Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έπεσε με το κεφάλι ψηλά ο Παναθηναϊκός και συνεχίζει στο Europa League!

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, έφτιαξε και έχασε ευκαιρίες, με την Μπράγκα να τον αποκλείει στο 83’ χάρη στον Μπρούμα (0-1), θα συνεχίσει ωστόσο τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία μέσω του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε έχοντας δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς, σχηματισμό το 4-3-3, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Ενώ Ρούμπεν, Βιλένα και Μπερνάρ ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, Παλάσιος-Μαντσίνι στα «φτερά» και προωθημένος ο Ιωαννίδης.

Η Μπράγκα από την άλλη «κατέβηκε» επίσης με δύο νέα πρόσωπα, σύστημα 4-3-3 και τον Ματέους κάτω από τα γκολπόστ. Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ και Μάριν αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Αντρέ Όρτα, Καρβάλιο και Ρικάρντο Όρτα τους τρεις παίκτες στον άξονα. Με τους, Μπρούμα-Τζαλό στα άκρα και τον Αμπέλ Ρουίθ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με… ορμή στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος και την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, για να δει τον Ιωαννίδη να προλαβαίνει την έξοδο του Ματέους, να κάνει την κεφαλιά αλλά τη μπάλα να περνάει άουτ, μόλις στο 1’. Η Μπράγκα «απάντησε» στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Τζαλό βρήκε τον Καρβάλιο που εκτέλεσε από το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του και πέρασε άουτ.
Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επιτεθούν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, ήταν όμως και αρκετά νευρικοί, την ώρα που οι Πορτογάλοι έδειξαν διάθεση να χτυπήσουν στην κόντρα, από τα αριστερά, αλλά και να… ρίξουν καμία κλωτσιά παραπάνω, με τον Νιακατέ μάλιστα να «κιτρινίζεται» δίκαια από το 6ο λεπτό! Κάπως έτσι, η Μπράγκα ήλεγξε τον ρυθμό, ενώ η επόμενη ουσιαστικά επικίνδυνη φάση καταγράφηκε στο 15’. Με τον Ρουίθ να φτάνει στη μεγάλη περιοχή και να σουτάρει συρτά, στέλνοντας ωστόσο τη μπάλα άουτ.

Για να ακολουθήσει η διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων να κάνουν το 1-0 στο 17’, καθώς ο Παλάσιος έκανε το παράλληλο γύρισμα, όμως ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να πεταχτεί και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Ενώ στην εξέλιξη της φάσης, από πάσα του Χουάνκαρ, ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον Ματέους!

Η κερκίδα ξεσηκώθηκε, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του και τέσσερα λεπτά μετά είχαμε μια ίδια φάση, με ανάλογη κατάληξη όταν από απίθανη κούρσα του Βαγιαννίδη και νέο γέμισμα του Παλάσιος, δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης τους για να μπει στην πορεία της μπάλας…
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να περιμένουν πίσω από την μπάλα, οργανωμένοι, για να βγάλουν κάποια αντεπίθεση, παίζοντας παράλληλα με το «μυαλό» του αντιπάλου αλλά και με το… χρονόμετρο. Ήταν, δε, εκείνοι που είχαν την πιο κλασική φάση για να σκοράρουν στο ημίωρο: μετά από λάθος του Ρούμπεν στην ανάπτυξη, ο Ρουίθ βρέθηκε σε θέση να εκτελέσει, με τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση, ενώ στην επαναφορά ο Χουάνκαρ έβαλε την προβολή στη νέα προσπάθεια του Αντρέ Όρτα!

Πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός στάθηκε διπλά άτυχος. Αρχικά στο 43’, με την αναγκαστική αλλαγή του τραυματισμένου Γεντβάι με τον Σένκεφελντ. Αλλά και δύο λεπτά αργότερα, όταν από κόρνερ του Βιλένα, ο Ιωαννίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βαγιαννίδης εξ επαφής την δεύτερη, όμως ο Ματέους με μια απίθανη επέμβαση διατήρησε το 0-0!

Ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μαντσίνι διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του εντός περιοχής, αλλά ο Ντανιέλε Ορσάτο δεν καταλόγισε παράβαση και πέναλτι.

Tο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μπράγκα να χάνει με τραυματισμό τον Νιακατέ στο 49ο λεπτό και το «τριφύλλι» να ψάχνει με την ίδια ορμή το γκολ, φτάνοντας πάλι πρώτο κοντά σε αυτό. Στο 54’, συγκεκριμένα, όταν ο Μπερνάρ έβγαλε αντεπίθεση με ωραία κάθετη στον κενό χώρο από δεξιά στον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε από πλάγια μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Ματέους να αποκρούσει με δυσκολία!

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε διπλή αλλαγή, με τον Αϊτόρ να αντικαθιστά τον Παλάσιος αλλά να πηγαίνει αριστερά και τον Μαντσίνι να αλλάζει πτέρυγα, ενώ ο Σπόραρ πήρε τη θέση του Ιωαννίδη, για να «φρεσκάρει» την ομάδα του.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει τρόπο να φέρει το ματς στο 1-0, απέναντι στην πορτογαλική ομάδα, η οποία από την πλευρά της έδειχνε εμφανή διάθεση να «σβήσει» το ματς, καταγράφοντας μια ακόμα καλή στιγμή στο 67’… Μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Μαντσίνι από δεξιά και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χουάνκαρ απέφυγε έναν αντίπαλο, σούταρε από πλάγια θέση κι αριστερά, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

MVP:
Η «σφυρίχτρα»:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Ρούμπεν (78′ Τσέριν), Μπερνάρ (78′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (62′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62′ Σπόραρ), Μαντσίνι.
Έμειναν στον πάγκο: Ξενόπουλος, Μλαντένοβιτς, Σιδεράς, Κώτσιρας, Αράο, Βέρμπιτς, Λίλο.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ (49′ λ.τ. Σάατσι), Μάριν, Αντρέ Όρτα (65′ Πίτσι), Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Μπρούμα, Αμπέλ Ρουίθ, Τζαλό (65′ Σάλασαρ).

Έμειναν στον πάγκο: Σα, Χόρνιτσεκ, Φερνάντες, Ολιβέιρα, Μέντες, Λόπες, Μπαντζά, Κάστρο, Σουμαρέ.
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).
Βοηθοί: Τσίρο Καρμπόνε (Ιταλία), Αλεσάντρο Τζαλατίνι (Ιταλία).
4ος διαιτητής: Μάρκο Ντι Μπέλο (Ιταλία).
VAR: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία).
AVAR: Εουτζένιο Αμπατίστα (Ιταλία).

πηγή sportfm.gr