Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά κέρδισε την ΑΕΚ η Χερσόνησος σε τρελό ματς!

Η Χερσόνησος έκανε τα εύκολα δύσκολα, είδε την ΑΕΚ να επιστρέφει αποφασιστικά όμως την νίκησε στην πρεμιέρα με 2-1.

Σε ένα εκπληκτικό ματς με τρία γκολ, δοκάρια και χαμένο πέναλτι η Χερσόνησος μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1 στην έδρα της.

Σκόρερ για την ομάδα του Άγγελου Βαρδάκη οι Κομσίου (14′) και Φρρόκου (38′) που είδε την ΑΕΚ να μειώνει σε 2-1 με τον Τάγγινη σε μία φάση που συζητήθηκε και να φτάνει μία ανάσα από την ισοφάριση, όμως ο Ντελία νικήθηκε σε πέναλτι από τον Δημαράκη στο 85′.

Το παιχνίδι

Η Χερσόνησος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να υποχρεούται σε ένα πιο παθητικό ρόλο στο ματς από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα δεν άργησε να έρθει και το γκολ για την ομάδα του Λιμανιού, με τον Ντρεϊάι να σουτάρει, τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι, όμως ο Κομσίου ήταν εκεί για να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα για την σεζόν 2023/24 στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Η υπεροχή της Χερσονήσου ήταν φανερή εντός των τεσσάρων γραμμών και μετουσιώθηκε και σε ένα δεύτερο τέρμα στο 38′, όταν ο Ψωρογιάννης βρήκε με σέντρα τον Φρρόκου από δεξιά και εκείνος ευστόχησε με το κεφάλι, γράφοντας το 2-0. Νωρίτερα ο Καπετανάκης δεν μπόρεσε σε δύο χρόνους να νικήσει τον Αποστολάκη, ο οποίος προστάτευσε την εστία του προσωρινά από ένα δεύτερο τέρμα.

Με το σκορ στο 2-0, έκλεισε το πρώτο μέρος του αγώνα, με την Χερσόνησο να μπαίνει ορεξάτη και στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Ο Κρίστιαν Φρρόκου προσπάθησε με σέντρα-σουτ να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ. Στο 53′ ο Γιώργος Φινοκαλιώτης πέρασε στο παιχνίδι τον Ταγγίνη και εκείνος τον αποζημίωσε, καθώς σε μία φάση στην οποία διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, μείωσε σε 2-1 για την ΑΕΚ στο 66′. 

Στο 71′ ο Κομσίου επιχείρησε να ανακτήσει το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την Χερσόνησο, όμως νικήθηκε από τον Αποστολάκη, ενώ ο νεαρός κίπερ της ΑΕΚ αντέδρασε σωστά στο σουτ του Αρχοντάκη δύο λεπτά αργότερα. Ένα ακόμη σουτ του Φρρόκου στο παιχνίδι, με τη μπάλα να φεύγει ξυστά από τη συμβολή των δοκών στο 83′. 

Στο 85′ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Ντελία δεν κατάφερε να νικήσει τον Δημαράκη σε εκτέλεση πέναλτι, ο οποίος έπεσε σωστά στην γωνία του. 

Στο 90′ η προσπάθεια του Ντρεϊάι κατέληξε στο δοκάρι, όμως παρά το άγχος που υπήρχε από την πλευρά των γηπεδούχων το 2-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Χερσόνησος (Άγγελος Βαρδάκης): Δημαράκης, Ψωρογιάννης, Μηλάκης, Βρεττός, Ζαρκαδούλας, Φρρόκου, Καπετανάκης, Πέκι (81′ Παπακώστας), Κομσίου, Αρχοντάκη (81′ Χαρατσής), Ντρεϊάι

ΑΕ Κατσαμπά (Γιώργος Φινοκαλιώτης): Αποστολάκης, Μπετεινάκης, Ντελία, Κονιδάκης, Καραφωτιάς Τολ., Καραφωτιάς Τακ (83′ Μαυρουδής), Κατσαβούνης (83′ Διγενής), Φρρόκου, Ζούζουλας (53′ Ταγγίνης), Δάσκος, Ζηρδέλης