Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: H διακοπή που κατέβασε τον διακόπτη στον ΟΦΗ και ο εγκλωβισμένος Νταμπράουσκας

Πριν από την διακοπή του Οκτωβρίου για τις Εθνικές ομάδες ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ και εν συνεχεία μια δύσκολη αλλά δίκαιη πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος επί των Χανίων. 

Μέχρι εκεί όμως καθώς αυτό το μεγάλο διάστημα της 20ήμερης διακοπής φαίνεται ότι έκανε πολύ κακό στην κρητική ομάδα που αποσυντονίστηκε τελείως και δείχνει με την επιστροφή της ομάδας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μια αποκρουστική εικόνα για τον φίλαθλο κόσμο που έχει συνηθίσει τον φετινό ΟΦΗ κυρίαρχο και όχι κομπάρσο στα παιχνίδια του.

Η χθεσινή εμφάνιση απέναντι στον ανώτερο σε όλες τις γραμμές Ολυμπιακό σκόρπισε έντονο προβληματισμό. Και όχι μόνο η εμφάνιση καθώς ο ΟΦΗ δεν σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, και δημιούργησε μόλις μια φάση σε όλο το παιχνίδι με το σουτ του Τοράλ στο 71, ενώ ελάχιστες ήταν και οι φάσεις που έκανε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κηφισιά.

Ο Νταμπράουσκας και οι παίκτες του χειροκροτήθηκαν μετά το τέλος του ματς αλλά μάλλον κάτι ανάλογο θα αργήσει να συμβεί αν στα επόμενα παιχνίδια ο ΟΦΗ δεν βελτιωθεί άρδην σε όλα τα επίπεδα.

Η κρητική ομάδα έδειξε χθες κουρασμένη αλλά εδώ δεν υπάρχει δικαιολογία όταν ο αντίπαλος σου προέρχεται από ένα απαιτητικό ματς με την Γουέστ Χαμ και εσύ δεν έχεις καν ανάσες να τον ακολουθήσεις.

Ο Λιθουανός τεχνικός του ΟΦΗ εγκλωβίστηκε για ακόμη μια φορά στην κακή διαχείρηση του αγώνα από την πλευρά του καθώς με την έξοδο του Μπάκιτς από το ματς προτίμησε να βάλει τον Φελίπε και όχι κάποιον παίκτη που θα βοηθούσε στο δημιουργικό κομμάτι όπως ο Νέιρα, ο Ριέρα η ο Τοράλ.

Οι δύο τελευταίοι μπήκαν αφού όλα είχαν κριθεί και ο Νταμπράουσκας για ακόμη μια φορά βρέθηκε να κυνηγάει την εξέλιξη του παιχνιδιού χωρίς να κάνει πρώτος τις απαραίτητες κινήσεις που χρειαζόταν.

Το σύστημα άλλαξε στο ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός να παίξει από τα πλάγια αλλά έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι ο ΟΦΗ δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να απειλήσει από τα άκρα και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα.

Ο άξονας του ΟΦΗ ήταν άκρως προβληματικός χθες , η καλύτερα ο Μαρτίνεθ διάβασε εύκολα το παιχνίδι του ΟΦΗ , και ο Νταμπράουσκας που αποφάσισε χωρίς να το κατανοήσει κανείς να αφήσει τον μοναδικό του καθαρόαιμο εξτρέμ τον Μοσκέρα εκτός αποστολής προσπάθησε με λύσεις τύπου Αμπάντα που δεν είναι εξτρέμ να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Το ξαναγράφω ότι ο ΟΦΗ μέχρι να φτάσουμε στον Ιανουάριο θα πληρώσει την επιλογή του Λιθουανού τεχνικού να μην έχει εξτρέμ στο ρόστερ του και να περιορίζει τις επιλογές του αισθητά στα συστήματα που μπορεί να παίξει.

Το ματς με τον Ολυμπιακό πέρασε ο προβληματισμός φούντωσε για τα καλά από το Γεντί Κουλέ και για να γυρίσει και πάλι τον διακόπτη ο Νταμπράουσκας θα πρέπει η κρητική ομάδα στην τριάδα των παιχνιδιών που έρχεται με Πανσερρραίκό (πιθανόν στην ουδέτερη Τούμπα) και με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο εντός να πάρει το μέγιστο των 9 βαθμών ώστε να πάει στο τελευταίο δύσκολο εκτός έδρας ματς του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ως ομάδα εξάδας και όχι ως ομάδα που θα παλεύει να μπει στην εξάδα.