Μανδάς άδικα περίμενε στο ακουστικό του μια κλήση από τον Γκουστάβο Πογιέτ που έχει αποδείξει περίτρανα πλέον ότι πέραν των Big 4 δεν βλέπει κανένα άλλο παίκτη από την Ελλάδα.

Επί των ημερών του ακόμα και οι αναπληρωματικοί αυτών των ομάδων που σκουπίζουν τον πάγκο ενίοτε και την εξέδρα η κολλάνε τα τελευταία τους ποδοσφαιρικά ένσημα (βλέπε Τζαβέλλας) βρίσκονται στις προτιμήσεις του αντί άλλων νεαρών Ελλήνων ταλαντούχων παικτών που έχουν την ατυχία να μην αγωνίζονται σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αλλά σε άλλες ελληνικές ομάδες.

Η Εθνική Ελλάδος έχει γίνει εδώ και χρόνια ένα κλειστό κλάμπ των μεγάλων ομάδων αλλά και των εκάστοτε παραγόντων των μεγάλων ομάδων που κάνουν τους γενικούς κουμανταδόρους στην ΕΠΟ ανά εποχή έχοντας απλά για διακοσμητική γλάστρα τον εκάστοτε πρόεδρο με τον Μπαλτάκο να είναι ο τελευταίος.

Ποιος άραγε θα δώσει μια πειστική δικαιολογία στον Χρήστο Μανδά των 26 συμμετοχών και των 8 Clean Sheet ότι αφού ο Πογιέτ επέλεξε να πάρει τον έναν εκ των δύο ταλαντούχων και ανερχόμενων τερματοφυλάκων στην Ελλάδα αυτός δεν ήταν ο ίδιος , αλλά ο Τζολάκης των 7 ματς που τα επόμενα χρόνια υπό φυσιολογικές συνθήκες θα αποτελούν το δίδυμο των τερματοφυλάκων της Εθνικής.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ο Μανδάς να πάει σε καμία ομάδα των Big 4 σκουπίζοντας ακόμα και τον πάγκο γιατί βάσει της λογικής του Πογέτ και της ΕΠΟ μόνο έτσι ανεβαίνει η αξία ενός παίκτη στο ελληνικό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ομάδες όπως ο ΟΦΗ που έχουν επιλέξει να επενδύσουν στο ελληνικό στοιχείο θεωρούνται ποδοσφαιρικοί κομπάρσοι για τον κύριο Πογέτ και την ΕΠΟ που έχει γυρίσει εδώ και χρόνια την πλάτη στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Τρανό παράδειγμα και το αναφέρω γιατί πέρασε από τον ΟΦΗ αλλά έκανε τεράστια καριέρα στην Κύπρο ο Φώτης Παπουλής που μόλις πριν λίγα 24ωρα κρέμασε τα παπούτσια του και πολιτογραφήθηκε Κύπριος για να μπορέσει να παίξει σε μια άλλη Εθνική ομάδα και όχι αυτή της χώρας του μετρώντας 31 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ αφού από την ίδια του την πατρίδα ουδείς γύρισε να τον κοιτάξει.

Αυτή είναι η ποδοσφαιρική Ελλάδα του Μπαλτάκου, του Πογέτ και της καταστροφικής ΕΠΟ που έχει διαλύσει τα όνειρα δεκάδων Ελλήνων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και έχει απαξιώσει το 80% των ελληνικών συλλόγων γυρίζοντας τους επιδεικτικά την πλάτη.

Για αυτό Χρήστο Μανδά αν ήρθε η ώρα σου για το επόμενο μεγάλο βήμα φτιάξε τις βαλίτσες σου για το εξωτερικό για να πάρεις αυτό που σου αξίζει. Και που ξέρεις ίσως τότε ο Πογέτ η όποιο άλλο προπονητικό “πιόνι” βρίσκεται στη θέση του ίσως γυρίσει το βλέμμα του προς τα εσένα για να καμαρώνει στη συνέχεια ότι αυτός σε έκανε βασικό στην Εθνική ομάδα.

Υ.Γ Για να τα λέμε και όλα και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας τεχνικός διευθυντής στην Εθνική ομάδα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Κώστας Κωνσταντινίδης όπου φορώντας την φανέλα της κρητικής ομάδας έγινε διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και έκανε στη συνέχεια μεγάλη καριέρα. Μόνο αυτό να θυμόταν ίσως έλεγε μια καλή κουβέντα στον Πογέτ για τον Μανδά όχι για να τον επηρεάσει , αλλά για μια ομάδα που του έχει προσφέρει τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά όσο ασχολήθηκε με τον ρόλο του μάνατζερ.